Alla inlägg under augusti 2009

Av Natalja - 19 augusti 2009 10:48

Någonting har hänt de senaste veckorna.

Ridningen går bara bättre och bättre och Latin blir bara finare för varje dag.

Efter allt fix och trix hemma körde jag till stallet för ett träningspass.

Jag hämtade in en mycket pigg Latin, ja han taktade nästan brevid mig på vägen från hagen. Det har väl knappt ALDRIG hänt under sommarhalvåret.

Borstade av honom och idag fick han sitt ljusblåa schabrak som matchade min ljusblåa t-shirt. Hann/orkade inte linda benen så det fick bli benskydd i stället.


Jag skrittade ut en liten sväng och hann lagomt värma upp i trav och lite galopp innan Angelika gick upp till banan. Perfekt att ha tränaren i stallet : )

Latin kändes ovanligt fin på en gång. Jag hade en märklig känsla i handen, ja nästan som han hade lagt tungan över bettet, men det hade han inte. Han kändes så där fin i alla fall!

Halsen känns mycket kortare och tyglarna också. Han var inte alls så öppen i formen som han lätt blir annars.


Började i galopp och vänster varv. Han var lite stutsig i galoppen, nä, han var luftig men jag uppfattade det som stutsig. Skillnaden mellan höger och vänster var minimal. Höger var aningens mer markbunden och då också bekvämare.


Volter är ett stort problem för oss, både i galopp och trav. Han spänner sig, jag spänner mig, han tappar takten och jag tappar balansen. Efter 20 volter i både galopp och trav, blev det bättre. Vi får jobba vidare på det...

Hela träningen flöt på bra, inga direkta problem förutom volterna.

Den förvända galoppen var toppenbra! Inga tendenser till  att byta eller sakta av. 

Skänkelvikningarna funderade tills Latin tyckte att han kunde själv. Så fort jag red upp på diagonalen, tog han tag och vips var vi ute på spåret utan att jag gjort någonting. Fick stoppa honom och lägga in volter för att det skulle vara jag som fick honom att gå åt sidan och inte han själv bara.

Jag satt utan stigbyglar nästan hela passen, tog dom i slutet och det kändes också bra.


På något vis känns det som min ridning har blivit mer ödmjuk efter skadan.

Vi bråkar nästan ingenting och Latin känns väldigt positiv.

Visst kan han maska lite men jag får ordning på det väldigt lätt. Jag behöver inte ta i som om han vore en elefant, ja man kan nästan till och med säga att han är en känslig häst just nu!! Ingen träbock eller cementsugga.


Även om det känns lättare att rida nu, jag kan använda finare hjälper och vara lättare i handen, så var det inget lugnt ridpass fysiskt. Jag var helt slut i kroppen! Magen hade fått jobba på och idag känner jag mig mör ÖVERALLT! Det är väl bara benen som inte har träningsvärk idag å det är väl ett bra tecken!


Inga tävlingar i sikte, det verkar som det går en trend i att ställa in tävlingarna nu.. : (

Av Natalja - 19 augusti 2009 10:27

Är det någon som trodde att jag skulle ta det lugnt och slappa under semestern så trodde ni fel!

Jag ska göra sånt som jag ALDRIG hinner med i vanliga fall!!

Fixa och sånt hemma!

Å jag har en massa olika ideér i mitt huvud och det har jag haft sen gips tiden. Då var jag hemma en hel del.... MEN kunde ju inte göra ett jota!! Hur frustrerande är inte det???

Nu kan jag, nu har jag tid och nu ska det ske!


 Huset är gammalt, jättegammalt!

Det är utbygt, renoverat och ombygt.

Därför är väl inte rummen så väldigt bra planerade men nu tänkte jag utnyttja ytorna lite bättre.

Igår, DAG 1, tog jag tag i vår lilla hall.

Man kommer in och av den ursprungliga glasverandan har det blivit hälften hall, hälften toa. Man behöver inte vara mattegeni för att räkna ut att varken hall eller toa är speciellt stora.


Så här såg hallen ut innan jag började:



Man kommer in från vänster och till höger är toadörren.

Inte mycket plats alltså...

Jag har funderat mycket på hur man kan möblera här och har faktiskt inte kommit på någon bättre lösning. Däremot köpte jag en hylla som jag satte upp som hatthylla eller rättare sagt, kepshylla!

