Direktlänk till inlägg 21 juli 2009

Han svävade... ett par meter i alla fall!!

Av Natalja - 21 juli 2009 23:27

Ja, och med den rubriken behöver jag knappt skriva att dagens ridpass gick bra : )

Plockade in Latin (som börjar likna en tunna) och han var svart i pälsen idag igen!!! Det är nog så att torven är så pass torr att han blir så dammig av den. Ska ge den en dusch i morgon så blir det nog bättre.

Satte på nackmagneten medans jag borstade honom.

Hi hi, det är roligt att se.. han somnar nästan när han får den på sig. Effektiv? Ja, det verkar nästan så!

Sen hämtade jag sadeln och ett nytvättat shabrak. Eftersom jag hade en blå T-shirt på mig så blev det ett champanjefärgat med blått kantband.

Även om det bara hade varit stallkatten som såg oss så är det viktigt att matcha som dressyrryttare : )  Latheten gjorde dock att jag skippade lindorna. TROTS att jag har 4 oanvända liggande. Jag får skärpa mig!!


Skulle tränsa men såg då att jag hade tagit med mig två höger handskar.

Snurrigt.. gick till sadelkammaren och parade ihop rätt handskar med varandra. Väckte Latin och bad honom gapa. Väl ute fick jag kämpa  med att spänna sadelgjorden. Satt upp och hängde av stiglädrerna.

Vi skrittade ut en runda till att börja med. När jag skrittat 19-15 minuter, började jag trava, på långa tyglar och så höll jag i mig i mitt handtag.

Jag fick trycka mig ner i sadeln annars hade jag skumpat av. Latin var pigg och tog det längsta av hans taxben först. En fågel flaxade upp framför mulen på honom men han reagerade inte nämnvärt mycket.


Ja när vi kom tillbaka till stallet tyckte ju självklart Latin att vi var klara.

Nä hä, vi ska upp på banan å snäll som han är löd han sin matte.

Jag började med att galoppera. Han lossnar lättare och fortare då.

Följde fyrkantspåret till en början och bytte ofta varv, sen la jag in lite serpentiner med förvänd galopp. Han knorrade lite i den vänsta förvända, den var jobbig!!

Han kändes väldigt fin i munnen och halsen, lite väl rak i sidorna men det blev bättre för varje varv. Lät honom gå i en ganska låg form men han fick inte hänga sig i handen för då fick han gå på i ett raskare tempo. När han bar sig själv, gjorde jag en halvhalt (eller ca 10 000 st) och dämpade tempot igen. Det är ju aningens obekvämt att sitta på i den farten utan stigbyglar.

Galopperade på en stor volt, gjorde övergångar till trav och fokuserade på att han inte skulle stanna upp i övergången. Fick gå på honom lite i avsaktningarna, han ser det som ett avslut när man går ner en gångart.

Han började bli svettig på halsen och öronen började guppa lite lätt. Så avslappnad var han!! Han frustade och verkade helnöjd.

Traven i vänster varv var helt ok men höger är lite kantig och otaktmässig.


Jag avslutade när han gick som bäst och red ut en sväng som avslutning.

Tog grusvägen ner bakom stallet och testade bara att trava honom en bit rakt fram.

Vet inte vad som hände men han gick kanonbra! Han bara svävade!! jag kunde utan problem sitta på honom och jag fick nästan känslan av att han hade mjuka fjädrande gympadojor på sig. Han var lätt i munnen och jag bara log!! Vilken känsla, den "överröstade" till och med träningsvärken från igår, ha ha.

 Lät honom skritta hem resten av rundan på helt långa tyglar och jag tror nästan Latin var lite trött.... men bara lite : )


Ställde honom i boxen och under tiden jag mockade en kärra skit i hagen fick han stå med nackmagneten och BoT ryggvärmaren.


Sen var det kvälls mat och idag har jag börjat ge Latin torkade nässlor.

Får se om han blir pigg av det eller om han får nässelutslag. Jag gissar på båda två!


Lägger in en bild som jag tog i Falsterbo på Kerstin Brusewitz på Dandy

Dom kom 5:a i 7 års finalen.

Tycker den utstrålar en sån härlig känsla av harmoni.

 


Kerstin var på förslag som tränare för KLRKs nya lagsatsning, kan ju bara hoppas på att det blir hon för jag blev väldigt imponerad av hennes ridning.



 
 
Ingen bild

Caroline

22 juli 2009 11:12

Hej Natalja. Gud vad längesen jag var här inne sen sist! Hela juni var jag iväg och reste och nu har jag börjat jobba också som tar mycket tid =/ Jag har iaf köpt en transport och försöker last-träna Pepsikan som faktiskt gör finfina framsteg =) Så ridningen denna sommaren ligger lågt. Vi rider mest ut en sisådär 3ggr i veckan. Mest för att hon ska röra på sig. Last-träningen tar tid och jag känner att det är vad som ska prioriteras nu. Hursom så skulle jag gärna vilja träffa dig nån gång innan sommaren är slut. Jag tänkte ta en tripp till börjes snart, sugen på att följa med? Annars kommer jag gärna ut för att pussa på Tinen. Ha det gott! kram kram

 
Ingen bild

ylle

22 juli 2009 19:56

Vad härligt att Du fick ett sånt fint ridpass!! Jag gläds med Dig!!!!!!!!!

 
Ingen bild

Caroline

22 juli 2009 20:25

Och så har jag skapat en blogg också! hihi
http://superselma.bloggsida.se/

 
Ingen bild

Natalja

23 juli 2009 00:29

Kul Caroline med Blogg!! Klart vi måste träffas någon dag. Spännande med släp, tror ni snart fixar lastningen så kan ni följa med oss ut och tävla sen ; ) Kram kram

____________________________

Tack Ylle, din glädje värmer!

 
Aramis

Aramis

23 juli 2009 18:18

Häääärligt med svävane ridpass!! :o) Det blir man alltid glad av :) Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

23 juli 2009 22:48

Ja, det blir man. JÄTTEglad : ) Kramis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skapa flashcards