Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Nu känns det riktigt bra!

Av Natalja - 17 maj 2009 21:54

Tänk om en vecka... då är det bara EN dag tills jag får ta bort gipset.

Så idag är det alltså 8 dagar kvar. Nu kan jag snart börja leva på riktigt igen. Återgå till gamla rutiner och tänk va enkelt allt kommer att vara utan ett par kryckor i händerna.


Det är snart sommar och när man har hus och trädgård så finns det så mycket man vill fixa till för att få en trivsam tomt. Ja, jag har ju inte kunnat bidra med speciellt mycket i vår men i stället har jag kläckt ett par bra idéer. Så idag körde vi till stan och handlade ett halvt "vik"bord och två stolar. De ska stå på verandan på framsidan och även lite annat ska fixas till för att få lite mys-stämning. Till baksidan har jag i mitt huvud ritat upp en spalje med blomlåda som ska stå vid körsbärsträdet. Snart är jag gipsfri... snart kan jag sätta igång med mina idéer : )


Det känns likadant när det gäller Latin och ridning. Jag har så många tankar och funderingar att mitt huvud snart kommer att spricka om jag inte får prova några av dom snart. Ja, i mina tankar är jag just nu den perfekta ryttaren som har lösningar på allt....  Va jag kommer att bli besviken när jag  väl sitter där på hästryggen och inser att allt är precis som vanligt!

Jag kanske ska stanna på marken och förbli det proffs som jag tror jag är, ha ha!!


Idag fick Latin springa i linan igen. Spände ut Chambonen ett hål lösare och sänkte bettet ett hål. Glädjande nog kändes han ok i kroppen, inga akuta spänningar någonstans. Tog med longerpisken för att få igång de vita bakbenen. Han gick på bra i skritten. gungade fint med huvudet och skrittade genom hela kroppen. När han traskat runt i ca 10 minuter i olika skritt tempon, fick han galoppera. Han frustade och stundtals sänkte han huvudet. Trampade fint under sig och började skumma lite i munnen. Gapade lite när jag minskade volten men såg inte besvärad ut.

Sen fick han trava och NU har vi en trav igen : ) Det var låååånga energiska kliv. Bakbenen trampade långt under sig och det var inget tådoppande!

Bogarna såg lösa och lediga ut men han ser aningens orörlig ut i halsen. Svårare att få honom att komma ner i form där.


Bytte varv och gjorde likadant, skritt-galopp och tillsist trav.

Han blev till och med svettig idag. Tänkte gå en sväng för att skritta av honom men insåg att jag går så pass sakta att jag skulle ta bort all framåtbjudning. Han fick skritta en stund extra på banan.

Idag var han inte ens lite knackig utan gick med jämna steg och en bra takt!! Nu känns det bra, riktigt bra igen!


 
ANNONS
 
ylle

ylle

18 maj 2009 05:53

Härligt! Efter regn kommer solsken, och allt blir bara bättre! Så härligt att Du känner Dig som en superryttare i huvudet, då är det lättare att det också följer i kroppen sen. Tankens kraft, Du vet! Jag glädjer mig åt att Latin känns finfin!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggagratis.se

 
Jessica

Jessica

18 maj 2009 08:25

Vad kul att han ser bra ut!! Och vad skönt att det endast är EN vecka kvar nu med gipset (haha, se, nu hade jag koll)!

Kram kram

http://dromdansaren.blogg.se

 
Aramis

Aramis

18 maj 2009 17:02

Så roligt att allt känns så kalas nu när ni snart är på G igen! Känner på mig att ni snart tar hela blekinge och småland och skåne med storm på tävlingsbanorna! Kul! Ska bli så himla spännande att läsa om när du kommer igång! Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

18 maj 2009 22:20

Ja, Ylle. Tanken kan flytta berg!!
Jag är också VÄLDIGT glad att han känns så fin nu!

____________________________

Yes Jessica, nu har du FULL koll ; ) Kram

____________________________

Tror du det Aramis? Det vore så skoj med lite rosetter i höst : ) Men i nuläget är jag glad om jag bara kommer upp i sadeln igen!! Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se