Flyttade upp två av krokarna och hängde undan lite tröjor/jackor.


Nu ser det ut så här:



Inga stora förändringar, men visst ser det trevligare ut!


Nästa rum på tur var köket.

Där var det mest stökigt! Disk och annat bråte. 

Förra sommaren målade vi luckor och lådor och bytte ut handtagen.  På önskelistan står ny gardin och nytt tyg på stolarna.

Före:



Dom svarta och vita tidningssamlarna ska stå på en hylla på andra sidan av köket, vi har en tendens att lägga räkningar, tidningar och annan post lite överallt, nu ska dom samlas på RÄTT ställe : )


Efter:



Köpte två smideskrokar att hänga handdukar på, dom passade bra till handtagen.


Gästrummet (även kallat hundrummet) fick sig en genomgång i söndags redan. Glömde tyvärr att ta en "före"bild.

Här är det nya gardiner och nytt ja, vad kallar man det... Drapperi??



Verandan ligger utanför och skymer ljuset in, då ville jag tunnare gardiner som släppte in mer ljus. Å så matchade dom överkastet på soffan ( typiskt dressyrryttare )


Idag, får se hur långt jag hinner, ska jag ta tag i sovrummet.

Där är det ingen ordning ALLS!!

Av Natalja - 18 augusti 2009 09:47

Det blev en lååååååååååååååååååååååååååååång dag igår!

Min andra hälft av semestern började egentligen men vi hade KickOff på jobbet och det ville jag ju inte missa.

Företaget jag jobbar på är kanonbra på att hitta på roliga saker för sina anställda. Jag har jobbat där sen april 1999 så jag tillhör nästan inventarierna. Att stanna minst 10 år på ett företag säger väl lite om hur man trivs : ) å jag har absolut inga som helst planer på att byta!

Eftersom jag då har varit med på en del jippon så har jag en del KickOffer att jämföra med, å jag kan bara säga att den här var den BÄSTA!

Vi har varit i Sälen, på Orust, i Göteborg, på OffRoad i skogen, i Tyskland, i Malmö osv osv...

Igår var vi på Statt i Karlskrona! Nje, kanske inte så exklusivt men det var inte det... Det som togs upp var helt rätt i dessa tider och jag hoppas att alla uppskattade det lika mycket som jag gjorde! Efter en heldag med workshops och redovisningar så åkte vi ut till Boda Borg och svettades på dom olika banorna. Jag tillhörde "Handikappslaget", fem tjejer med diverse "åkommor" ha ha! Det var min fot, en nyopererad arm, onda knän, aj aj ben och en rund o go mage! De andra trodde nog att vi inte skulle klara ut någonting men tji fick dom. Vi klarade hela 7 banor och då var 2 av dom röda!! Ja, det känns lite i foten men det var det värt!


Efter gympapasset åkte vi ut till Dragsö Camping och åt en 3 rätters middag! Den var supergod, tror det var gös jag åt : )

Det är nästan lite synd att inte vara på jobbet efter detta för att fortsätta jobba på det vi tog upp igår..... men nu ska jag ha semester!!

Åter på jobbet den 7 september : )


Av Natalja - 16 augusti 2009 16:10

..och har horn, för då hade man fått gömma sig väl idag.

Bockjakten började idag! Ja, vem vet, dom jagar kanske bockar av andra djurslag också ; )


Man har hört hur vilda jägarna är när de ger sig ut med bössan, för att ta det säkra före det osäkra, red vi INTE ut i skogen idag. Jag fodrade idag också men jag släppte bara ut Ture. Latin fick stanna inne, tänkte rida först och mocka sen. Ställde honom i gången och gick igenom honom med den mjuka gummi skrapan. Runda kraftfulla rörelser över hela kroppen.

Under tiden jag gör iordning honom får han stå med nackmagneten.



Jag kan inte annat än hylla denna lilla mojäng! Har märkt stor skillnad på Latin sen jag började använda den. Han hade den även när hovslagaren var här och jag tyckte faktiskt att han var mer avslappnad och inte lika arg när Bengt slog på skorna. Ja, nu brukar ju inte Latin på något vis vara dum att sko, men han kan vara spänd, tung och stel i benen plus att han reagerar kraftigt på ljudet som blir när Hovis bankar på skorna.


