Direktlänk till inlägg 12 oktober 2008

Hoppning och klippning

Av Natalja - 12 oktober 2008 14:30

Jag hade morgonfodring och utsläpp i stallet idag så jag var uppe med tuppen. Blev SÅ glad när jag såg att Latin lätt och enkelt gick ut ur boxen.

Han har varit så stel en period nu att man nästan fått bära ut honom.

Det var inga probelm alls för honom varken i nerförsbacken eller vända vid grinden. Det är ett gott tecken på att hans bog börjar bli ok och Erlichias känningen börjar släppa.


När alla 7 hästar var ute så mockade jag boxen och packade kvällshöet.

Sen tog jag en runda med skottkärran och mockade i hagen. Latin och Thure plus shettis går på gräsvallen så det får inte ligga kvar för mycket högar efter dom, plus att det minskar maskrisken om man håller hagen någolunda ren.


Jag tog med Latin in och letade fram klippmaskinen som jag gömt så fint längst in i skåpet. Var lite smart den här gången och tog med mig hörselskydd hemifrån. Min klippmaskin från Jula var billig, den klipper bra men den låter nått fruktansvärt. Det konstiga är att Latin som alltid tidigare varit livrädd för klippmaskiner, bryr sig inte alls om denna. Han blir kanske helt hypnotiserad av oväsendet : )

Han blev så fin i kort päls, bytte färg visserligen men jag gillar ju "gula" hästar!


Sen var det motionsdax. Jag valde mellan en körtur eller hoppning och beslöt att passa på att hoppa i dagsljus. Tänkte att det är så många traktorer och andra stora fordon i rörelse på alla grusvägar och visst var det så. Mötte en mastodontmaskin med släp på vägen till ridbanan, då var det tur jag satt på och inte bakom i en vagn. Det går ju inte vända på de smala grusvägarna med rockarden och det går absolut inte att mötas... då hade vi blivit platta.


Han kändes fin hela vägen bort. Lite lagomt pigg och mycket possitiv. Började med att flytta om hindrerna lite, gjorde en stutsserie med tre kryss, ett räcke och ett högt kryss. Sen stod det redan två "klosshinder" som var lagoma att värma upp på. Vi skuttade runt lite och tog sen det höga krysset. Han hoppade hur högt över som helst, inte kul i dressyrsadeln (måste hitta en hoppsadel snart) Bytte varv och tog räcket ett par gånger. Sen gav vi oss på stutsen, han flöt fint igenom och det känns att det är bra gymnastik för honom. Skulle avsluta med räcken men i svängen fipplade han med tungan, fick över den och fällde ner huvudet!! Han såg inte hindret alls utan klev rätt igenom det. Knasboll, jag satt av, la tillbaka tungan, satte upp hindret och provade igen... Nu gick det mycket bättre! Sen red vi hem och jag tror vi mötte byns alla hundar med respektive husse/matte!


Hittade en gammal hoppbild från förra sommaren på Karin och Latin.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Av Natalja - 29 december 2017 22:34


    När Walle var ung, jag menar yngre så fick han ibland smeknamnet Waldemar.  Det var när han tjurade ihop och trilskades onödigt mycket.  Tex när det tog 1timme att lasta eller 45 minuter att gå över en asfaltskant.  Nu är det vääääldig...

Av Natalja - 26 december 2017 22:16


    För många år sedan, när jag hade Latin installad i Lyckeby, tränade jag för en mycket trevlig och positiv dressyrtränare från Skåne. Nu ca 15 år senare har hon flyttat till Karlskrona och med sig hade hon ett ettårigt fuxsto.  Denna väls...

Av Natalja - 25 december 2017 21:25


        Å vips var det julafton och snart är julen över. Tiden går fort hela året men runt jul går den dubbelt så snabbt!   Dan före Dan fick jag med mig min arbetskompis Katarina på en ridtur.  Hon tänkte ta med sig sin arab Junior me...

Av Natalja - 21 december 2017 22:02


  (Bilden är tagen i mars -17)   ...eller klumpeduns!   Tänkte fortsätta tisdagens arbete på ridbanan men ikväll började jag med Walle.  Hämtade honom i hagen och såg direkt att han hade olika tjocka framben. På insidan strax över knäe...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se