Direktlänk till inlägg 21 oktober 2008

Vilodag och musbajs

Av Natalja - 21 oktober 2008 22:10

Det var skönt att se en pigg och glad Latin i hagen idag. Han mådde bra igen, det var väl bara en liten känning av vaccinet igår.

Han följde snällt med in i stallet och åt sina äpplen. Hängde in höet till honom och la på ryggvärmaren under täcket. Planerade att skritta en runda bara så han fick röra på benen... Gick in i sadelkammaren och tog ut handskarna ur skåpet.... Konstigt, det var musbajs på den nya burken med Glykosamin. Tittade på hyllan under... MER musbajs. Jag började plocka ut alla dressyrschabraken... lindorna... paddarna. Det var massor med bajs! Fortsatte med hyllan under med hoppschabraken. Kom till ett som ligger kvar i påsen t o m. Såg att plasten var sönder tuggad, lyfte på den och oj... där fanns 5 nakna musbäbisar! Drog försiktigt ut schabraket och mamma mus flydde ut ur skåpet. Att en så liten mus kan bajsa så mycket är ju helt otroligt. Jag är ju ändå i det där skåpet och rotar varje dag så hon måste vara väldigt nyinflyttad. Bäbisarna var inte gamla heller.

La de små i en hink med papper och bommul. Städade ur skåpet och la in alla schabrak igen.

Gick ut i stallet en sväng och när jag gick in i sadelkammaren igen för att lägga in handskarna i skåpet, satt mamma mus och väntade. Hon kastade sig in i skåpet för att leta reda på sina barn.

Ut med allt igen och kvar satt den lille söte i ett hörn. Lyckades fånga henne under en liten hink.


Nu är skåpet och sadelkammaren musfri och mamma mus med hennes fem barn har det bra i mushimlen....


Uppdrag MUS tog lite för lång tid så jag ställde in skritt rundan.

Latin fick vara helt ledig istället!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Åsa

22 oktober 2008 11:03

Dom är otroliga dom små söta liven!
Värsta är att dom tuggar i sönder allt.
Kram Åsa

 
Ingen bild

veronica

23 oktober 2008 17:06

Du tog väl inte dö på dem ??... *ont i hjärtat*..

 
Ingen bild

Natalja

23 oktober 2008 22:03

Nä, inte jag... det hade jag aldrig kunnat göra....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se