När jag kom till rumpan, vänster sida, får jag ta lite extra på det där området där han har varit spänd. Erlichias är ju känd för att vandra runt i kroppen och ge olika symtom. Jag kan bara hålla med. Förra sommaren hade Latin ömma fötter och en stel bog. Ja man kan säga att han var väldigt knackig. Han hade även problem med sin nacke som fastnade hela två gånger.

I år har jag inte märkt av någonting i bogen alls och han har inte varit öm i fötterna (det har han heller aldrig varit tidigare år).

 Istället har jag märkt att han är svullen på framsidan av benet mellan hov och kronled. Oj, kanske du tänker, det måste vara ett tecken på hovledsinflamation eller liknande!! Ja, den tanken slog mig också när jag såg det första gången. Men... han är inte varm, han är inte öm, han är inte halt, han har inte blivit sämre...

Det känns lite som en mjuk galla eller bara en vätskeansamling under huden. Det är mest på vänster ben men även lite på höger.

Jag gissar att det är en av "biverkningarna" efter Erlichian. Han är ju konstant lite tjock i bakbenen.

Han har dålig cirkulation i kroppen (som blev 10 gånger bättre av Echinacea) plus att han ju börjar bli lite GAMMAL (14 år)!!



Tror även rumpan har drabbats av en biverkning. Likadant där, mest på vänster sida. Muskeln som är spänd heter Biceps femoris och den fäster i knäskålen, lårbenets bakkant och akillesenan som leder till hasspetsen.

Jag funderar lite på hönan och ägget! Nä, det är inte påsk... men vad kom först?

Är han spänd i musklen för att han inte lyfter benet utan doppar tån eller doppar han tån och lyfter benet dåligt för att han är spänd i musklen??

Att massera en häst är inte så svårt, att hitta orsaken till spänning och smärta är svårt.... ibland JÄTTEsvårt.

Jag masserade runt problemområdet med både gummiskrapan och kände även med fingertopparna och handflatan.

Man kan nästan se att det är en liten grop i musklen innan jag har knådat på den.

Syns tyvärr inte så bra på bild : (


Man ser en skugga 5-10 cm från mina fingrar mot svansen, på det området är han spänd.

Återkommer vid ett senare tillfälle med mer rump-info!


Sadlade och gav mig ut på tur. Vi tog vägen bakom villorna, även kallad "Fyllevägen" Tyvärr vet jag fortfarande inte varför den kallas så.

Skrittade länge på långa tyglar men med tanke på att Latin kom direkt från boxen och att han fick gå ett regält pass igår, så kändes han väldigt fin i kroppen. Han skrittade på framåt och var energiskt och mycket rörlig.


En bit fram upptäckte han något konstigt! En gul orm slingrade sig över vägen....



Eller så är det någon som har busat med en av kabel-killens rullar ; )

Kanske ett fylle-hyss?


Jag kortade tyglarna och travade iväg i en härlig trav! Stigbyglarna hade jag lagt upp framför sadeln och jag fick hålla om med benen för att sitta kvar! DEN traven får han gärna visa upp på tävlingsbanan någon gång!


Mötte en shäfer med husse på cykel. Fick stanna och stå still för vovven var livrädd för oss. Han han inte vägt närmare 50 kg så hade han nog gärna bett husse bära förbi honom, hi hi


När vi passerat fotbollsplanen svängde jag vänster och red till sandgropen. Det är ju länge sen vi var ute och intervall tränade i sanden så jag tänkte att klättra här är bättre än ingenting alls!


Den är inte så brant men i en av backarna är det djup sand så hästarna får ta i ordentligt när de går där.



Jag gick upp 10 gånger och ner 10 gånger i skritt, ja för att liva upp situationen lite galopperade vi upp 2 gånger, en i varje galopp.

 Sen red vi hemåt, galopperade på en bit för att han skulle få sträcka ut! Han var pigg så det gick undan : ) Saktade av och tänkte rida lite tempoväxlingar i trav men fick inte till det med stigbyglarna. La upp dom igen och satt genast bättre. Han travade på riktigt bra och jaaa! Jag kände en liten tendens till längning. Var noga med att ha kvar honom i handen när jag ökade och då kom längningen istället för att han sprang iväg! Tusen tack Jessica för den tanken (den 3 augusti)!!


Det är inte lika kul att mocka efter ridningen, då är man liksom lite seg och vill mest få av sig de svettiga ridkläderna : /

Vi blev i alla fall inte skjutna idag, hoppas inte vargen heller har blivit det!!

Nu ska jag fortsätta att få ordning i vårt hus innan Roger hinner hem från Vallåkra (jag har stökat ner ganska bra på ett par timmar)


Ha en fortsatt trevlig söndagseftermiddag!



Av Natalja - 15 augusti 2009 15:17

Efter Råttbesöket körde jag till Stallet för fodring och utsläpp.

Det var lite kyligt i luften men man kunde ana att solen skulle värma upp luften ganska snart.

Mycket riktigt, det blev hett!

Jag gick ut med Ture först, sen fyllde jag dunkarna med vatten. Dom går på den bortre änden av vallen nu så slangen räcker inte till vattenbaljan. Passade på att ta med grepen också, tänkte mocka hagen lite när jag ändå gick ner med skottkärran.


Hu, det var svettigt att gå i det höga gräset och försöka få upp de tunga högarna. När kärran var full, gick jag upp till stallet och tömde den.

Mockade Latins box, fyllde på hö o vatten, satte på en maskin med schabrak och lindor. Tittade i hinken med tömmarna. Ja, det kanske jag har glömt att skriva. Jag hade i alla fall glömt bort de stackars tömmarna.

Förra veckan när jag smörjde la jag de stela tömmarna i en hink med olja och varmvatten. Tanken var att de skulle ligga där och gotta till sig en timme eller två. Nu har dom legat där en vecka!!

Jag gissar att det är en halvkass kvalité på dom för dom är inte riktigt mottagliga för olja och sånt. Men men, dom kan ju inte bli sämre!


Hängde upp dom på tork och gick ner med skottkärran till hagen igen.

Fyllde den en gång till men den här gången tog jag med Latin också.

Han hade väl hunnit gå i hagen 1 timma och tyckte nog att jag var lite taskig. Min tanke var att rida ett toppenpass på ridbanan med kandaret och öva diverse krumelurer. Vill kolla ett par saker innan jag lägger upp min semester/tränings period. För er som inte vet, nu har jag hela 3 veckors semester att se fram emot : )


Sadlade lillpojken och lindade benen. Tråcklade på det mysiga nackluddet på kandaret, har ju inte ens hunnit testa det än!! På med stövlarna, hjälm och idag valde jag de långa sporrarna med trissor. Tänkte att jag skulle förfina mina hjälper med dom. Inget spö. Måste vänja oss av med det igen.


Solen sken och det var perfekt ridväder!



Latin såg glad ut idag, bra, då brukar ridningen bli bra : )



Han gillade nog luddet, men jag vet inte om han gillar två bett i munnen : /


Jag klättrade upp, fortfarande på fel sida för att skona foten. Sen började vi med att rida ut en sväng. Skrittade iväg på grusvägen och kände direkt att Latin är pigg idag, Roligt!!


Nackluddet ser ut att sitta bra, just kandaret sitter ju så hårt i nacken med alla remmar och extra bett. 



Nu känner han bara mjuk fårrumpa bakom öronen istället för smala läderremmar (fast man kanske inte tar ullet just från rumpan *fniss*)


Travade en bit på långa tyglar och höll mig i sadeln. Hoppas verkligen inte att någon ser mig när jag rider så! Gissar att det ser ganska konstigt ut med en häst som travar fram med lång hals och en ryttare som håller sig krampaktigt i sadeln för att inte skumpa av,  ha ha!


Vi var väl ute ca 10-15 minuter och gick sedan upp på banan. Jag kortade tyglarna och började med att galoppera. Runt fyrkantspåret och la stora volter. Ja, han var pigg eller rättare sagt springig. Jag fick börja sätta honom i arbete istället.


Kom på en klurig övning där jag började i vänster varv - trav, red öppna längst långsidan, samlad trav på kortsidan, vände in strax innanför spåret, fattade förvänd galopp, galopperade rakt fram, saktade av innan kortsidan, samlad trav längst kortsidan, sluta längst långsidan, sen samlad trav igen, vände in innanför spåret, fattade vänster galopp. osv osv.

