Alla inlägg under oktober 2008

Av Natalja - 7 oktober 2008 22:05

Världens bästa hovslagare har ännu en gång fixat till Latins fötter och satt på nya blanka skor. Han har skott Latin de senaste 9 åren och det har aldrig varit några problem. Vi bestämde att prova en skoning utan sulor, Latin har haft sulor två omgångar för han blev så öm i fötterna  i somras. Det gick bra,  han ömmade ingenting : )

Vi tog en lugn runda i skritt och trav men det var så dimmigt att vi såg nästan ingenting. Pannlampan gjorde sitt bästa för att lysa upp grusvägen men den kunde inte tränga igenom dimman. Det var som att rida in i en vit vägg!!

Kvällen avslutades med streching och en lätt massage. Latin känns riktigt fin i musklerna nu. Hans tjocka vintertäcke med halvhals har gjort susen de här dagarna. Värme är det han behöver mest, det är värmen som gör honom mjuk igen i kombination med rörelse, motion.

Av Natalja - 6 oktober 2008 23:01

Latin är ju den häst som i dagsläget tar all min tid och energi, men det finns en häst som tar en stor plats i mitt hjärta.... nämligen Windy.


Det började med att Latin mer och mer tydligt visade att han INTE hade lust att följa med mig på dressyrtävlingar. Jag valde att låna ut honom ett tag som körhäst, så att han skulle få göra det han ville för en gång skull.

Jag provred ett jättetrevligt sto e: Kaliber och skulle ha henne på foder ett tag. Latin åkte och i väntan på att Casablanca skulle komma tog jag hem en 3 åring e: Cardento för inridning.

Men ägarna till stoet ändrade sig och hon skulle säljas istället. Jag var helt plötsligt HÄSTLÖS!

I samma veva hade jag fått kontakt med Titti och Catja som hade problem med sitt sto. En tokig ide ploppade upp i mitt huvud och vips så stod Windy i min box istället *love*


Vi kämpade på, ingen dag var lik den andra. Vi hade framgångar och bakslag men jag tänkte inte ge upp.... Då fick jag besked att fodervärden som hade Latin inte kunde ha honom kvar. Han kom hem sommaren 2006. Helt plötsligt hade jag två hästar och det vet ju alla att det kräver en hel del.

En häst med oändlig energi och en stel och slö häst och både behöve daglig motion. Jag jobbar heltid och har svårt att hinna med en häst!


Jag stod inför ett svårt val.... Ge upp Windy eller Latin som jag haft sen han var föl. Hjärtat valde Windy och hjärnan sa Latin.

Vi satte ut annons på Windy men jag fick inga seriösa svar.... tiden gick och sommarbetet började ta slut.

Då... kom lösningen!

Windy blev skåning och Åsa fick en prinsessa!

Av Natalja - 6 oktober 2008 22:23

Ja, man kunde nästan tro att Latin var lite bakis idag.

Han hade spagettiben och vinglade som en onykter gråsparv.

Eftersom hans bogparti fick sig en omgång igår tog vi en skrittrunda på 30 minuter, följt av en lätt massage.

Han var väldigt pigg och framåt, och DET är ett gått tecken.

Men hans snubbliga framben och matta bakben är inte lika bra.


Nu är det en månad till nästa jippo (probramridning) så nu ska vi ta det lugnt i ca två veckor. Nä, inte vila helt för det blir han bara sämre av.

Det blir rundor i skogen varvat med en och annan körtur. Tyvärr har mörkret börjat tränga sig på allt tidigare varje kväll och jag har inte kommit på någon bra lösning så jag kan köra i mörkret.

Hittade förresten en jättesnygg grön gigg till salu för 15 000 kr... Den hade vi inte tackat nej till : ) I väntan på att bli rik får vi nöja oss med vårt hemma bygge.


I morgon ska Latin få nya skor. Jag hoppas hovis kan ta av sulorna utan problem. Han fick sulor redan i somras när han blev öm i fötterna av det torra vädret. Marken blev ju stenhård i brisen på regn!!

Det räcker med bogen nu, vi vill inte kämpa med ömma fötter också.

