Alla inlägg under december 2008

Av Natalja - 7 december 2008 21:56

Jag överlevde gårdagens partaj : )

Sjöng sing-star för första gången och drack lakris cider.

Sen gick vi till statt och dansade natten lång.

Mina ben ville gå hem redan vid två men det var inga andra ben som ville det så vi fick hålla ut tills stängningsdax. Har haft lite aj aj i höger knä och var rädd att jag skulle känna av det. Jag tror det var mest åldern som satte sina spår i benen, och på tal om det... i morgon blir jag ännu äldre!


Åkte till stallet vid 2 tiden, var trött men inte bakis (yes!!)

Hade planerat att rida bort till banan och hoppa lite i dagsljus. Hade till och med tänkt ut en jätte bra övning, men benen mina var inte alls i form. Kände mig nästan knäsvag och helt matt (hoppsan... )


Kom då på ett bra tips jag fick av Bukes duktigaste ryttare, att longera lätt inspänd i låg form över bommar. Det kändes som någonting min kropp skulle klara av. Hämtade in Lille Tiin och han hade nogrant gnott in sig i lera.

För att få lite extra effekt så la jag på Back on Track värmaren under däckeln. Gick upp på banan och lät honom värma upp i skritt utan inspänning. Han var så fin och såg helt ok ut i hela kroppen. Lät honom även trava och galoppera utan inspänning. Det enda jag kunde hitta när jag granskade honom noga, var vänster bakben, han doppar det i traven i höger varv.


När han var uppvärmd och igång spände jag in honom lös och lät han trava över 5 bommar. Han skötte allt perfekt och han tog så fina kliv över bommarna. Bytte varv och det gick lika bra det. Han tuggade på bettet så det blev alldeles skummit, det är ett tecken på att han jobbar på bra.


Han fick galoppera inspänd i båda varven innan jag tog av inspänningen och travade av honom. Han frustade så nöjt och när han såg ut som han hade varvat ner en aning gick vi en bit bort på vägen. Han var lite på tårna och såg riktigt snygg ut när han spanade på en granne som grejade med bilen.


Var tillbaka i stallet runt 4 och ville inte släppa ut Latin igen, så ikväll fick han "gå och lägga" sig tidigt. 


Måste bara visa denna video med vinnarna av lilla Melodifestivalen

The BlackSheeps från Norge med Oro jaska beana.

Vilka härliga ungar och toppen låt!



Av Natalja - 6 december 2008 13:00

Va skönt det är att rida när det inte är mörkt.

Jag hade utsläppet idag och brukar passa på att rida när jag ändå är i stallet. Det var inte så kallt väder men skälvklart började regna så fort jag la sadeln på Latins rygg.....


Bestämde mig för att rida en runda som jag inte ridit på länge. Sist jag skulle ta den så hade den stora skogsmaskinen röjt loss i skogen så jag hittade inte stigen. Irrade omkring men hittade inte rätt, så jag har inte vågat ta den i mörkret. Hittar jag inte i dagsljus så hittar jag absolut inte i mörket.


Fuskade idag också men tog inte jaktkandaret utan lånade Evas graman istället. Mina armar är fortfarande sjukskrivna efter träningen förra helgen.

Till en början gick det jätte bra. Han accepterade extra snörerna och gick på så bra, tills vi kom in i skogen. Då blev han kort i steget och snubblade. Jag morrade lite på honom och han skärpte sig. Hoppade ett par småstockar på stigen och det tyckte han var super skoj, så skoj att han ville gasa järnet. Det var inte lika kul att skutta under kontrollerade former.


Det var blött i skogen, jätteblött. Men grusvägarna var mjuka, så skulle dom alltid vara. Kom till vår långa långa galopp väg, Den är toppen om man vill galoppera en stund och den svänger lite då och då, perfekt att öva byten.

Började i vänster, bytte sen till höger osv

Latin hade en frik och luftig galopp. Höll ner näsan lite med gramanen och han fick med kroppen på ett bra sätt. När vägen tog slut så skrittade vi en stund och hittade en ny väg som jag ville testa. Latin trodde att vi var på väg hem och ville inte alls följa med på upptäcksfärd. Kortade tyglarna och han visade sin ovilja genom att skutta lite. Tryckte till han och simsalabim så hade han lagt tungan över bettet!!! Att vi alltid ska bli osams!