Efter ett par vändor varierade jag vart jag fattade och saktade av galoppen. Ibland blev det mitt på kortsidan ibland innan. Sen la jag även in volt i galopp i mitten av ridbanan. Större i den förvända galoppen och mindre i vänster galoppen. När han kändes ok, skrittade vi en stund och sen lika dant i andra varvet.


I början ville han inte riktigt ta min klena vänster skänkel i högervarvet. Jag fick gå på honom lite och då gick det förbli ett par på promenad. Han frågade om hästen inte ville göra som jag ville. Jag förklarade mitt fotproblem och hon sa "Dom är smarta djur"! Hum... jag vet inte om jag kallar det smart... LAT är ett mer passande ord : )

Han tjurade lite och ville resa sig för att komma undan. Jag morrade lite på honom sen gick det bra.


Vi avslutade passet på banan med lite byten. Vissa funkade fint, andra blev minde bra. Jag lärde honom byta på den tiden han fortfarande var hopphäst så han byter lätt men gör det gärna i ett skutt och vill ta det i en hiskelig fart. Att göra det som en dressyrhäst är ju jobbigt!!


När jag var klar tog vi en kort runda i skogen åt andra hållet.

Det är då jag får kvittot på om ridningen har gett något eller inte.

Kortade tyglarna och travade framåt. Latin gick med lätta luftiga steg och jag satt som på moln. SÅ avslappnad och men endå energisk, det är få gånger jag har känt det!! Det enda jag ångrar är att jag inte började rida utan stigbyglar, då brukar jag få igång honom snabbare.


Han blev allt lite svett : ) men såg väldigt nöjd ut!




Av Natalja - 15 augusti 2009 14:43

Filmat från köksfönstret strax innan sju i morse  : )



Av Natalja - 13 augusti 2009 23:00

Så, då har Latin åter igen 4 skor på hovarna! Får be honom lyfta lite bättre på bakbenen nu så han han inte sliter ut dom nya skorna direkt.

Han doppar tårna, speciellt vänster... kan det möjligtvis bero på otillräcklig drivning?

Får fundera lite på det där tror jag... Har mycket att analysera nu : ) Det är kul och spännande. Jag behöver lite utmaning nu för att gå framåt! Hoppas jag kan få bästa hjälpen av alla kunniga och duktiga hästmänniskor och ryttare omkring mig.


När Bengt var klar gjorde jag Latin iordning för en tur i skogen. Tog på honom Pelhambettet, inga sporrar men ett kort hoppspö. Han klev genast iväg när jag satt mig på plats i sadeln. Han var pigg och på ett toppenhumör. När vi hade kommit en bit iväg hör vi att det kommer en häst travandes bakom oss. Det hör inte till vanligheterna och Latin var tvungen att vända sig om för att se! Det var en söt liten nordsvensk som vi fick sällskap av ett par meter. Latin tyckte den (jag såg inte om det var en han eller hon) var väldigt intressant och sträckte nyfiket på halsen.

Vi skildes åt och jag tog vägen förbi Hammarby mot Åby.


När det var tid för trav, höll jag mig fast i sadeln och lät honom trava på med långa tyglar. Det är väldigt effektivt när man vill ha igång honom framåt!! Han lyssnar så bra på rösten nu (vi har tränat på det en hel del nu) så jag behöver inte tyglarna för att stanna. Svänga däremot går lite sämre.

Kom fram till en stor gård. Då började det regna... MYCKET! Ja, det öste ner. Jag valde då att rida vägen över åkrarna för att se om det ville avta.

Vi galopperade i mittensträngen med högt gräs, nu på korta tyglar. Latin tog stora luftiga språng och när vägen sluttade lite neråt, samlade han sig och bar sig utan problem. Han jobbar verkligen bäst ute i naturen. Kanske rider jag bättre ute? Vem vet?


