Direktlänk till inlägg 27 januari 2009

No Mercy

Av Natalja - 27 januari 2009 22:37

Latin har ju börjat biffa på sig men verkar inte riktigt kunna hantera muskeltillväxten. Han känns stel och orkeslös, matt liksom. 

Torven är slut och ny leverans blir först nästa vecka så jag körde inom Granngården innan jag körde hemåt. Handlade 2 torvbalar och köpte en burk sån här...


Kikade på Kraffts flytande E vitamin men eftersom Latin VÄGRADE äta multivitaminen så dissar han säkert även E vitaminen. Pulver är bättre : )


Kikade innan på en film som fanns länkad på Bukefalos.

Vädigt trevligt ridet och så enkelt det ser ut.

http://www.youtube.com/watch?v=9kmRi0KqHSo


Med den filmen på näthinnan körde jag till stallet.

Ingen rast och ro för Latinen, vi kör ett pass på banan igen!

Jag lovade ju en bild på den nyklippta  (tagen med mobilen)


Å när jag ändå hade mobilen framme så fotade jag även sadeln och det nya fina Eskadron schabraket : )


Tänk att det nästan är ett år sen jag köpte den. Saknar Zaldin ibland men denna är en värdig ersättare.


Ja, det blev ju även ett foto på tränset. Fulnosgrimman åker på när han är stökig!


Då var vi redo att inta ridbanan! Började så där mjukt och fint som igår.

Han svarade bättre på det idag och började tugga på bettet. Jag gjorde serpentiner och volter och så länge Latin fick gå lång och låg var han så nöjd. Han hade kunnat traska runt där hur länge som helst. Tog en liten skrittpaus och gav mig sen på galoppen. Den var bättra än igår men han ville antingen gå sketafort eller sakta med en märklig takt. Lite förvänd galopp och små volter här och där.


Sen bytte jag varv, till höger. Likadant där men han ville inte böja höger.

Saktade av till trav... åååå va segt det blev.

Jag struntade i sporrarna idag och tog istället ett långt spö. Har inte använt spö i dressyrarbetet sen Per Waaler red Latin.

http://www.waaler-farm.com/


Per på Løvenborgs Revenge


När jag inte alls fick någon fjutt på Latin petade jag till honom med spöet. Men jag ville inte flytta på händerna som tränar på att vara låga så när jag svinga till spöet så var det mest mitt ben som kände av det. Visst lät det lite men Latin kände (märkte knappt) det under ländtäcket.

Jag travade omkring ganska aggresivt, alltså snabba övergångar och omställningar. Latin blev sur, han hade hellre gått med låååång hals nere i backen. Jag slet som ett djur och piskade mig själv på benen. Latin brydde sig inte alls om spöet, han var bara så nöjd med att jag satt med mina kängor och försökte få lite fart på honom.


Inte nog med att han inte gick fram för skänkeln, det är inte så att han är slö, han vill bara inte att jag ska hålla emot samtidigt som jag rider framåt, Han var stel i sidorna och hängde sig i bettet HELA tiden.

Försökte böja honom överdrivet åt båda hållen. Vänster gick bättre, åt höger grymtade han lite och gick åt motsatta hållet... *suck* Jag kämpade ett tag till i skritten. Böjde, släpte, böjde, flyttade, piskde (mest på mina ben då) och höll emot.

Helena sa i lördags att håller han emot eller drar så ska jag hålla kvar å så fort han mjuknar, mjuknar jag. Men han mjuknade ju aldrig. Han höll ett järngrepp om bettet å hävde sig framåt-neråt.

Uh va trist när man har Charlotts trevliga ridning i huvudet och verkligheten liknar mest en hög med dynga.

Eftersom han vägrar att böja sig i sidorna och är stel i halsen, kände jag igenom ryggen efter ridningen. Han höjer ryggen, han sänker ryggen och han böjer ryggraden till vänster..... och han böjer ryggen till höger.

Varför inte med sadel + ryttare???

Han är känslig över ryggen men det har han ju varit de senaste 8 åren, ja sen han fick Erlichias.


Ska jag ge mig och galoppera i skogen i morgon eller ska vi köra ett pissepass på banan igen? No Mercy.... eller?

 
 
Aramis

Aramis

27 januari 2009 23:23

Åhhh... tusan vad det är trist när det inte funkar :( Han kanske har lite träningsvärk sedan helgens träning? Mitt tips är att ge er ut i skogen imorgon - och så nya friska tag dagen därpå på banan igen! Hoppas det känns bättre imorgon!

http://aramise.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

28 januari 2009 06:06

Jag skulle också definitivt välja en galopprunda i skogen när det känns trögt i ridhusjobben! Alla hästar kan ju tröttna på att gå runt runt! Hur bra matte än rider!

http://ponnyflickornasblogg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

28 januari 2009 22:27

Träningsvärk kan det säkert vara.
Vi ska ut och busa i skogen och samla lite ny energi!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skapa flashcards