Direktlänk till inlägg 30 maj 2009

Pingsttävlingarna

Av Natalja - 30 maj 2009 22:46

Det är lite av en tradition med hopptävlingar på KLRK vid pingst.

Förr var det högre klasser och ambitionerna är väl att få upp statusen på denna tävling framöver.

Idag var det lokal och i morgon blir det regional.

Jag tillbringade ett par timmar på tävlingen och träffade många trevliga klubbkompisar. Tur att solen höll oss varma när det blåste storm!


Försökte ta lite foton men det är inte lätt att fånga hopphästarna i rätt ögonblick. Jag satte mig skönt i gräset och fotade därifrån. Banan är ganska stor så på många kort blev det bara en minihäst i ett hörn!


Emma Karlsson på Tourette (tror jag det var) fastnade på bild mitt i kombinationenMoa Zalar som nyss hade kommit hem från Student Balen, red en kanonrunda på sin fina Cabanel och kom 2:a!!

Grattis Moa : ) Hoppas det går lika bra i morgon!En grå häst fastnade också i kameran, har ingen aning alls vem det är men hästen var väldigt fin och det var en trevlig runda.Vilka enorma hopp dom gör egentligen. Räknar man avståndet mellan avsprång och landning så är det ganska många meter!

Tänk i min ungdom, när jag och min första häst Max susade runt på hopptävlingarna. Hade ALDRIG vågat hoppa en 110 banan på gräs nu!!

Vill inte säga att man blir fegare med åren... bara klokare!


Min söte lille Latin är en klippa i alla väder. När det blåser så man tror att taket på stallet ska lätta, då kan även den lugnaste hästen reagera.... men inte Latin. Han är tryggheten själv och tar hand om sin halta matte på bästa sätt.


Jag tog kandaret idag också och när jag väl hade suttit upp, tog jag bort stiglädrerna helt. Dom är bara obekväma att ha kvar när man lägger upp dom framför sadeln. Red upp på banan och började ganska snabbt korta upp tyglarna för att börja jobba honom i skritt.

Han lyssnade bra och traskade på i ett bra tempo. Lite svårt att böja men det är inte så konstigt med tanke på vår "semester"


Kom på en liten övning där jag red sluta längst långsidan till mitten, la en 10 meters volt och fortsatte i öppna till hörnet. Sen in på kortsidan och gjorde en bakdelsvändning, tillbaka till långsidan i sluta osv osv.

Jag hade lättare att rida sluta i höger varv, kanske beror det på att jag är rätt snebelastad för tillfället.


När det funkade så bytte jag ut öppna/sluta mot trav. Saktade av på mitten och la en 10 meters volt. Traven kändes riktigt bra men övergångarna till skritt var inget att skryta med. När vi fixade detta med bravur, bytte jag traven mot galopp. Det uppskatade Latin och frustade till och med : )

Han blev mjukare i sidorna och jag slappnade av mer och mer. Kom ner bra i sadeln och kunde låta benen hänga avslappnat längst sidorna.

Otroligt härligt att vara på G igen *lycka*


Red nog i 30 minuter innan jag avslutade och skrittade av honom. Värmen gjorde att han var lite svettig. Jag kände av passet i benen och lite i ryggen. Spännder axlarna omedvetet och det måste jag få bort. Har ju inte varit spänd alls i nacke och axlar nu under krycktiden, då kan jag ju inte sabba det genom att spänna mig när jag rider.


Nu ska jag även börja jobba på att få fastare ben, rumpa och mage. Dessa kroppsdelar tog plötsligt paus när jag slutade att hoppa på kryckor och började gå istället. Nu känns det som ett löst skinn med någon slags gele under. Så kan jag ju inte ha det....

Undra om Crosstrainern på övervåningen kan hjälpa mig med det?


Men först ska jag sova! 
ANNONS
 
Aramis

Aramis

31 maj 2009 10:57

Wiiiiiii vad det går! Aramis går och gömmer sig så han slipper se eländet :o) Ha ha! Härliga foton! Så härligt att han gick så fiiint idag! Vet du - den övningen du red (bortsett från bakdelsvändningen) har jag ridit i något MSV-program, fast då är det öppna ner till halva långsidan och en volt och sedan sluta. Tror det är en övning som ingår i ett av de tidigare MSV-programmen (om de inte ändrat...) Kram kram :)

http://aramise.bloggagratis.se

 
Moa

Moa

31 maj 2009 15:35

Tack Tack:)

http://moazalar.blogg.se

 
Ingen bild

Natalja

31 maj 2009 16:34

Åh, har vi smygövat msv utan att ens veta om det : ) Får väl snart börja kika på vad som ingår, så jag vet vad vi ska öva på!
kram kram

____________________________

Å Grattis igen Moa!
Såg att du blev placerad i båda klasserna idag!
Superkul : )

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se