Direktlänk till inlägg 30 april 2009

På återbesök med foten

Av Natalja - 30 april 2009 17:32

Så kom dagen då gipset skulle bort.

En vinkelslip plockades fram och sjuksyster lovade att det inte var någon fara!! Nä hä, tänkte jag... nu ryker hela foten istället!!

Men det gick bra, hon var så försiktig och efter lite våld var gipset borta.


Hu så foten såg ut (fast sköterskan sa att den var jättefin!!) Den var fortfarande svullen och skiftade i blått och lila. Jag la mig ner på britsen för att inte se när hon började ta bort stygnen. Det gjorde lite ont men det kändes ändå bra att få bort dom. De har ju killat så dant under gipset. Hon tvättade och hittade en bit till, grävde lite och fick bort de sista stumparna av tråden.

Kände att jag har tappat känseln lite här och var runt operations snittet, men det kommer väl tillbaka så småningom.

Foten ser lite sne ut och det känns som jag inte har någon rörlighet alls i vristen. Sköterskan tvättade rent hela benen och torkade mellan tårna. Iii va det killades : )


Sen fick jag välja färg på det nya gipset. Tog grönt för attt matcha sommaren. Sen kom det en hjälpreda och vips hade dom fått på det nya "plast"gipset. Jag fick en ny tid den 25 Maj och om det blir för stort innan dess ska jag ringa så lägger dom om det.


På tisdag får jag börja stödja på foten och lägga lite tygd på benet, men bara om det inte gör ont. Så hon skickade med en snygg lite sko som jag kan trä på. Vet inte hur jag ska kunna gå med den, fick ju liksom ett ben som var 10 cm längre med den på!!


Hur som helst, benet är mycket lättare att bära omkring på. Det här gipset är smidigare och inte lika tungt. Det är också starkare och hållbarare så jag behöver inte vara rädd att skada det.


I stallet kunde jag mocka med skottkärra idag!! LYX!! Jag har kommit på en teknik som gör att jag tom klarar att tömma kärran. Inte illa va!?

Latin fick gå kvar i hagen med kompisen. Det var full storm i stallet så han fick gå med täcke idag, ingen naken-Latin idag!


I morgon är det dressyrtävling i Jämjö. Jag ska dit och titta på alla fina ekipage och drömma om den dan jag kan vara med igen.


STARTLISTOR


Mitt gröna ben... (påminner det inte väldigt mycket om en flexi-linda?) 
ANNONS
 
Aramis

Aramis

30 april 2009 23:14

Så fiiin du blev i det nya gröna benet! Ser ut som när man kommit hem från farbror veterinären och sprutat leden, vetrap :) Hi hi! Kram kram och ha en superskön valborg!

http://aramise.bloggagratis.se

 
Emma

Emma

1 maj 2009 18:55

Skönt att få plastgips va!? Jag tyckte det vart stor skillnad, det är så lätt & smidigt om man jämför med vanligt gips. Skönt att du får börja stödja lite på foten iaf. Det fick inte jag :o( Jag fick glatt stusa runt & inte nudda mark med fossingen ;o)
Hoppas att allt är bra i övrigt! Fin Latin ser ut föresten :o) Snart är du uppe i sadeln igen ska du se!

Ha det bra!

http://spirans.blogg.se

 
Ingen bild

natalja

1 maj 2009 19:24

Jaaa, visst gör det : )
Funderade på ett gult gips först, men påsken är ju över *fniss*
Ha en underbar helg! Kramar

____________________________

Det är STOR skillnad Emma, väger ju bara hälften och är mycket tunnare. Lättare att klä på sig å så!

Annars är allt helt ok! Jag tror nog jag rider innan jag kan gå... : )
Tack och ha det bra du med!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Tisdag 12 dec 21:46


   Snön som kom i söndags har idag regnat bort.  Ja det mesta har regnat bort.... allt är SÅ blött! Hästarna kan för tillfället inte gå i skogshagen för det är tokmycket ekollon där.  Jag har krattat och plockat mängder men det är fortfarande...

Av Natalja - Måndag 11 dec 21:30


    Eftersom vi bor i södra sverige så liknar våra vintrar mest en lååååång höst.  I söndags när jag vaknade var marken vit av snö. Inte allt mycket men fullt tillräckligt för att täcka marken och göra klampar i hästarnas hovar. I alla fall de...

Av Natalja - Lördag 9 dec 20:59


Igår blev jag ett år äldre.  Även om det inte är så mycket att fira så blir man ändå väldigt glad av uppvaktningen.    Jag hann med en kortare runda på Frami innan mörkret kom. Han var väldigt ivrig och hade svårt med tölten. Även vänster galop...

Av Natalja - Torsdag 7 dec 22:00


   Det är december och ute blåser det.  Regnet piskar mot rutan och jag har precis varit ute hos hästarna.  Jag hade inte ens tänkt rida, en ganska befriande tanke.  Walle fick massage och Frami lite förtroende övningar.  Jojje borstade jag...

Av Natalja - Tisdag 21 nov 21:45


 

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se