Direktlänk till inlägg 16 april 2009

Nästan en helt vanlig dag

Av Natalja - 16 april 2009 21:55

Upp med tuppen (det tar en stund att göra sig i ordning när man är enbent) och fick åka med Roger och Tokfet in till stan.

Jag har ett medfött fel som gör att jag nästan alltid komma för sent. Det började med att jag föddes två veckor för sent. Men idag kom vi iväg tidigt och jag hoppade in på jobbet innan halv åtta. Hade ganska mycket att ta tag i efter att ha varit borta i nästan en vecka.


Det gick riktigt bra att jobba. Satt vid mitt skrivbord och hade benet på en pall. Fick be om hjälp med att bära kaffemuggar och mackor och likaså lunchen.


Roger hämtade mig efter en låååång arbetsdag och vi körde hemåt.

Efter maten fick jag återigen åka med Tokfet och denna gången gick färden till Jämjö och jag hoppade av i stallet.

Det var mockat till Latin men jag kunde med lite trix och fix fylla på vatten och packa höet i hönätet och i frukost påsen.

Sen skuttade jag ner till hagen.


Bella kom gnäggandeHann inte mer än hälsa på henne så kom grabbarna grus i full fart i hagen brevid.


Snygg lugg, LatinLatin är ingen stor häst, speciellt inte brevid Ture.Men det hindrar honom inte från att vara boss i hagen. Han är ju trots allt dubbelt så gammal : )Gjorde ett försök att ta med Latin in men missbedömde grimskaftets längd och hamnade på rumpan : o  Ingen fara, Latin stod lugnt stilla och vi hoppade vidare in i stallet.Tog av täcket och tog fram gummiskrapan. Den är kanon när hästen fäller och den ger skön massage, två flugor på smällen ; )


Pälsen ramlade av honom och han var väldigt dammig. Skrubbade så gott jag kunde utan att tappa balansen. Plötsligt fylldes hela stallet av mina snälla stallkamrater. Vad hade jag gjort utan dom!!?


Försökte borsta Latin ren men han fick vara lite dammig på rumpan. Barfota hoven såg fin ut, han har inte trampat sönder hoven och på måndag kommer hovslagaren och tar av den andra bakskon också. Lika bra att han får gå utan nu ett tag.

Stallkompisarna berättade att Latin var jättepigg och busade ofta i hagen. Det är ett gott tecken på att han mår bra. Han har inte blivit tunnare över ryggen och det är också bra, men magen växer : o


Jag tyckte han kändes stor där han stod i stallgången men det är väl bara jag som har blivit mindre.

Hann fixa kraftfodret men lyckades inte bära ut hinkarna, så Malin kom å hjälpte mig. Att allt ska vara så svårt!!


Sen liftade jag med Ulrica, hon hade varit och tränat på banan för stallägaren och kör ju ändå förbi mitt hus på vägen hem. Hoppade av i bussfickan och den biten brukar ta ca 3 min att gå. Hur lång tid tror ni det tog att hoppa? 
ANNONS
 
Aramis

Aramis

17 april 2009 00:48

Sååå härligt för dig att komma ut på rekreationsrunda i stallet :) Finns det bättre ställe att konvalecera på :o) Ska kanske ta och införskaffa i en sådan där gummiskrapa - Rigoletto fäller som ett Gutefår :-o Ta hand om dig! Många kramar från oss alla (Aramis, Rigoletto och Zäta :))

http://aramise.bloggagratis.se

 
ylle

ylle

17 april 2009 06:36

Ponnyflickorna och deras matte stämmer in i kramkören! Visst är det seeeegt när man väntar på operation, där existerar en helt annan tideräkning än i världen utanför... Så härligt att återse en pigg Latin och att få hjälp när det behövs. Dra Dig nu inte för att ta hjälp så länge det behövs, så att den förb... foten får läka!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggagratis.,se

 
Jessica

Jessica

17 april 2009 08:50

Vad söta hästarna var på hagbilderna. Står såååå nära varandra... =)

Förstår att det var skönt att få träffa hästarna igen! Man får lätt abstinens om man inte varit där på några dagar! =)

Kramar

http://dromdansaren.blogg.se

 
Aramis

Aramis

17 april 2009 23:53

Godafton i stugan! Hoppas foten känns bättre idag!! Vet du vad - det är jättelustigt med min film på youtube; när den är färdigspelad kommer ett förslag på liknande klipp (som alltid visas efter man spelat ett klipp på yt) - och vet du vilket klipp den föreslår? Sanslöst märkligt - men det är Latin och du :) Visst är det lustigt! Av alla miljarder filmklipp po yt så är det du som kommer upp som liknande klipp :) Det var bara en liten rolig anekdot så här på kvällskvisten :) Sussa sött! Kramar i massor :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

18 april 2009 00:11

Ha ha, vilket häftigt sammanträffande Aramis : )

Foten känns helt ok idag. Så skönt, jag har knappt ätit några piller alls idag.
Kram och trevlig helg!

 
Ingen bild

Natalja

18 april 2009 00:15

Jaaa Ylle. Inget är som väntans tider... men den som väntar på något gott, väntar ALLTID för länge (mitt egna lilla ordspråk)

___________________________

Visst syns det, Jessica, att Latin och Ture är bästa kompisar : )
Det kan vara lite bökigt när vi är på samma träningar/tävlingar... dom blir lite väl beroende av varandra ibland! Kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se