Direktlänk till inlägg 29 november 2009

Den blöta Fredagen!

Av Natalja - 29 november 2009 23:12

Strax efter 12, natten till fredag, vaknar jag av att Roger stutsar upp, springer ut ur sovrummet och kommer tillbaka i en väldans fart! Han säger något om att luftvärmepumpen läcker samtigt som han försöker ta på sig byxorna i farten!

Det är först när jag hör ett "vattenfall" inomhus som jag förstår att något är på tok! Luftvärmepumpen?? Nej, svarar han! Jag menar ju varmvattenberedaren!!

Jag springer också ner och möts av en översvämmad hall och det rinner vatten GENOM taket ner i hallen


För att göra en lång historia kort, så efter många om och men fick vi stopp på vattnet och lyckades torka upp det mesta innan vi kunde sova ett par timmar till.

RörNissen och FörsäkringsGubben var på besök i fredags och gjorde sitt. På måndag får vi veta om vi ska riva upp golv och tak själva eller om försäkringsbolaget anlitar hantverkare!

Vi hade inte riktigt tänkt att renovera hallen just nu... men men. Det var i alla fall tur att det hände på natten när vi var hemma. Tänk att mötas av ett översvämmat hus när man kommer hem från jobbet!! Skadan hade varit betydligt värre om det hade runnit ut mer vatten...!



Å nu....  tillbaka till hästeriet!


Fredag: Tömkörde Latinen på banan och han gick kanonbra! Tyvärr har jag fortfarande ont i min fossing när jag försöker springa eller gå fort i mina stallkängor. Därför blir jag ganska stilla stående när jag tömkör! Det gillar jag inte men får väl försöka stå ut med det lite till.

Körde iställer mycket övergångar och det gav effekt! Galoppen var fin. lugn och bärig!


Lördag: Fodring och utsläpp resulterade i en tidig morgonritt!

Lät Latin stå kvar inne medans jag släppte ut de andra djuren.

För att inte bli förväxlad med en älg eller kanske vildsvin så tog jag på honom reflexländtäcket!


  


Det var en helt perfekt morgon, har väldigt svårt att tro att det är sista helgen i november när solen skiner och det nästan är 10 grader varmt!

Valde att rida på det vanliga tränset idag för jag vill kunna jobba honom lika bra på det ute som pelhamstången. Jag vill inte bli beroende av skarpare bett.


Skrittade en bra stund eftersom Latin kom direkt ur boxen och var lite tjock i benen. Han var lagomt pigg och och lätt i munnen. Började trava och YES han var fin fin i munnen i traven också. Ja han var fin fin hela rundan!! Jag kunde böja och ställa, öka och minska och hela tiden gick han i form utan att dra eller hänga i bettet! Galopperade en härlig grusväg som går förbi Medelhavet och Latin hade en luftig och härlig galopp!

Tror aldrig att han har gått så bra ute tidigare!

Den här rundan var verkligen guld värd och jag tror faktiskt att vi uppskattade den lika mycket båda två!


  



Söndag: Blekinge hade tur och fick underbart väder även idag! Solen sken och det var vindstilla!! Otroligt men sant

Vi fick sällskap av Malin och Bella och vi red rundan förbi Boket. Latin var lite segare än i lördags men oj oj va han gick bra!! Jag undrar om det är en dröm eller kanske en tillfällig topp! Hur som helst, vad som än händer så njuter jag varje dag min häst är sån här!! Han är helt fantastisk





ps. förlåt att jag fattar mig ganska kort idag.

Har inte riktigt hämtat mig från vattenläckan än...



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards