Direktlänk till inlägg 13 oktober 2008

Älg jakt!!

Av Natalja - 13 oktober 2008 21:57

När jag kom till stallet idag (det hade redan börjat skymma) var alla hästarna redan inne. Dom hade visst varit lite oroliga pga några älg jägare.

Man ska nog undvika skogen den här veckan : )

Så jag följde med två av stallkompisarna på en lugnare runda runt "Byn"

Vi klädde på oss så mycket reflexer vi bara kunde vilket resulterade i tre självlysande julgranar *fniss*

Vi gav oss ut och det första som skrämde hästarna var en stackars joggare med en urtvättad reflexväst = han syntes inte alls och vi tog upp hela vägen. Sen fick vi en busschaffis att tappa hakan och ett par med en hund att klättra upp i skogen. Är lite besviken på att vi inte stötte på någon älg, inte ens en jägare.... men veckan är ju inte slut än!


Latin kändes fin idag, men han hade svårt att hinna med de andra i traven. När han väl var uppvärmd och hade fått ut steget så var vi hemma.

En runda på 30 minuter är något för kort för honom. Han hinner inte få igång maskineriet på så kort tid. Han var i alla fall lagomt pigg och i sista skritten hade han fått igång varje liten muskel i kroppen.

Så skönt att han var klippt, medans de andra var blöta av svett så syntes det inte att han var riden ens.


Eftersom det var fullt hus i stallet efter ridningen så fick Latin stå kvar i boxen när jag skulle mocka. Jag lämnade boxdörren öppen när jag hämtade skottkärran och han upptäckte ganska snabbt att det fanns en påse med äpplen utanför. Han tog bara ett kliv, gjorde sin hals så lång den bara kunde och slutligen fick han en mule som en tapir! Snodde åt sig ett äpple snabbare än snabbast och såg väääldigt oskyldig ut när han plötsligt upptäckte att jag hade upptäckt stölden.

Sen stod han där och trånade efter äppelpåsen och när jag försvann igen för att tömma kärran så trippade han ut igen.... listig liten rackare!

Det räckte att jag harklade lite så gick han bakåt och låssades som ingenting. Han är så söt min lille pojk!

Naturligtvis fick han ett par äpplen innan jag gick från stallet.... ; )

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Tisdag 12 dec 21:46


   Snön som kom i söndags har idag regnat bort.  Ja det mesta har regnat bort.... allt är SÅ blött! Hästarna kan för tillfället inte gå i skogshagen för det är tokmycket ekollon där.  Jag har krattat och plockat mängder men det är fortfarande...

Av Natalja - Måndag 11 dec 21:30


    Eftersom vi bor i södra sverige så liknar våra vintrar mest en lååååång höst.  I söndags när jag vaknade var marken vit av snö. Inte allt mycket men fullt tillräckligt för att täcka marken och göra klampar i hästarnas hovar. I alla fall de...

Av Natalja - Lördag 9 dec 20:59


Igår blev jag ett år äldre.  Även om det inte är så mycket att fira så blir man ändå väldigt glad av uppvaktningen.    Jag hann med en kortare runda på Frami innan mörkret kom. Han var väldigt ivrig och hade svårt med tölten. Även vänster galop...

Av Natalja - Torsdag 7 dec 22:00


   Det är december och ute blåser det.  Regnet piskar mot rutan och jag har precis varit ute hos hästarna.  Jag hade inte ens tänkt rida, en ganska befriande tanke.  Walle fick massage och Frami lite förtroende övningar.  Jojje borstade jag...

Av Natalja - Tisdag 21 nov 21:45


 

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se