Direktlänk till inlägg 13 augusti 2009

Hovslagarbesök

Av Natalja - 13 augusti 2009 23:00

Så, då har Latin åter igen 4 skor på hovarna! Får be honom lyfta lite bättre på bakbenen nu så han han inte sliter ut dom nya skorna direkt.

Han doppar tårna, speciellt vänster... kan det möjligtvis bero på otillräcklig drivning?

Får fundera lite på det där tror jag... Har mycket att analysera nu : ) Det är kul och spännande. Jag behöver lite utmaning nu för att gå framåt! Hoppas jag kan få bästa hjälpen av alla kunniga och duktiga hästmänniskor och ryttare omkring mig.


När Bengt var klar gjorde jag Latin iordning för en tur i skogen. Tog på honom Pelhambettet, inga sporrar men ett kort hoppspö. Han klev genast iväg när jag satt mig på plats i sadeln. Han var pigg och på ett toppenhumör. När vi hade kommit en bit iväg hör vi att det kommer en häst travandes bakom oss. Det hör inte till vanligheterna och Latin var tvungen att vända sig om för att se! Det var en söt liten nordsvensk som vi fick sällskap av ett par meter. Latin tyckte den (jag såg inte om det var en han eller hon) var väldigt intressant och sträckte nyfiket på halsen.

Vi skildes åt och jag tog vägen förbi Hammarby mot Åby.


När det var tid för trav, höll jag mig fast i sadeln och lät honom trava på med långa tyglar. Det är väldigt effektivt när man vill ha igång honom framåt!! Han lyssnar så bra på rösten nu (vi har tränat på det en hel del nu) så jag behöver inte tyglarna för att stanna. Svänga däremot går lite sämre.

Kom fram till en stor gård. Då började det regna... MYCKET! Ja, det öste ner. Jag valde då att rida vägen över åkrarna för att se om det ville avta.

Vi galopperade i mittensträngen med högt gräs, nu på korta tyglar. Latin tog stora luftiga språng och när vägen sluttade lite neråt, samlade han sig och bar sig utan problem. Han jobbar verkligen bäst ute i naturen. Kanske rider jag bättre ute? Vem vet?


Regnet ville inte ge sig, istället kom det svarta moln i en rasande fart mot oss. Jag som bara hade en kortärmad piketröja (plus byxor ; ) började känna att det var aningens blött och kallt. Istället för att ta turen mot Åby, vände vi hemåt. Jag red 5-6 steg trav, fattade galopp, 4-5 språng, ner i trav och galopp igen osv. Detta med så små hjälper som möjligt! Latin svarade jättebra och var SÅ fin! Höjde graden av svårhet och samlade traven och red i öppna, gjorde även fattningarna och avsaktningarna i öppna. Det var lite jobbígt men när han började släppa de sista spänningarna frustade han så nöjt. Han ville inte riktigt samla traven bara så där, utan slängde ut rumpan. Då fick jag parera honom och sätta honom i arbete istället.

Han tuggade på gummistången och överallt flög det vitt skum!


Sista biten hemåt försökte jag länga traven, men jag vill lite för mycket och kör iväg honom så det blir bara pannkaka!! Tänk om jag kunde lugna mig och göra någonting riktigt istället : o


Skrittade vägen hem sen och lät Latin sträcka på både ben och hals! Han gick och kikade efter den söta Nordisen som vi mötte innan. Jag försökte få honom att förstå att den var på andra sidan byn nu.. Han ville inte lyssna. Tror han blev lite kär : )


Självklart slutade det regna när jag kom till stallet men eftersom jag åkte direkt till stallet efter jobbet, ville jag bara hem snabbt och ÄTA!

Gjorde Latin klar inför natten och körde hemåt. Då kom ett nytt regnoväder följt av blixtrar och dunder.


En bild från maj förra året, träning för Alette CÅ så var ju tävlingen inställd... : (

Nu får jag leta efter någon annan (eller så använder jag pengarna som jag tänkte lägga på startavgiften och åker ner till Helena i Höör igen)

 
ANNONS
 
Aramis

Aramis

14 augusti 2009 00:13

Usch vilken osis med vädret - men det verkar ju inte ha inverkat negativt på er fina tur! Så härligt att han kändes så fin idag! Säg till nästa gång du ska till den där damen och träna - kanske kan hänga på med min grå :) Hi hi! Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Aramis

Aramis

14 augusti 2009 00:15

Ps - vill du bo över med hästen så finns det garanterat plats i "mitt" stall utanför Lund :) Så kan du ju träna två dagar på rad :) Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Caroline

Caroline

14 augusti 2009 12:13

Vad roligt att ni har flyt nu och att allt går så bra! Ja, du får kanske lägga pengarna på träningen istället =) Kraaam!

http://superselma.bloggsida.se

 
Jessica

Jessica

14 augusti 2009 19:05

Tror att vi har synkroniserat våra skoningar ganska bra du, jag och Liv! Det är dags för Regina till veckan, Latin fixad igår och Aramis på måndag om jag inte minns fel!! =D Tråkigt att det inte blev någon tävling nu när allt går så bra! Härlig power han hade på bilden! =) Kram kram

http://dromdansaren.blogg.se

 
Ingen bild

Natalja

15 augusti 2009 16:34

Vi får se Aramis, vad som blir av under semestern : )

kram kram

____________________________

Jaaa, det är kul när allt fungerar Caroline. Men du, vart tog den här sommaren vägen? Vi har ju inte träffats en enda gång : ( kram kram

____________________________

Ha ha, ja det har vi nog! Då blir vi även fattiga ungefär samtidigt ; )
kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Fredag 25 maj 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - Måndag 21 maj 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - Torsdag 15 mars 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - Måndag 19 feb 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se