Jag hoppade av, placerade tungan där den ska vara. Spände nosgrimman så mycket det bara gick och höjde bettet ett hål. Satt upp och samlade ihop honom igen. Han suckade och gick på utan problem. Ingen mening att försöka tyckte han, och sen gick han kanonbra. Då upptäckte jag att den nya vägen jag hittade bara ledde tillbaka till vägen vi kom ifrån så jag valde en annan stig hemåt istället.

På den lilla leriga stigen bland buskar och stenar kunde jag lugnt sitta i trav och bara gunga med. La in lite korta galopper och han lyssnade så bra och var helt med på noterna, inget bråk, inget spretande...

Att jag måste bli lite arg för att han ska ta ridningen på alvar, han är som en trotsig unge ibland.


Får nog akta mig för att rida på graman för ofta, men att ha den löst någon gång då och då för att vila armarna kan knappast göra någon skada, speciellt inte när man får till en så fin avslutning på rundan som jag fick idag.


Ikväll blir det party med utgång : )

Håll tummarna att jag slipper bli bakfull!!

Av Natalja - 5 december 2008 23:07

Idag har Latin fått vila, både från ridningen och från matte.


Jag har varit på julbort med jobbet och ätit så mycket gott!


Av Natalja - 4 december 2008 22:19

Idag hade jag tur, det regnade inte : )

Men nya batterier i pannlampan gav vi oss iväg för att rida hela Åbyrundan.

Latin var pigg och framåt, vilket jag misstänkte och tog då jaktkandaret och inga sporrar. Hann inte långt iväg innan Min Store Brune tvärnitar OCH VÄNDER! Tror aldrig det har hänt innan. Stannat har han gjort men vänt... nä det har aldrig hänt!


Vet inte vad som var så farligt men jag morrade lite på honom och han gick vidare, åt rätt håll. Travade iväg och där fanns mycket farligt, jag fick nästan hålla i mig när han hoppade från sida till sida och stannade upp vart tionde steg. Hur kunde allt vara så livsfarligt? Är han en mespropp eller driver han med mig : o


Det var då inget fel på någon kroppsdel (förutom huvudet) för han travade på så fint med helt jämna travkliv. Hörde inga släpande bakben och han var loss i bogarna. Kom in i skogen och galopperade lite. Ja då står det ett helt gäng rådjur på vägen (kan slå vad om att det var den som sprang på min bil och hans kompisar) Tvärnit igen! Fortsatte i andra galoppen som ingenting och han gick så bra. Lite motstånd när jag ville böja / ställa till vänster.


Skrittade på stigen genom skogen och kom ut på grusvägen igen.

Red förbi ett hus och tänkte "inte titta in, inte titta in" Det är väl inte så bra om de i huset tittar på tv och plötsligt ser en ljusstråle in genom fönstret, hi hi Man får tänka sig för när man har pannlampa!

Dom hade ställt ut däck vid uppfarten och dom var livsfarliga.

Men den stora svarta vattenpölen som täckte hela vägen klev Latin rätt igenom så vattnet stänkte....

Knashäst, jag blir nog aldrig klok på honom.


Han var fin hela rundan tills vi kom på sista raksträckan hemåt. Då ville han inte som jag mer. Vi grälade lite och jag vann. Han ville inte trava på korta tyglar men det krävde jag (hemska matte) Lite ben och några smackningar fick honom att gå vidare i livet.


Kände igenom honom när vi var tillbaka i stallet. Han är spänd och öm i ryggen igen. Får nog massera snart igen, kanske redan till helgen.

I morgon får han vila för då ska jag på julbord!

Av Natalja - 3 december 2008 22:46

Blääää, vilket hemskt väder vi har haft idag.

Det har regnat, blåst och lite då och då har det även snöat.

Man går inte ut frivilligt.

Jag tog in Latin och kompis så fort jag hade mockat boxen.

Det var SÅÅÅÅÅÅ blött överallt, å lerigt!


Packade hö och lät Latin äta en stund. Tänkte ta en snabbröj i mitt skåp i sadelkammaren för det har varit väldigt stökigt där sen musbesöket.

Jag hade på tok för många skitiga schabrak och benlindor, så dom packades ner i en Ikeakasse för att åka med hem till tvättmaskinen.


Fick ordning på det mesta och gick in på toan för att tvätta av händerna. Såg det smutsiga golvet och gjorde rent det. Sopade sen sadelkammaren, fick ihop en hel hög med gott o blandat. Tänkte det var lika bra att passa på när jag hade ångan uppe och sopade runt mattunnorna också. Det hamnar så lätt mat på golvet och det tycker mössen lite för bra om.


