Direktlänk till inlägg 21 oktober 2009

Svårt att bestämma mig...

Av Natalja - 21 oktober 2009 22:42

För det mesta åker jag till stallet och vet EXAKT vad jag ska hitta på med Latin. Idag funderade jag på om jag skulle klippa honom, köra på banan, rida på banan eller rida ut...

Började mocka för då brukar man kunna tänka. Nä, jag blev inte klokare. Tog in stirr-Bella som kutade runt i hagen som om någon jagade henne. Latin såg jag inte ens till i mörkret men han kom fram när det var hans tur att gå in.

Det kom en till hästägare och jag fortsatte att dra benen efter mig och prata bort alldeles för mycket värdefull tid.

Sen kom Bellas matte och naturligtvis blev det mer prat då.

Jag hade i alla fall kommit så långt att jag skulle rida ut.

Var nyfiken på hur han skulle gå med gramanen ute. Då är det ju ännu mer fart i benen.


Bytte mina nyköpta ponny-graman-tyglar med Malin, Bella (om hon någonsin skulle gå med graman) har aningens kortare hals.... typ hälften!!

På med alla remmar och sen iväg. Klockan hade hunnit bli mycket så jag bestämde snabbt att jag skulle ta Åbyrundan.

Det blåste lite och Latinen var laddad till tusen. Vägen vi tog såg ut som en byggarbetsplats. Tror att det är Eon eller något liknande som gräver ner alla kablarna. Hu va fartligt allt var och jag fick jobba på en jämn framåtbjudning.
Det blev väldigt många övergångar och när jag sen tog galoppen så fortsatte jag att jobba så.

Halva rundan fungerade superfint, sen fick han syn på att någon hade spillt något vitt på marken. TVÄRSTOPP!

Knasboll! Vi red vidare och när han var varm i pälsen, började jag jobba vänstergaloppen i öppna.

Han kommer gärna in med rumpan innanför frambenens spår, därför tänker jag öppna i den galoppen.


Han stretad lite i vänster galopp och när jag samlade tempot en aning, blev han lite frustrerad över att han inte kom undan. Det blev att istället för att jobba så rusade han på tvären och blev helt okontaktbar. Jag fick göra halt, flytta lite för vänster skänkel och sen stanna igen. Efter ett par gånger väntade han på kommando från mig istället för att slänga sig iväg. Helt loss fick jag honom inte efter detta, han trippade fram lite spänd den sista traven, men jag ryggade och satte igång igen. Då tog han tag i traven, visserligen bara i ett par steg men det är åt rätt riktning.


Ställde honom i gången efter avslutad ritt för att fota mina korsade gramtyglar.


  


Jag fäster dom på sidorna i sadelgjorden, sen i kors under halsen och genom bettringen.


Latin såg bekymrad ut, kanske var det för att han stog "bakofram" för när jag sen vände honom sen, såg han ut som vanligt!


  

 
ANNONS
 
Aramis

Aramis

22 oktober 2009 22:55

Hi hi :o) Så sööööt han ser ut när han står där alldeles olycklig bak och fram :) Fin han är! Vilken härlig överlinje han har! Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

22 oktober 2009 23:15

*fniss* Ja, han tyckte bara Matte var helt vrickad som envisades med att ha honom på fel håll!
Viss han har biffat till sig en hel del de senaste veckorna?
kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se