Direktlänk till inlägg 15 februari 2009

Många minusgrader

Av Natalja - 15 februari 2009 22:12

Det var - 8 grader när jag gick upp vid 7 i morse.

Efter en kort hundpromenad och lite frukost körde jag till Jämjö för att fodra och släppa ut hästarna. Många glada gnägg mötte mig när jag öppnade dörren till stallet.


När alla kommit ut mockade jag och gjorde klart mat o dyligt.

Kallt!!

 


Tänkte ta chansen att rida i härlig mjuk snö och funderade på favoritrundan Hammarby - Åby - Byafallet.

Tog in Latin och broddade honom. Det går ju 100 gånger snabbare när det sitter blindbroddar i! Sadlade och red iväg innan solen hade hunnit smälta all snö.


Det var helt perfekt väder. Helt vindstilla och minusgrader så snön höll sig bra, klumpade ingenting. Visserglien var det inte mycket snö kvar på en del grusvägar men stigarna i skogen är fortfarande vita.


Latin bor nästan mer "centralt" än vad jag gör : )


Kunde trava i snösträngen i mitten av vägen


Det var nästan så ljust ute att vi hade behövt ha solglasögon, både jag & Tiin


Här är stigen som går lite upp och lite ner å sen hit och dit. Perfekt att jobba i trav på. Jag ställde mig i lätt sits och lät Latin få bära sig själv, ta i när det gick uppför och bromsa när det gick nerför.


Uppe på en höjd har man sån utsikt att man ser ända hem till mig!


Sen fortsätter vi genom Åby. Där är det asfalt en bit så vi får skritta och vila lite. Någon höll på med ved och det var lite läskigt tyckte min modiga brune springare (som även tvärnitade för en snövall med lite grus i!)

Det är inte långt till havet.


Sen kommer vi in i skogen som kallas "Boket". Lätt att förstå varför, det är en backe ner mot havet med stora pampiga "böcker"


Visst är Blekinge vackert?Sen kommer vi ut vid Byafallet, här bor ett gäng islänningar. Latin får syn på en lurvig men bryr sig inte nämnvärt.


Hallarumsviken


Nu är det inte långt kvar. Det var här vi såg vildsvinen en gång, Latin är alltid lite extra vaksam... är det en gris? Nä det var bara en motioneranade tant : )


Vilken uuuuuuuuuunderbar dag!


 
ANNONS
 
Aramise

Aramise

16 februari 2009 20:09

Nu är det bestämt, det blir Blekinge för mig i mitt nästa liv :) Så oerhört vackert!

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

16 februari 2009 21:59

Du är SÅ välkommen!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Måndag 19 feb 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Av Natalja - 29 december 2017 22:34


    När Walle var ung, jag menar yngre så fick han ibland smeknamnet Waldemar.  Det var när han tjurade ihop och trilskades onödigt mycket.  Tex när det tog 1timme att lasta eller 45 minuter att gå över en asfaltskant.  Nu är det vääääldig...

Av Natalja - 26 december 2017 22:16


    För många år sedan, när jag hade Latin installad i Lyckeby, tränade jag för en mycket trevlig och positiv dressyrtränare från Skåne. Nu ca 15 år senare har hon flyttat till Karlskrona och med sig hade hon ett ettårigt fuxsto.  Denna väls...

Av Natalja - 25 december 2017 21:25


        Å vips var det julafton och snart är julen över. Tiden går fort hela året men runt jul går den dubbelt så snabbt!   Dan före Dan fick jag med mig min arbetskompis Katarina på en ridtur.  Hon tänkte ta med sig sin arab Junior me...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se