Efter städningen gick jag ut till stallet igen (det regnade fortfarande) och ställde Latinen i gången. Borstade av leran som äntligen hade torkat.

Klockan hade blivit lite för mycket så jag gav Latin en snabbmassage på 20 min. Han var nöjd med det lilla (tror han var mest glad över att slippa gå ut)

Han var spänd i ryggen men rumpa och hals/nacke kändes inte bra men bättre. I det här vädret tror jag inte det finns något djur som kan gå ute en hel dag utan att bli spänd!


När jag var klar med massagen och kvällsfodringen, skyndade jag hemåt för att hinna färga håret.

Så nu är jag inte blond länge, nu är jag...................................rosahårig!

Av Natalja - 2 december 2008 22:45

Jag får nog sluta åka till stallet om jag ska överleva detta året.

Först fartkameran och idag en hel flock rådjur!

De kom utspringandes från villa området vid skolan och jag hann bromsa för de två första men det tredje sprang rätt in i sidan på bilen med ett brak!

Men det stoppade inte deras framfart utan alla tre skuttade vidare utan att blinka. Synade Silver noga och hittade ett gäng rådjurshår och en liten liten buckla i framskärmen, precis framför hjulet. Tur i oturen....

Hoppas bara att Bambi inte fick ont någonstans!


Jag hade inte heller samma tur med vädret idag. Det började redan regna när jag var på väg till stallet och det blåste som vanligt alldeles för mycket.

Hämtade in lille Tiin och han såg frusen ut men han skakade inte och var så varm och go under alla täcken. Bjöd honom på lite hö medans jag plockade fram alla prylar som underlättar ridtuen. Bestämde mig för att rida till "Medelhavet" för den vägen är bra när det blåser. Tog regnkappan även om det inte regnade jätte mycket.


Han var pigg och klev på i rask takt. Tittade lite skeptiskt på alla vattenpölar som i pannlampans sken såg ut som svarta hål. Red in på stigen och då ökade regnet. Travade försiktigt för att inte halka i gräset eller på alla löv. Det började bli kallt om benen av regnet och dom kalla vindarna.

Som grädde på moset så började pannlampan lysa svagare och svagare...

Kom ut på en grusväg och gungade iväg i en lugn och fin galopp. Han frustade så nöjt ett par gånger innan vägen tog slut. Jag vände och galopperade samma väg tillbaka i andra galoppen. Lika fin den, sen fortsatte vi hemåt innan lampan tänkte lägga av helt. Vill inte gå hem i bläckmörker!


För att pigga upp kommer här en bild från 3 maj, Lokal dressyr Ronneby. Andra omgången i div II, laget kom 2a

Av Natalja - 1 december 2008 22:58

Det känns i magen, armarna, ryggen, höfterna, bröstet och benen... ja, det känns nästan överallt. SÅ väl tränad är jag : o

Men Latin verkar inte känna av någon träningsvärk alls, och det är ju toppen! Han är mycket bättre i rumpemusklerna, dom är inte alls så där hårda och knöliga längre. Ylletäcket gör susen men han har börjat få bogskav av det istället : (


Idag hann jag faktiskt rida innan det började regna, inte illa va?

Tog skogshållet till banan för att hoppa lite. Han var pigg på vägen dit men var mycket lättare att hålla ihop än igår.

När jag kom fram fanns det ett litet blocket hinder framme med en markbom på var sida. Latheten i kombination med träningsvärk gjorde att jag inte satt av för att ändra hindret.


Började rida ihop honom lite i traven och det gick ganska enkelt och smärtfritt. Han svarar inte lika bra på vänster skänkel, antingen var han inte helt lösgjord där, eller så är det mitt vänsterben som inte har samma rörelsemönster som höger. Får klura på det.

Idag var det även lättare att hålla nere händerna och han gick mycket bättre än sist jag var på banan själv.


Även galoppen var toppen! Började med höger och ville helst inte byta till stökvarvet vänster sen, men om inte jag gör det så blir det ju inte gjort.

Men jag hade fel, vänstergaloppen var på snudden bättre än höger!!


När han var lagomt igång började jag hoppa det lilla hindret som stod i mitten på medellinjen.  Red en åtta i trav över hindret och bytte varv hela tiden. Sen fick han gunga på i galopp och vi landade nästan i rätt galopp varje gång.

La lite volter här och där och bytte varv, och Latin tyckte det var skoj, han laddade mot det lilla hindret. Får väl hoppa lite högre nästa gång!


bild från oktober 

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards