Direktlänk till inlägg 17 juni 2009

Nu är det allvar + bilder på den otäcka foten!!

Av Natalja - 17 juni 2009 23:12

Nu tar vi ett steg framåt och höjder ribban.

Nä, jag har inte börjat hoppa höjdhopp även om det låter så.


Jag har ridit 20 gånger sen jag blev av med gipset, för vissa kanske det låter mycket, andra lite.

Jämför man med en ryttare som rider 6-7 hästar om dagen så är det ingenting, men tänker man istället på en ridskoleryttare som rider 1 gång i veckan, ja då är det nästan ett halvår i deras "värld".

Nu kan jag inte låta Latin lulla omkring längre, han har börjat utnyttja situationen och jag måste stärka mig för att orka.

Hur vet jag nu detta? Jo, jag har tränat idag : )


Det blev ett intensivt pass hemma på banan för stallägarn. Började i skritt för att checka av framåtbjudning. Den var ok. Traven var inte lika bra, jag upplevde att jag satt i en nerförsbacke, men han såg tydligen rätt ok. Vi kom fram till att han inte hade fått igång ryggen utan spände emot, tryckte upp rumpan och kom undan.

Då fick det bli galopp istället. Rumpan kom upp där också och jag fick bara sitta och vänta med låååånga ben. Jag börjar bli riktigt bra på det där att bara hänga med benen, förutom när galoppen blev stutsig. Då ville benen gärna knipa för att jag inte skulle stutsa ur sadeln.

Tung i rumpan och vänta. Låta honom jobba och bära sig själv.


Han var inte lika fin som igår, Herrn tycker säkert att två pass på rad är långtråkigt.

Jag hade ändå en fin känsla i handen, han ligger inte på alls så mycket som förr. Han är även rundare i nacken, däremot är han stelare i sidorna och i hela bakpartiet. Till en början ville han inte gärna sätta under sig och böja i haserna men det kom mer och mer.


Vi fortsatte med galoppen med korta avbrott till skritt och trav.

Hade inga direkta formkrav förutom att han skulle vara stäld i nacken och aktiv bak. Vissa gånger när han såsade till bak, jagade jag på honom ett par steg och då kunde huvudet komma upp, ju starkare han blir desto lättare kan han hålla sig i form.


Efter många varv på volten, utan att för den sakens skull sitta och nöta, skulle jag rida snett igenom på kort diagonal och därefter fortsätta i förvänd galopp.

Det var jobbigt tyckte Latin!!! Fick hjälpa honom på kortsidan för att han inte skulle ge upp och sakta av. När det funkade så red jag ett par serpentiner. Kunde inte böja honom så mycket i den förvända bågen som jag brukar, också ett tecken på att han inte är så stark än.


Den lille fulingen har lagt märke till att jag har ett kaputt vänsterben.

När jag rider (både i trav och galopp) i höger varv, vill han inte gärna forma insidan, jag tar fram inneskänkeln en aning, ställer honom och ... ja så var det den där ytterskänkeln som inte finns. Lägger istället på spöet annars flyter han bara iväg åt vänster.

Det känns som styrservon är ur funktion, ha ha


När vi avslutade passet med trav och han var SÅÅÅÅ trött i sina bakben. Vi tragglade inte mer än ett par varv, utan jag fick lägga ner honom istället och han sökte sig framåt neråt direkt. Frustade och var helt avslappnad!!

Undra om någon av oss kan gå i morgon (för ni har väl inte glömt att jag fortfarande rider utan stigbyglar ; )

Svampade av Latin när vi var klara och masserade in liniment på hals, bog och rumpa.


Då har vi tränat på Latins styrka, att jobba honom i galopp så gör att man kommer åt honom utan att det sliter på honom som när traven är knackig.

Men hur ska jag träna då? Jag kan ju knappt gå!!!

Det ger ju inget om jag promenerar en långrunda, jag går ju så sakta att det nästan börjar växa mossa på ryggen. Springa funkar inte heller.

Cykla då? Ja, visst kanske...

Nä, när jag kom hem fick jag en lysande idé. Jag dammade av Crosstrainern och körde ett pass på den.



Trodde att jag skulle klara 5 minuter men jag fixade 10 miuter : )

Foten accepterade denna träningsform så jag ska försöka trampa en stund då och då på den. Det kan ju inte skada i alla fall ; )


Å nu kommer de otäcka bilderna!!!


Foten är fortfarande svullen, speciellt så här på kvällen.

Men huden börjar se bättre ut, färgen varierar visserligen.

Kan nästan tro att jag är en kameleont!


Framifrån



Yttersidan



Märklig brun färg idag...


Bakifrån,

här syns svullnaden mest, speciellt om man jämför med den andre knotige



Insidan, ärret börjar se bättre ut



Om någon frivilligt vill jämföra med de gamla äckel-bilerna så finns dom HÄR


Ska nog beställa tid till en laserbehandling till... eller hur!

Får väl fota foten på morgonen också, då ser den nästan normal ut, ha ha

 
 
Aramis

Aramis

18 juni 2009 18:18

Så härligt att träningspasset gick så fint! Ny tränare eller har det tränat för denna personen förr? Tycker att foten ser jättefint ut, jämfört med hur den såg ut innan! Och vad brun du har blivit! Mina ben skulle lätt smälta in i tapeten bakom :) En hundring till den som skulle se dem, ha ha! Kramkramkram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

18 juni 2009 20:58

Det är en "gammal" tränare som jag rider för då och då. Det var bla. därför jag flyttade Latin till hennes stall för snart 2 år sen.

Det måste ha varit kameran som gjorde benen bruna i så fall, för dom är INTE bruna egentligen, ha ha!
kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards