Direktlänk till inlägg 23 november 2009

Otroligt! Det slutade regna!

Av Natalja - 23 november 2009 22:47

Hela dagen har jag gått och väntat på kvällens ridpass. Ville känna och se hur Latin är att rida efter gårdagens pass framför vagnen. I somras när vi var i djupa skogen hos Christina och drog den tunga maratonvagnen, så gick han extra bra dagen efter!

Tyvärr så började det blåsa framåt eftermiddagen, sen kom regnet och när klockan börjde närma sig 17 så var det ett riktigt busväder!

Jag stämplade ut från jobbet och sätter mig i bilen.... som vägrar STARTA!!

Åhhh. vad gör man?!? Jo man ringer sin duktiga sambo och säger HHHHHJJJJÄÄÄÄLLLLLP mig!!

Han säger att jag ska låta 1:an vara i, kopplingen uppe och så ska jag gunga bilen lite fram och tillbaka Förvånad Jaaa, det kändes ju helt normalt att sitta där i mörkret och försöka få bilen i gungning.... men tro det eller ej. Bilen startar efter det!

Jag fick det sen förklarat vid matbordet.... men det fastnade inte så bra Tungan ute

Någonting med kugghjul och startmotor som fastnat! Hoppas det aldrig händer igen!


Det var ännu värre väder hemma, eftersom vi bor bland åkrarna så är det fritt blås! Det var knappt hundarna ville gå ut ens.

Jag gjorde mig klar och kör till stallet och för en gång skull, slutar det regna när jag ska rida och inte tvärt om!


Jag gjorde iordning Latinen och går upp på ridbanan. Till en början är han superfin, sen uppstår en liten diskussion som jag reder ut och och resten av passet flyter på ännu lite bättre.

Traven är det vi har svårast för. Galoppen är i mina ögon en 9:a nu (förmodligen en stark 6:a i andras ögon, ha ha) Han är pigg och framåt och väldigt lätt att böja och ställa. Reaktionerna har blivit snabbare men jag får absolut inte slarva med det! Istället för att fastna på en volt i 40 varv så gjorde jag korta korta rörelser som hela tiden ändrades. Skritt, framdelsvändning, galopp, halt, trav, skänkelvikning osv osv.

Det jag fokuserade mest på var att inte bromsa honom och inte låta honom hänga fast i bettet. Här har jag gjort så fel innan och jag har mest mig själv att skylla för att han är stark och gärna hamnar i framvikt!


Jag tror att han var lite mör i kroppen efter gårdagen, därför lät jag honom vara lite kort i steget i skänkelvikningen utan att trycka på honom mer.

Han var fin i munnen hela tiden och jag försökta passa så inte jag blev hård i handen. Försökte också sitta ner ordentligt på rumpan och det lyckades jag med i galoppen, men inte lika bra i traven. Använde benen för lite och då kommer sporren istället och används onödigt mycket. Ska försöka rida mer utan....


I slutet av passet testade jag ett par byten på honom. Det gick galant ( i min lilla värld i alla fall ) å han fick en massa beröm!


Helgens träning för Kerstin Brusewitz är inställd Rynkar på näsan 

Det är väl så i dessa tider att allt fler har börjat trappa av inför vintervilan. Pengarna ska räcka till så mycket mer än bara träning osv...

Synd... jag hade gärna visat henne min nya fina Latin!


  


 
ANNONS
 
ylle

ylle

24 november 2009 14:24

Tänk att vädergudarna kan vara ´MED en för nån gångs skull....

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Aramis

Aramis

24 november 2009 21:34

Meeen så synd att träningen är inställd, fast å andra sidan nu behöver ni ju inte träning längre :) Härligt att det blev så fina byten! Vill se video nu på våra hästar :);):) Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

24 november 2009 21:52

Ylle: Ja visst är det ooootroligt. Får nästan sätta ett kryss i taket ; )

Aramis: Ha ha, nä nu behöver jag ALDRIG mer träna!!! ; )
Usch fy... ja, jag får dåligt samvete varje gång jag ser den där kameran. Lovar att jag ska försöka få in filmerna i datorn den här veckan (jag och jag... jag menar ju naturligtvis Roger... för jag har ingen aningom om hur man gör ; ) Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Fredag 25 maj 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - Måndag 21 maj 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - Torsdag 15 mars 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - Måndag 19 feb 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se