Direktlänk till inlägg 30 december 2008

Nyårsraketer överallt!

Av Natalja - 30 december 2008 20:51

Idag fick Latin vila. Ville inte ge mig ut i mörkret när det smällde ett stenkast bort. Han var lugn inne men ville inte äta.

Borstade honom och klädde på honom igen.


Eftersom jag inte har så mycket mer att skriva om idag så tänkte jag visa mina småttingar.

När jag bodde i Bollasjö (köpte huset hösten -99 och sålde det hösten -03)och hade Latin och hans mamma Lami hemma, köpte jag lilla Sigge.

Lami började bli gammal när jag såg annonsen i BLT på en 1 årig shettis hingst. Tog med släpet och körde till Listerby. Där gick en liten raggig ponny med sin mamma och ett par andra shettisar. Det var ett äldre par som ägde dom och han var aldrig hanterad. Fölpälsen hängde kvar i tovor och han hade inte mycket hull. Jag föll som en fura och vi funderade på hur vi skulle få in detta lilla djur i släpet. Med mat och rep fick vi in mamma och Sigge i stallet, där kunde jag fånga honom och sen var det bara att bära in honom : )


Väl hemma fick han en "make over" och det var en liten svart skönhet som klev ur den ruggiga pälsen. Han fick byta namn till Sir Ivanhoe, även kallad Ivan. Han hade stam men det äldre paret hade inte skickat in språngsedeln så han var inte registrerad. Hans pappa var den holländska hingsten Bradij vd Hoorn, mamma kommer jag inte ihåg just nu, tyvärr.

Kollade upp vad som behövdes för att han skulle bli registrerad men det var alldeles för kostsamt för mig just då.


Lille Ivan trivdes bra med sin stora adoptivmamma och sin storebror. När han ville busa klättrade han upp på en stor sten så han kom upp på samma höjd som Latin.


När Ivan var 2 år och hingstigheten började göra sig påmind, var inte Latin så kul att leka med. Jag hade ett sto hemma på tillridning och han var lite väl intresserad av henne så han fick inte gå i samma hage. Stackars liten fick gå ensam i trädgårdslandet (ja det var ENORMT och jag har rensat tillräckligt med ogräs i mina dar) Då fick jag höra att det fanns en annan liten hingst utan stam som var till salu. Petter hette han och han var 1 år då. Jag körde till karlshamn, Djurtorp för att titta på denna lille fläckiga. Han fick åka med hem och gissa om Ivan blev glad! Dom var bästa vänner direkt även om dom var så olika.


Ivan körde jag in när han var 3 och Petter som var lite större började jag med lite tidigare. Ivan tyckte allt var jättekul och han lärde sig supersnabbt. Petter däremot var en lat liten typ som inte ville göra någonting frivilligt : )

Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig och jag var tvungen att sälja mina småkillar. Det kom en tjej från Fågelmara och tittade på Petter. Hon blev väldigt förtjust i honom och köpte honom, han var väl någonstans mellan 3 och 4 år då. Ingen var direkt intresserad av Ivan så han fick stanna ett tag. Efter ett par månader fick jag ett mail av Petters nya ägare och hon ville även köpa Ivan. Så blev dom bästa kompisar igen!


Det har gått några år sen dom såldes och vad jag vet så går Petter kvar i kohagen i Fågelmara men Ivan såldes till Tving.... mer vet jag inte : (


Visst är dom underbara!




 
 
Camilla

Camilla

3 januari 2009 21:02

Men guuud om jag inte har helt fel så har dessa små shettisar bott granne med mig. Petter rymde väldigt ofta in till mina hästar då han fick stå själv rätt länge innan han såldes.

http://scilla-mittimittliv.blogspot.com

 
Ingen bild

Natalja

4 januari 2009 21:42

Jasså! Han rymde väldigt ofta i början också när han gick själv. Radio P4 efterlyste honom stänigt och jämt ; )

Bodde du Fågelmara då?

 
Ingen bild

Camilla

5 januari 2009 20:51

Ja vi har bott här i typ 8 år nu men jag tycker vi bor mer i Jämjö än i fågelmara det är ifa närmre till Jämjö än fågelmara.

 
Ingen bild

Natalja

6 januari 2009 21:42

Aha, jag har inte riktigt lärt mig landskapet än, känner mig fortfarande nyinflyttad fast det är 10 år sen jag bosatte mig i Blekinge.
Det kan jag ju hålla med om, då bor du mer åt Klakebäcks hållet eller?

Femmeryd är kanske mer rätt än Fågelmara.

 
Ingen bild

Camilla

8 januari 2009 17:30

Jag bor i Klakebäck :-) men jag tror att det var så att M flyttade ihop med sin kille till gården i Klakebäck sedan separerade de och Petter blev kvar på gården. Ivan bytte hon bort mot ett travarsto och sedan bytte hon bort travarstoet till en ny shettis och denna shettis fick Petter betäcka så han kanske tom är pappa nu.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards