Direktlänk till inlägg 19 oktober 2008

Träning

Av Natalja - 19 oktober 2008 22:30

Ingen sovmorgon idag heller. Vaknade strax innan åtta av att grannarna hade börjat bygga på huset. Hade jättesvårt att hitta några ridkläder att ta på mig. Konstigt för jag har massor av tröjor och ridbyxor men allt kändes fel. Till slut var klockan så mycket att jag hann inte välja mer. Jag tog ett par svarta ridbyxor och en fleecetröja och körde i ilfart till stallet.

Kopplade på släpet och hämtade in Latin från hagen. På med grejerna och in i släpet. Tur att man har en lättlastad häst när man är ute i sista sekund.

Jag hann in till Lyckeby i tid och dom var lite sena. Hann rida fram precis lagomt mycket och vi diskuterade vad vi skulle hitta på. Jag hade ett önskemål om att få fart i bakbenen. Tränaren var med på samma linje och vi började med öppna längst långsidan, en meter innanför spåret. Efter det öppna på medellinjen med volter och halt. Sen blir det vänster galopp men den var inge vidare. Han var ganska stum i vänster bakben och helt rak i kroppen. Ner i skritt och ett dussin bakdelsväningar. Till en början var de stela och han vred "duktigt" på benen. När det till slut fungerade, fattade jag galopp ur vändningarna och då fick vi fjutt på vänster OCH höger bakben. Jobbade vidare på galoppen med volter, tempoväxlingar och förvänd galopp. Gjorde många övergångar och fattningar, försökte få bort de där tassande små stegen han tar innan galoppen, funkar bäst i fattning från halt. Tiden gick fort och 45 minuter var slut. Jag la ner honom och han klev på som aldrig förr, viken takt! *love* Latin är verkligen på väg tillbaka till sin forna toppform!!!


Han fick många äpplen när vi kom hem igen, min goa pojk!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se