Direktlänk till inlägg 13 oktober 2008

Älg jakt!!

Av Natalja - 13 oktober 2008 21:57

När jag kom till stallet idag (det hade redan börjat skymma) var alla hästarna redan inne. Dom hade visst varit lite oroliga pga några älg jägare.

Man ska nog undvika skogen den här veckan : )

Så jag följde med två av stallkompisarna på en lugnare runda runt "Byn"

Vi klädde på oss så mycket reflexer vi bara kunde vilket resulterade i tre självlysande julgranar *fniss*

Vi gav oss ut och det första som skrämde hästarna var en stackars joggare med en urtvättad reflexväst = han syntes inte alls och vi tog upp hela vägen. Sen fick vi en busschaffis att tappa hakan och ett par med en hund att klättra upp i skogen. Är lite besviken på att vi inte stötte på någon älg, inte ens en jägare.... men veckan är ju inte slut än!


Latin kändes fin idag, men han hade svårt att hinna med de andra i traven. När han väl var uppvärmd och hade fått ut steget så var vi hemma.

En runda på 30 minuter är något för kort för honom. Han hinner inte få igång maskineriet på så kort tid. Han var i alla fall lagomt pigg och i sista skritten hade han fått igång varje liten muskel i kroppen.

Så skönt att han var klippt, medans de andra var blöta av svett så syntes det inte att han var riden ens.


Eftersom det var fullt hus i stallet efter ridningen så fick Latin stå kvar i boxen när jag skulle mocka. Jag lämnade boxdörren öppen när jag hämtade skottkärran och han upptäckte ganska snabbt att det fanns en påse med äpplen utanför. Han tog bara ett kliv, gjorde sin hals så lång den bara kunde och slutligen fick han en mule som en tapir! Snodde åt sig ett äpple snabbare än snabbast och såg väääldigt oskyldig ut när han plötsligt upptäckte att jag hade upptäckt stölden.

Sen stod han där och trånade efter äppelpåsen och när jag försvann igen för att tömma kärran så trippade han ut igen.... listig liten rackare!

Det räckte att jag harklade lite så gick han bakåt och låssades som ingenting. Han är så söt min lille pojk!

Naturligtvis fick han ett par äpplen innan jag gick från stallet.... ; )

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Måndag 15 maj 20:06


  Ja, som ni kanske förstår vid det här laget så har det varit en tuff period igen, då blir det lite tyst här.  Egentligen borde jag skriva mer då, men jag har inte hittat den inspirationen än.  Jag har massor att berätta, för som väl är så är...

Av Natalja - Söndag 23 april 22:03


      När jag gick ut till hästarna i onsdag fick jag plötsligt en känsla, en idé.  Jag fångade den högste och den minste sen gick vi mot ridbanan.  Mellanhästen hängde snällt med. fast han har kommit på att om han stannar och äter och sen g...

Av Natalja - Måndag 17 april 21:09


          Jag vabbade i torsdags och därför blev min påskhelg extra lång.  Det är ju inte som att vara ledig direkt med en rastlös vild unge och en utmattad med feber.  Att vi dessutom fick snö både i lördags och idag gjorde inte helgen lä...

Av Natalja - Lördag 15 april 14:13


    Medan jag var i Skåne förra helgen så hade Roger en träff med koBonden.  Vi fick ju redan i höstas beskedet att det inte skulle gå några kor på Lycke i år.  Å med de premisserna har jag låtit hästarna gå på gräshagen hela vintern.  Gissa ...

Av Natalja - Tisdag 11 april 21:42


   Vart ska jag börja? Jo jag kan väl säga så här innan jag drar igång att jag hade inga som helst förväntningar på denna helg. Jag hade inget att jämföra med eftersom jag aldrig tidigare varit på någon träning för just islandshästar. Tänkte att jag ...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se