Direktlänk till inlägg 24 januari 2009

Helena träning för 3 e gången + film 1

Av Natalja - 24 januari 2009 00:15

En gång var jag i stallet två gånger! 


Första gången fodrade jag och släppte ut nästan alla fyrbenta i stallet ( Kaninen Harry fick stanna kvar inne och vakta stallet)

Andra gången var det för att göra Latinen fin och köra till Lyckeby. De 5 timmarna mellan dessa stallbesök gick lite för fort. Jag åt, gick ut med vovvarna och STÄDADE hela huset. Slängde in en maskin tvätt och matade snabeldraken med hundhår. Nu när Xera äääääääntligen har slutat fälla.... så har Lexie börjat istället.  


Tog en lätt lunch innan jag skulle iväg. Valde svarta ridbyxor denna gången och såg till att jylfen inte var på väg ner. Visserligen är det ju 2 kg mindre som ska skumpa runt denna gången men jag vågade inte chansa ; ) 

Latin hade ju naturligtvis rullat sig så han hade lera från topp till tå. Tur att den hade torkat, det var bara att borsta bort den. Kom iväg i bra tid så jag hann rida fram ordentligt innan.


Jag började med att berätta om våra problem sen sist. Sa att jag INTE kunde sitta mer än ett par steg åt gången och att vår tävlingssäsong låg risigt till…. Sa att jag tränat på att förfina mina hjälper och försökt att sluta smacka : )


Hon hade förståelse och sa att jag skulle rida lätt istället så han inte spände sig och ska jag sitta ner så ska jag bara sitta ner korta stunder tills vi båda är starkare och orkar mer.

Jag fick jobba med att göra honom rund i nacken och i sidorna. Han vill ju bli sååå låååång och det måste jag se till att han inte är. Jag är för rak och stel i handlederna, de ska böjas mer och bli mer fjädrande. Jag spänner överlivet också (benen var bättre i alla fall) och håller i princip andan. Måste börja andas med magen och slappna av ÖVERALLT.


Fick göra en övning med volt i skritt och galopp med många fattningar och avsaktningar, han mjuknade så fint och sen kunde jag sitta ner.

Jag satt utan att skumpa av!! Härlig känsla!

Det var inte alls lika jobbigt denna gången, tror inte ens att jag kommer få träningsvärk. Till nästa gång ska jag öva huvudet ner (på Latin alltså) mjuka handleder och bättre känsla och så ska jag ta med mig longerlina och inspänningstyglar….!

 

Filmen:

Jag får börja rida lätt och måste hela tiden se till att han är böjd och inte rätar ut sig. Får träna på att böja handlederna istället för att röra hela armen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards