Direktlänk till inlägg 14 februari 2009

Alla Hjärtans Dag och träning

Av Natalja - 14 februari 2009 21:35

Otroligt vilket väder!

Snön ligger vit och himeln är så blå. Även om det visar minusgrader på termometern så värmer solen så gott.


Jag började dagen med att ge min älskling hjärtchoklad och en söt hundvalp. Nä ingen riktig utan en i tyg, riktiga hundar har vi så det räcker och blir över ; )


Sen körde jag till stallet. I hagen stod Latin och sov.


Å i hagen brevid stod Bella och solade.


Å där står ju vagnen och väntar på våren, det var alldeles för länge sen vi var ute på körtur : (


Innan jag hämtade Latin i hagen, hade jag lyckats dra loss släpet och packat bilen med stövlar, sadel, träns hjälm och sånt man behöver till en träning.

Lindade benen och tog på honom fleecetäcket med hals plus ylletäcket. Vill inte att han ska stå i släpet och bli kall innan träningen. Tog med en påse hö så han har något att göra medans jag är på möte.


Så gick vi ut ur stallet och Latin nästan sprang upp i släpet. Jag stängde och vi körde mot stan.

På vägen körde jag förbi vårt hus (det gula)


Efter knappt 2 mil var vi framme vid ridskolan/ridklubben.


Det var inte så många som kom på infomötet men vi kom fram till att det blir ett lag div II ponny, två lag div II häst och kanske ett lag div I häst!

Helgen innan första omgången är det lok/reg tävling på KLRK och då ska vi kolla dagsformen på samtliga ryttare/hästar för att bestämma vem som rider LB och vem som rider LA och vilka som rider i vilket lag.


När mötet var slut var det hög tid att göra iordning Latin för träningen.

Han stod snällt i släpet men han hade inte rört höet.

Jag började rida fram i det gamla ridhuset för det var lektioner i det nya där vi sen skulle vara. Han var seg och väldigt stel i sidorna. Jag hade inte tagit på sporrarna än och då kan han vara lite seg men inte på det här viset.

Travade honom i en öppen form och försökte få honom lite varm i kläderna.

Galopperade sen och böjde honom låg inåt. Det fick honom att lossna lite och han frustade.

Hoppade av och gick in i det nya ridhuset och tog på sporrarna.

Nu var han mycket finare, inte alls stum i munnen och inte alls så stel i sidorna. Träningen började och vi fick göra övergångar och halter. Han vill gärna dyka i halten och rätar ut sig på volten.


Fortsatte sen med förvänd öppna innanför spåret följt av galopparbete med enkla byten. Han var väldigt lyhörd idag och känslig på ett mycket bra sätt. Jag förberedde ett enkelt byte (för er som inte vet är det galopp, skritt 4-6 steg sen ny galopp) genom att ställa om och ta tillbaka ytterskänkeln. Istället gjorde Latin ett klockrent byte : ) Han kan när han vill!

Den förvända galoppen var mycket bättre nu men vänster bakben måste trimmas mer. Han är lite ovillig till att sätta det under sig och böja det.

Hela träningen flöt på bra och jag är supernöjd! Eftersom han var så känslig idag kunde jag rida mer med sitsen och mindre med hand och sporre = precis som vi strävar efter. Han var inte ens hemsk att sitta på efter en stund. Han var fin i munnen också. Tuggade utan att tjafsa.


Väl hemma igen fick han gå ut i hagen igen och lunchen serverades.

 
ANNONS
 
Maria

Maria

15 februari 2009 22:06

Fin blogg!

http://www.bj23rkwall.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

15 februari 2009 23:11

Tack så mycket!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se