Alla inlägg under januari 2009

Av Natalja - 24 januari 2009 00:08

Här galopperar vi i vänster varv, avsaktning till trav. Får rida lätt för att inte störa ryggen som börjar röra lite på sig : )

Av Natalja - 24 januari 2009 00:05

Trav i vänster varv. Jag sitter MYCKET bättre än förra träningen. Han försöker dra tyglarna ur händerna för att bli lång och jag försöker hålla ihop honom utan att spänna mig.


Likadant i galoppen

Av Natalja - 24 januari 2009 00:01

Här har vi fått rygga ett par gånger och det Helena vill att jag ska göra är att han ska ha kvar huvudet nere i ryggningen. Han vill ta upp huvudet och bli öppen i formen. Sen skippar vi ryggningen och bara gör halt. Likadant här, huvudet nere och sen måste han vänta på mig. Han är så snabb ibland att han börjar själv rygga eller gå framåt.

Av Natalja - 23 januari 2009 22:56

....  mellan bilderna.




Å visst har det hänt en del ; )

Av Natalja - 23 januari 2009 22:28

Alla som bor i södra sverige har säkert märkt att det blåser lite grann idag.

Här i Blekinge är det en frisk vind som drar fram i 10 m /s. Det blåser från "fel håll" också, så det är en massa saker som får för sig att dom ska blåsa iväg bara för det. Det var nästan omöjligt att packa höpåsarna (hösilagebalen står utomhus) höll man inte fast påsen så flög den iväg, även om den var full av hö. Innan jag körde hem fick jag leta upp soppåsen och dess innehåll för dom var på väg söder ut.


Så jag tänkte att istället för att försöka rida så klipper jag Latin istället.

Det är alltid ett velande och funderande fram och tillbaka innan jag bestämmer mig. Klipper jag honom blir han i princip naken och fryser. Han får ingen tjock päls, bara lång.

Om jag inte klipper honom blir han jättesvettig när jag rider och sen tar det någon timma innan han torkar och det har jag varken tid eller lust att vänta på mitt i natten. Fast han fryser även med päls så då kan jag ju lika gärna klippa...


Så jag tänkte till och bytte skär på klippmaskinen. Från de som klipper ner till 1 mm, till det som klipper 3 mm. Borstade av Latin och ställde honom i gången. På med hörselskydden och starta maskinen! Såg direkt skillnaden, den klippte inte alls så djupt nu. Den ljusa, nästan gula pälsen försvann och fram kom det en grå sammetshäst ( som en barbiehäst )

Att jag inte har provat det innan ????


Han var så lugn och snäll hela tiden. Jag var livrädd att nypa honom i jumsken men det gick bra, fick även bort alla tussar vid armbågarna.

Han blev riktigt snygg : ) Det passar bra till träningen i morgon.


Nu till upptäckten som nästan förstörde min helg : (

Den trevliga lilla och mysiga hästaffären i stan har UPPHÖRT! Det var papper för fönstrerna och dörren var låst. Vart ska jag nu köpa fina pannband, sporrar osv ?? Dom hade ju Globus hela sortiment och behövde man något speciellt fixade dom det. Vad ska jag nu gå på lunchen??

Tragiskt.... mycket tragiskt!




Av Natalja - 22 januari 2009 22:10

Idag har jag varit kreativ och gjort om min mobil till en "scanner"

Det gick väl så där men det är ändå bättre än ingenting.

Men innan jag visar bilderna så måste jag ju berätta om kvällens bravader.


Jag kom iväg tidigt och hästarna var inne och tuggade hö. Jag gjorde iordning kraftfodret och packade höet. Han hade inte riktigt ätit upp allt men jag la ändå in 7 kg. Tycker han är lite för tunn över ryggen..

Sen gjorde jag iordning Latin för att ta en sväng på banan vid stallet (Ture hade tipsat att den var perfekt att rida på : )


Satte det röda bandet i manen och började värma upp. Hittade bra tips för att få en bättre och mer balanserad sits och jag försökte hitta rätt i sadeln.

Det är lätt när man bara skrittar... betydligt värre när det skumpar!

Började trava och han var pigg som en mört. Lät honom traska på i ett bra tempo och passade så han inte blev för springig.

Sen försökte jag få lite fason på traven, det gick inte så bra. Han spände sig och stretade emot. Det gick ju inte alls att försöka sitta avslappnat. Jag stutsade och spände mig, han stutsade och spände sig..... *suck*

Såg den röda tofsen hela tiden och som påminde mig om att hålla tålamodet i ordning. När jag hade ridit i 30 minuter så var det nära att jag gav upp, ja inte bara för kvällen utan hela min dressyrkarriär. Det kändes helt hopplöst, jag kunde verkligen inte sitta ner.... men då hände något. Han blev plötsligt mjukare i halsen. Det gick att böja honom både i hals och i sidorna. Så jag red i 10 minuter till och glömde snabbt bort de första 30 minutrarna. Det tog väl helt enkelt så lång tid innan han mjuknade och blev varm i kroppen.

Tänk om jag ALLTID kunde ha is i magen och vänta ut honom....


Så nu till bilderna.

Häromdan hittade jag Latins lillebror Millington Greyleg på Youtube.

http://se.youtube.com/watch?v=p61bmWmY2kA och var ju naturligtvis tvungen att leta upp korten på honom som liten. Då hittade jag även en massa andra roliga kort.... : )


OBS! dessa kort togs innan digitalkameran uppfanns och är alltså vanliga pappers foton som jag med hjälp av teknikens under fått in här i bloggen!

Därav kvalitén....


Här är Latin 1,5 år och "Grålle" ca 6 månader


Grålle i hingsthagen


Latin 2 år uppställd utanför Anns ridhus, han ska löshoppas


Latin 3 år i Vetlanda, 3 årstest Talangjakt (oj va jag ser liten o ung ut!)


Grålle 2 år (nu har han växt till sig och blivit riktigt snygg)


Latin mellan 2,5 och 3 år. 3:e ridturen (bromsen verkar var ur funktion)


Sen flyttade jag till Karlskrona och Latin fick sällskap av mamma Lami


Lami 25 år (1999)


Lami 26 år på körtur sommaren 2000


Lilla Ivan 1 år och Stora Latin 5 år


Lami 26 år och Ivan 1 år


Vilken nostalgitripp : )


Av Natalja - 21 januari 2009 23:13

Måste bara visa vad som händer om man ställer fram en soppåse i köket och sen kör till jobbet....


Veeeem kan ha gjort detta?


Lexie kanske?


Nä, hon ser inte så skyldig ut..... hon är bara misstänkt som medhjälpare.


Xera då?


Hon ser JÄTTEskyldig ut, hon kunde inte ens titta på matte : )




Av Natalja - 21 januari 2009 22:32

Med ett lagat däck körde jag Silver till stallet med en liten avstickare för att köpa hundmat. Silver känns som en gigantisk lyxbil i jämförelse med den lille Gröne : )


Hälften av hästarna var inne när jag kom så jag kunde ge mig ut å rida på en gång. Tänkte fortsätta på Mimis linje med mental träning och fokus på en sak i taget. Idag letade jag upp ett rött band som jag hade i stallskåpet.

Det satte jag i manen, väl synligt. Sara sa att det var min "röda tråd i ridningen" och det har hon ju helt rätt i.



Jag tog dressyrsadeln idag för jag hoppades att träningsvärken skulle vara borta och att foten skulle vara så pass bra att den klarar ett pass med långa stigläder. Red skogshållet mot banan i jämjö. När jag började trava lät jag honom gå på långa tyglar. Han gick på bra men var lite fjantig och man har ingen direkt kontroll på honom med långa tyglar : o

När han bjöd på framåt utan att skutta från sida till sida så kortade jag upp tyglarna och fortsatte trava. Han gick riktigt bra och var lugn och fin i munnen. Lät honom gå ganska öppen i formen, variation är ju bra.


När vi så småningom kom fram till banan satte jag upp ett litet kryss och la en bom på två klossar.


Hade inte galopperat någonting på vägen så jag tog några varv längst fyrkantspåret. Latin bjöd på bra och frustade så nöjt. När han började kännas lite tung, slängde jag ett öga på den röda rosetten och tänkte till lite innan jag gjorde något åt problemet. Han svarade bra och problemet var löst för den här gången. Vad gjorde jag då? Hade jag handlat på impuls så hade jag förmodligen skänklat till honom och blir irriterad men nu spände jag magen och saktade av till skritt 3-4 steg och red vidare i trav igen. Övergångar funkar väldigt bra när han blir tung.


Travhoppade krysset i båda varven och Latin skuttade så snällt över. Sen la jag till det lilla klosshindret men det tyckte han var för litet så han slarvade sig över det efter ett par hopp.


Avslutade med att försöka sitta ner ett par varv i traven... jag klarade 10 steg!!!  Hu, jag vet inte hur jag ska kunna tävla i år om han ska var så omöjlig att sitta ner på.

Försökte även sitta ner på vägen hem, då har han mycket egen bjudning och jag kan koncentrera mig på att bara sitta... men det gick inte. Jo det går om jag håller i mig i sadeln och trycker mig ner men det kan jag ju inte göra på tävlingsbanorna : (


Fortsätter kampen mot tyngdlagen i morgon


Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skapa flashcards