Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

Vilken odåga!

Av Natalja - 12 oktober 2009 22:32

Nu behöver jag varken träna på gym eller frysa i höst.

Åkte förbi Granngården på vägen hem från jobbet och köpte en 25 kg säck med betfor, 3 säckar med havrekross, 15 kg i varje = 70 kg hästmat! Plus en ny drick-hink. Denna gången tog jag en annan sort som jag hoppas överlever lite längre Tungan ute

Sen provade jag den där jackan som jag blev förtjust i men som jag tyckte var lite dyr för att bara ha i stallet liksom. Efter att ha letatat i alla sportaffärer och jämfört jackor och priser i Fåglasång... var den bruna fina jackan på Granngården riktigt billig!

Nu tyckte jag inte att den bruna var lika snygg... testade den marinblå och blev helt kär! Den är inte jättetjock men det är ju bara bra om man ska rida i den. Satt som en smäck och kändes superskön, så jag slog till!!


  


Självklart provade jag jackan på en gång. Först när jag rastade vovvarna, sen när jag körde till stallet.

Den var varm och go och inte alls så klumpig som min svarta stora jacka! Jag kunde lätt mocka och packa hö utan att känna mig som ett kylskåp. Perfekt!!

Kan bara säga att även om jag först tyckte den var för dyr.... så är den värd var enda krona!!


Tänkte ta en sväng på banan. Vill inte ge mig ut i skogen nu när älgjakten har börjat.

Malin och Bella höll oss sällskap när vi skittade fram en runda runt åkrarna.

Latin kändes fin fin idag. Han klev på med långa steg och kändes som en ungdom igen.

Mjuk och härlig, ja till och med lite tittig och småbusig.

Snabbast var han sista biten mot stallet! Farten tog dock slut när vi vände upp mot banan.

Tänkte rida helt kravlöst. Bara låta honom jobba i en låg form utan spänningar.

Det börjde jättebra. För att varken ha sporrar eller spö tycker jag att han svarade bra på skänklarna.

Galoppen var också bra. Han var mjuk i munnen och ganska lätt att svänga och ställa.


När vi ridit ca 20 minuter på banan plus de 20 minutrarna som det tog att skritta rundan, ville plötsligt inte trava på tygeln rakt fram. Han gjorde ALLT för att slippa. Han skuttade, spran på tvären och lättade lite lätt fram.

Jag försökte få lite fart med tygeländen, men han blev bara mer stutsig. Vänsterfoten gillade inte att behöva skänkla honom. det gjorde allt lite ajaj...

Jag försökte bara rida lätt rakt fram för att han skulle trava istället för att skutta som en boll!

Plötsligt bara släppte det och han gick kanonbra framåt i trav utan bekymmer!

Late Latin, han gör allt och lite till för att komma undan arbete.

Speciellt när han märker att jag inte har något "vapen" också.

När han gått 3 varv i ok trav, saktade jag av och skrittade av honom.

Att han bara måste ifrågasätta vad det är jag gör!

Det får mig ibland att tveka (som nu) om jag gör rätt....

Får nog kolla med Angelika om hon har tid att kika på oss en dag i helgen.

Vi behöver lite träningsråd Skrattande


ps. jackan var kanon att rida i! 
 
ANNONS
 
Ingen bild

ylle

13 oktober 2009 06:17

grattis att Du hittat en snygg och lätt jacka!

 
Åsa

Åsa

13 oktober 2009 14:22

Åhh, vilken jacka.
Vill också ha en liknade/likadan.
Dagens jackor slutar ju innan ens gump tar slut, blir så kallt om "bumpen".

KRAM

http://www.hastfysioterapeuten.com

 
Aramis

Aramis

13 oktober 2009 15:40

Ohhh vilken snygg jacka! Den var du väl värd :) Hoppas du får några bra råd här nere i skåne :o) Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

13 oktober 2009 22:41

Ylle: Tack tack!

Åsa: Jag veeeeet. Alla jackor jag testade i söndags slutade strax under naveln! Man måste ju gömma gumpen för de kalla vindarna som sveper över skåne och bort till oss här i öst : ) Kram kram

Aramis: Tack så mycket : ) Jag är övertygad om att jag kommer få en massa värdefulla tips!! Måste nog tömma "hårddisken" innan så jag kan fylla på med information : )
Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Tisdag 12 dec 21:46


   Snön som kom i söndags har idag regnat bort.  Ja det mesta har regnat bort.... allt är SÅ blött! Hästarna kan för tillfället inte gå i skogshagen för det är tokmycket ekollon där.  Jag har krattat och plockat mängder men det är fortfarande...

Av Natalja - Måndag 11 dec 21:30


    Eftersom vi bor i södra sverige så liknar våra vintrar mest en lååååång höst.  I söndags när jag vaknade var marken vit av snö. Inte allt mycket men fullt tillräckligt för att täcka marken och göra klampar i hästarnas hovar. I alla fall de...

Av Natalja - Lördag 9 dec 20:59


Igår blev jag ett år äldre.  Även om det inte är så mycket att fira så blir man ändå väldigt glad av uppvaktningen.    Jag hann med en kortare runda på Frami innan mörkret kom. Han var väldigt ivrig och hade svårt med tölten. Även vänster galop...

Av Natalja - Torsdag 7 dec 22:00


   Det är december och ute blåser det.  Regnet piskar mot rutan och jag har precis varit ute hos hästarna.  Jag hade inte ens tänkt rida, en ganska befriande tanke.  Walle fick massage och Frami lite förtroende övningar.  Jojje borstade jag...

Av Natalja - Tisdag 21 nov 21:45


 

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se