Av Natalja - 5 oktober 2008 16:23

Vi har brottats med spänningar och en låst vänsterbog i sommar.

Tävlingen i Jämjö visade att Latin inte alls var i form.

Malin kom som en räddande ängel och gav Latin ultraljud och akupunktur runt bogmusklaturen. Jag hade försökt att komma åt de spända musklerna med massage men jag kom inte ner så djupt.

Första behandlingen fick han i mitten av augusti och blev bättre, men det satt djupt och Malin kom tillbaka efter en vecka igen.

Då lossnade det men han var öm, jätte öm vissa dagar.


Idag efter tävlingen fick han en tredje behandling. Nu är det bara att fortsätta jobbet med att stretcha och massera så att inga spänningar kommer tillbaka.

Av Natalja - 5 oktober 2008 16:02

(fotograf Madeleine Olson)


Idag har vi varit och tävlat i lyckeby www.klrk.se

Det blåste värre än värst när jag körde in till stan och väl framme kom även regnet. Det var många starter och underlaget såg helt ok ut.

Latin kändes helt ok på framridningen.

Han lyssnade snällt på sin matte och höll sig i skinnet när andra hästar stimmade.


Inne på banan stod han emot, det var som han inte litade på underlaget. Han hade ingen jämn framåtbjudning och tappade takten i volterna.

En liten galopp blev det i första travökningen inklusive ett rent byte (kanske vill han upp i klasserna : ) och vi fick 64,3 %


Här är resultatlistorna http://www3.idrottonline.se/ImageVault/Images/id_85407/ImageVaultHandler.aspx


Av Natalja - 4 oktober 2008 22:35

Vi laddar som vanligt med en frisk runda i skogen.

Vår favoritrunda är stigen igenom bokskogen vid havet.

Det finns superbra klätterbackar och slingriga stigar.

Letar man sig in bland träden hittar man även ett par trästockar som man kan skutta över. Vi höll oss till stigen idag och övade på "mjuka ögon" och spänna magen : )


När vi kom tillbaka till stallet putsade jag sadel, stövlar och träns. Packade det jag ska ha med mig och flätade Latins man och borstade ur svansen.

Nu är han redo för tävlingen!

Av Natalja - 3 oktober 2008 22:44

.... så idag tänker jag INTE rida.

Tror det hade gjort mer skada än nytta att kämpa sig ut i regnovädret.

Istället höll jag Hovis sällskap när han skodde Thure (som lämpligt nog hade trampat av sig 2 skor inför tävlingen)

Av Natalja - 2 oktober 2008 22:45

Idag hände det igen, Latin fick inte upp sitt huvud!!

 Det har hänt förr men ingen vet varför. Nu ser det ut som han har lärt sig hantera det för han får inte panik längre.

Första gången jag hittade honom i hagen med huvudet i marknivå blev både han och jag livrädda.

Det var en vårdag och jag skulle ta in honom för att rida. Det gick inte att komma i närheten av honom. Jag ringde veterinären och det enda svar jag fick var att det kanske var ett huggormsbett!!!

Shettisen Ivanhoe hade nyligen fått ett bett men det var ju helt andra symtom.

Jag öppnade dörren till stallet och lät Latin gå in själv.

Han kämpade sig in och väl inne i boxen lyckades han få upp huvudet. Maten i krubban lockade tillräckligt mycket.


Andra gången det hände var på morgonen i boxen. Det släppte också när han fick mat i krubban och hungern gjorde att han tvingade upp huvudet.


Tredje gången var ett par år efter. Han gick i en sjukhage och det regnade. Då kunde jag gå in i hagen, ta tag i grimman och hjälpa honom upp med huvudet så det släppte.


Nu, ytterligare ett par år senare hade jag varit ute och ridit ett normalt pass. Han kvar ovanligt mjuk och fin när han hemma på stallbacken sänkte huvudet för att lukta på marken. Jag såg direkt att han fastnade i det läget och jag försökte snabbt få fram mobilen för att kunna föreviga hans problem. Han vred lite på huvet och lirkade upp nacken. Det såg ut som han kände igen vad som hände och kunde utan problem lösa det själv.


Detta är bara ett av våra märkliga problem.... 

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skapa flashcards