Direktlänk till inlägg 13 september 2009

Trevlig överaskning

Av Natalja - 13 september 2009 22:31

När man har sett alla duktiga ekipage på tävlingsbanan så förväntar man sig en hel del av ridningen när man väl sitter upp på sin egna häst. När man har höga förväntningar brukar det sällan gå bra.

Jag kom iväg till stallet ganska sent och det hade redan börjat skymma när jag tog in Latin.

Gjorde iordning honom ganska snabbt och bestämde mig för att rida ganska kravlöst på banan.

Fortsätta lite där vi slutade igår.


Valde att inte ta sporrar idag eftersom han skuttade så igår. Istället tog jag dressyrspöet som jag inte har använt på ett tag nu. Började skritta fram på långa tyglar och Latin klev på bra med fin energi genom hela kroppen. 

Red tre serpentiner över ridbanan och försökte styra med sittbenen och ytterskänkeln. Det gick faktiskt ganska bra och Latin fattade precis vad jag menade. Kortade upp tyglarna och fortsatte med serpentiner och volter i skritt.

Red ett par skänkelvikningar i båda varven och fick med honom bra men han fick lite bråttom och ville trava iväg.


Jag hade ett bra stöd i handen och han kändes mycket bättre i hela kroppen idag.

Kom fram i trav och travade längst fyrkantsspåret. Han hade en bra takt och det var fart i honom.

Red på en stor åttvolt och saktade av till skritt när jag bytte volt. När jag inte fick med yttersidan, la jag spöet på bogen och petade för att få honom att komma inåt med bogen samtidigt som jag la på skänkeln. Det var effektivt, han kom inte in med rumpan som han gjorde igår. Han var mycket nöjd med att jag inte hade sporrar men var för den sakens skull inte okänslig. Fattade galopp och även om tempot var ganska högt gick han väldigt bra.


Red en krumelur där jag la en stor volt, ca 15 meter på kortsidan i galopp, saktade av, red snett igenom i trav, ny galopp innan hörnet och ny volt på kortsidan. Gick han bra, tog jag bara ett varv men ibland fick jag rida både ett och två varv till på volten för att få honom som jag ville.


Efter ett par varv var han så fin i traven på diagonalen och det bästa av allt var att jag kunde sitta på honom MED stigbyglarna!!! Skrattande


Jag var så nöjd med honom så jag travade bara längst fyrkanten två varv sen fick han skritta av på långa tyglar.

Han var svett och såg ganska nöjd ut. Han har väl också lärt sig med åren att han mår bättre av att jobba när han är lite knackig än att bara vila. Skrittade minst 10 minuter innan vi gick ner till stallet. så om man tar bort skritten så var inte ridpasset längre än 20 minuter, men det var effektiva minuter plus att jag har träningsvärk lite här och där idag, så jag hade kanske inte orkat mycket längre Skäms


Sen har jag anmält mig till den lokala dressyrtävlingen i Torestorp, det blev LB:2 och LA:3.

Hoppas Malin och Nelson också åker dit så jag slipper vara där helt själv!


Resultat Hästar plus DM

Resultat Ponnyer plus DM


Alette tog Guldet i år bland hästarna och dunder-duktiga Viktoria knep Guldet bland ponnyerna med läckra Morris


Å hade inte Christina drabbats av plötslig minnesförlust och glömt banan så hade hon varit på 6:e plats i LA:6 Flört

 
ANNONS
 
Ingen bild

E-K

14 september 2009 16:10

Säg till om du vill ha hästskötare med dig! :)

 
Aramis

Aramis

14 september 2009 21:39

Ååååhhh så härligt med ett sådant superpass!! Perfekt typ av peppning nu innan tävlingen :o) Håller tummarna för er till tävlingen - jag är säker på att det kommer att gå lysande! Jag har tävlat i Torestorp med Rigoletto :) Söt liten tävlingsplats! Jag vill minnnas att vi placerade oss! Kram kram och lycka till med dagens pass!

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

14 september 2009 23:13

E-K: Till!! Du får gärna följa med som hästskötare. Det är SÅÅÅÅ tråkigt att åka själv : /

Aramis: Tusen tack!
Jag har aldrig varit i Torestorp men det ska nog gå bra. Hoppas på fint väder och en pigg och fin häst!
många kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Tisdag 21 nov 21:45


 

Av Natalja - Måndag 15 maj 20:06


  Ja, som ni kanske förstår vid det här laget så har det varit en tuff period igen, då blir det lite tyst här.  Egentligen borde jag skriva mer då, men jag har inte hittat den inspirationen än.  Jag har massor att berätta, för som väl är så är...

Av Natalja - Söndag 23 april 22:03


      När jag gick ut till hästarna i onsdag fick jag plötsligt en känsla, en idé.  Jag fångade den högste och den minste sen gick vi mot ridbanan.  Mellanhästen hängde snällt med. fast han har kommit på att om han stannar och äter och sen g...

Av Natalja - Måndag 17 april 21:09


          Jag vabbade i torsdags och därför blev min påskhelg extra lång.  Det är ju inte som att vara ledig direkt med en rastlös vild unge och en utmattad med feber.  Att vi dessutom fick snö både i lördags och idag gjorde inte helgen lä...

Av Natalja - Lördag 15 april 14:13


    Medan jag var i Skåne förra helgen så hade Roger en träff med koBonden.  Vi fick ju redan i höstas beskedet att det inte skulle gå några kor på Lycke i år.  Å med de premisserna har jag låtit hästarna gå på gräshagen hela vintern.  Gissa ...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se