Regnet ville inte ge sig, istället kom det svarta moln i en rasande fart mot oss. Jag som bara hade en kortärmad piketröja (plus byxor ; ) började känna att det var aningens blött och kallt. Istället för att ta turen mot Åby, vände vi hemåt. Jag red 5-6 steg trav, fattade galopp, 4-5 språng, ner i trav och galopp igen osv. Detta med så små hjälper som möjligt! Latin svarade jättebra och var SÅ fin! Höjde graden av svårhet och samlade traven och red i öppna, gjorde även fattningarna och avsaktningarna i öppna. Det var lite jobbígt men när han började släppa de sista spänningarna frustade han så nöjt. Han ville inte riktigt samla traven bara så där, utan slängde ut rumpan. Då fick jag parera honom och sätta honom i arbete istället.

Han tuggade på gummistången och överallt flög det vitt skum!


Sista biten hemåt försökte jag länga traven, men jag vill lite för mycket och kör iväg honom så det blir bara pannkaka!! Tänk om jag kunde lugna mig och göra någonting riktigt istället : o


Skrittade vägen hem sen och lät Latin sträcka på både ben och hals! Han gick och kikade efter den söta Nordisen som vi mötte innan. Jag försökte få honom att förstå att den var på andra sidan byn nu.. Han ville inte lyssna. Tror han blev lite kär : )


Självklart slutade det regna när jag kom till stallet men eftersom jag åkte direkt till stallet efter jobbet, ville jag bara hem snabbt och ÄTA!

Gjorde Latin klar inför natten och körde hemåt. Då kom ett nytt regnoväder följt av blixtrar och dunder.


En bild från maj förra året, träning för Alette C



Å så var ju tävlingen inställd... : (

Nu får jag leta efter någon annan (eller så använder jag pengarna som jag tänkte lägga på startavgiften och åker ner till Helena i Höör igen)

Av Natalja - 12 augusti 2009 22:55

.. nä, bakis är jag inte, men lite träningsvärk kan jag allt känna av i både ben och mage : )

Är fortfarande lite svävande efter gårdagens träning. Nu har jag massor med ny energi att träna vidare i sensommar - höst!

Jag har satt nya mål, ska inte ta upp dom idag. Tycker även att det börjar bli dax att gå tillbaka till vecko-planeringen som jag hade innan jag ramlade av. En ny tävling är i sikte. En lok/reg dressyr(så klart)tävling i Karlshamn den 23 Augusti. Anmälningstiden går ut på söndag och jag tänker i så fall rida LB:2 och LA:4! Är det för tidigt med en LA kanske? Äh, ska jag ändå köra hela vägen dit kan jag lika gärna rida 2 klasser.


Jag har varit på massage idag. Rygg och axlar har fungerat perfekt sista tiden. Nacken har inte varit speciellt spänd heller. Jag märker att ju bättre och mer avslappnad jag kan sitta på hästen, ju bättre sitter jag på jobbet vid skrivbordet. Det fanns inget att hänga upp sig på under massagen. Malin-massör gjorde som förra gången. Halva tiden rygg och halva tiden fot. En ny omgång laser för att få bort svullnaden och få igång cirkulationen.

Den är fortfarande tjock och nu borde den faktiskt vara på bättringsväg med stormsteg tycker jag. Får se vad ortopeden säger när dom hör av sig.


Så jag var i bra form efter skåneträningen, men hur stod det till med min brune kamrat? Jo då. Han och Ture gick på den andra vallen idag med MASSOR med gott gräs. Tog in Ture först, han gick så lugnt och nästan lite slött. Latin hade mer bråttom in, men han gick bra och såg inte stel ut alls.

Jag sadlade för en kort tur på banan. vill inte rida ut när han inte har några baktofflor. Han var framåt och kändes vääääldigt fin i kroppen. Jag skrittade en kvart sen tänkte jag trava lite och försöka rida lätt... det var INTE lätt!

Jag fick sätta mig ner och red en massa övergångar istället. När vänster bog smet blev det lite kantigt men när jag fick med mig yttersidan på volten utan att dra i yttertygeln, så blev han så fin!!

Galoppen var var lite oegagerad och när jag ville ösa på lite, bler det lite för bra med ÖS! Några övergångar där också sen la jag ner honom och försökte rida lätt igen. Det gick lite bättre men Latin gick kanonbra. Han var så loss och kändes så lätt! Saktade av och skrittade av honom. Det blev bara en 20-30 minuters ridning, jag ville mest checka hur han kändes efter gårdagens träning.


I morgon kommer skomakaren... nej Hovslagaren menar jag!!



Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards