Alla inlägg under januari 2010

Av Natalja - 23 januari 2010 12:02

Trots att detta är en Hästblogg så får Silver, min kära Passat vara med idag.

Om man ska kunna träna och tävla med sin häst så krävs det att man har en bil med dragkrok. Det går att låna eller hyra släp av andra men bilar brukar vara svårt att låna. Folk är i allmänhet rädda om sina fordon och de flesta är beroende av dom själva.

Har man en förälder i närheten så kanske den är snäll och ställer upp när man vill åka någonstans. Jag har valt den självständiga vägen = egen bil och eget släp. Då behöver jag inte vara beroende av andra förutom när något behöver fixas på bilen... för det klarar jag inte själv. Man kan lämna in bilen på någon dyr verkstad men jag har min egen mekaniker som dessutom gillar att skruva med bilar.


Silver ställdes in i garaget "på tork" redan igår.

Nu står han upphissad och de gamla fjädrarna och stötdämparna är borta.


 


    


Jag har nog väääärldens smutsigaste bil   


  


  


Till vänster den gamla dämparen (som tydligen var någon bra och häftig sort)

plus galma fjädern å till höger är det nya som ska dit.


  


Här trycker Roger ihop fjädern för att lättare få den på plats.


  


Å vips satt den där den skulle!!! Enkelt och lätt   


  


Då var det bara dämparen kvar men jag tröttnade på att vara åskådare och fotograf så jag gick in istället... tillbaka till städningen   

Hundarna fäller i mängder och dessutom har Lexie börjat löpa...


Nu när Silver ändå är hos doktorn ska han även få nya tändstift, oljefilter och ny fin olja! Sen är vi redo för vårens tävlingssäsong!!


ps. Det innebär att jag måste köra Rogers Passat till stallet....

Någon som kommer ihåg hur det gick FÖRRA GÅNGEN?   

Av Natalja - 21 januari 2010 22:06

Börjar massagen med en "scanning" och drar fingrarna över nacke, hals, manke, rygg och rumpa. Lägger sen BoT ryggvärmaren på rumpan och börjar på höger sida, nacken.

Där stöter jag på ett bekymmer omgående.

Muskeln som böjer och lutar huvudet åt sidan, Rectus Capitits Lateralis, är spänd och Latin visar direkt obehag där.

Det var en "bulle" och en "grop" men han mjuknade snabbt och snart är han "slät" igen.


  


Då fårstår jag varför det har varit svårt att ställa honom till vänster.

Resten av halsen var ok, han är betydligt mjukare över lag sen han fick sin nackmagnet.

Nästa ömma område är främre delen av bringan och ner mellan frambenen. Jag kan inte minnas att han någonsin har varit öm här. Det var så pass att han lyfte det frambenet jag var närmast. Jag gissar att han är överansträngd här pga snön. Han är ju inte känd för att lyfta benen speciellt högt i vanliga fall. Nu har har han inget val   


Manke och runt hela bogbladet är han fin å han tycker det är såååå skönt där!

Byter sida och börjar med nacken närmast öronen. Här sitter det en spänning vid nackbandet (området mellan mina fingrar, se nedan). Jag masserar upp området och kör pressur där.


  


Halsen är aningens stumare på denna sida. Det känns främst framför bogbladet. Manken är fin och sen kommer jag till det området där vissa hästar har en stor muskel som brukar vara "ivägen" för sadeln. Vissa tror att hästen är tjock bara för den har denna "bulle" men det är faktiskt så att många fler hästar BORDE vara mer musklad här! Serratus Thoracis. Om denna muskel hade varit mer framträdande skulle man inte ha problem med att sadeln kasar fram.  

Latin har "vuxit" här och numera stannar sadeln kvar där den ska vara   


  


Han är så mjuk och fin där att man kan ta tag i hela musklen!! Förr var han som en planka där, stenhård!

Hela vänstersidan är mer jämn än höger.

Man ser på bilden nedan hur halsen har biffat till sig!


  


Då var framänden klar. Jag flyttar BoT värmaren och lägger den över hals och manke. Fortsätter att knåda ryggen höger sida. Oj, här är han rätt spänd! Han spänner emot och jag får mjuka upp mycket innan jag kommer ner lite i muskeln.

Området framför höftbenet, virvlen är också aningens ömt.

Jag ställer mig på pallen för att komma upp och få mer kraft.

Armarna blir lätt klena när de måste jobba på höga höjder.

Flyttar pallen och fortsätter på vänster sida.


Men oj vilken ren häst jag har!!!


  


Ha ha! Stövtillverkning är det inget fel på i alla fall!


Om jag följer ryggraden med fingrarna så kommer jag till ett ställe på länden där det är mjukare än övriga rygg. Försöker klura ut vad det kan vara. Har inte kännt det så här tydligt på någon annan häst. Någon som vet eller har en teori?

Det är precis här (nedan)


  


Är det mellan två stora muskelgrupper? Är det precis bakom höftbenets övre del?


Han är inte helt liksidig i ryggen.

Höger sida reagerar han mest precis vid skarven mellan lång och kort päls.


  


medans han på vänstersidan reagerar längre bak...


  


Det är i alla fall inga bekymmer att höja rygg och böja höfter.

Trycker jag här


  


Då blir gumpen lååååång och rak


  


men trycker jag här


  


Då vinklar han in rumpan och ser istället ut så här


  


Efter avslutat massagebehandling krävdes en noggrann rykt! Allt stöv som fanns i den korta pälsen ruggade jag fram   


Han fick vila en stund under BoT värmaren plus sitt varma gröna täcke medans jag mockade. Jag tror nästan han somnade en stund..   


Av Natalja - 20 januari 2010 22:48

Fina Silver... min trogna bil och resekamrat, har gått och blivit hängig.

Detta uppmärksammades när 2 hundar och 5 vuxna hoppade in för att ta sig till Torhamn veckan efter nyår. Siver har passerat 10 års gränsen och förmodligen är inte fjädrar och stötdämpare bytta någon gång. Jag kör ju ganska flitigt med hästsläpet och jag tycker nog att det har varit aningens svajigt sista tiden.

Han är helt enkelt helt slut bak. Roger, min personliga mekaniker, har idag köpt nya fjädrar och dämpare till Silver, något som skapade ett stort hål i min ekonomi   


Nu är jag rädd att jag måste byta stötdämpare även på Latin!!

Nje, så illa är det förhoppningsvis inte.

Vi har under dagen fått ÄNNU mer snö och jag planerade för en ridtur till "Bokbacken". Det var ca -2 grader och vindstilla. Har kommit fram till att det bästa man kan ta på sig en dag som denna är:

Långärmad underställströja

Tunn stickad väst

Fleecetröja (Figursydd)

En till fleecetröja (lite bylsigare)

Ridbyxor

Termobyxor


Då håller man sig varm, men om man blir för varm, släpper fleecen igen värmen.

Latin fick sitt fodrade ländtäcke. Han är så pass nyklippt att han behöver mycket rumpvärme. Vi skrittade iväg och tog hållet över åkrarna. Där hade det kommit ganska mycket snö, så jag började jogga lite lätt för att inte packa in snön i hovarna. Oj va Latin var svår att rida lätt på! Det var nog för han lyfte så på fötterna i snön. Jag ställde mig i lätt sits och lät ryggen gunga fritt.


När vi kom ut på grusvägen ville jag trava lite mer under ordnade former men Latin gick inte riktigt med på det. Han ville inte alls jobba i någon form och var döseg i munnen. Jag fick ingen reaktion när jag skänklade honom heller. Han totaldissade mig    plus att han rörde sig väldigt konstigt.

Jag tog en pinne till hjälp (det brukar vara effektivt när jag inte får ihop honom) Han svarade med att stutsa och skutta. Ingen förbättring förutom att han gick framåt i 290 km/tim.

Hu, jag fick rida för kung och fosterland för att få lite ordning på honom. Satte mig ner till slut i galopp och bara lutade mig tillbaka. Det hjälpte något och jag kände att han började mjukna och komma in under sig bak. Han mjuknade även i munnen och nu gick det att ta en förhållning, ja det gick till och med att stanna!


Gjorde många övergångar och galopperade på den lilla snöiga stigen i skogen. Han fick koncentrera sig på vart han satte fötterna. Han kändes bättre och bättre och när vi var på väg hemåt kändes allt nästan helt perfekt. Han frustade och jag klappade honom. Tycker inte han bråkade som han gör när han är lat, nä han var mer likgiltig... precis som om han inte ens försökte lyssna eller förstå vad jag menade. Sista biten la jag ner honom och lät honom trava i en låg form.

Passade på att känna efter om jag satt rakt över honom. Om jag hade lika mycket i höger som vänster tygel. Om jag trampade ner lika mycket i båda stigbyglarna och om han gick att böja till höger och till vänster... men nej... till vänster ville han inte böja sig. Å nu hade vi ändå varit ute en bra stund. Han borde vara uppvärmd!! Är det fjädrarna bak som är utslitna??


Hur som helst ska han få en omgång massage a la lyx i morgon. Förhoppningsvis känner jag om något är fel. Jag kan tänka mig att det är jobbigt att gå i snön hela tiden. Han är kanske lite överansträngd i rumpegumpen. Eller behöver han nya stötdämpare??


     

Av Natalja - 19 januari 2010 22:20

När man inte har ett varm, upplyst ridhus att rida i varje kväll så får man plocka fram alla sina kreativa idéer. Temperaturen kröp över nollan och gjorde snön blöt och klampig. Smatidigt kom det ny snö uppifrån.

Ville rida på ridbanan men tänkte att jag nog inte kunde skritta fram där. Hovarna hade packats av snö och Latin hade snart haft de högsta klackaskorna i hela Jämjö socken.


Vi skrittade istället en runda på vägen. Där var det plogat = inga klampar

Sen gick vände vi och gick upp på banan. Jag började trava längst fyrkantsspåret och tänkte på det Helena sa i lördags på träningen.

Jag får inte falla fram med överlivet när han blir stark. Måste sitta tillbaka och räta på mig... får inte falla fram... sitt tillbaka, luta tillbaka.

Det tog nog bara 2 varv innan jag hade hamnat rätt och kunde slappna av i ryggen. Det är väldigt jobbigt att spänna emot korsryggen. När jag rätar på mig och inte låter honom dra mig framåt fungerar genast både skänklar och händer mycket bättre. Märkligt!!


Allt flöt på väldigt bra och jag kunde inte känna av någon rumpa till vänster. Vet inte om jag lyckats få honom mer rak, eller om jag helt enkelt inte kände det.

Galoppen var snäppet bättre. Lite överilad till en början. Jag var lite rädd att jag höll i honom för hårt och spänt. Tänkte att det hade varit smidigt med en spegel så man kan kika om han gapar eller inte. Det gör han om jag blir för stum i handen. Såg då att man ser sin skugga på ena långsidan, den som sluttar upp mot skogshagen. Lamporna sitter på den andra långsidan och ger en fin skuggbild av häst och ryttare!! Perfekt!! Nästan lika bra som en spegel, haha


Där kunde jag se att han inte gapade och han var inte heller så låg i formen som jag trodde! Trevlig upptäckt   


Gjorde inga avancerade rörelser eller krångliga vägar utan fokuserade på att sitta bra (fast jag satt inte ner i traven utan red lätt) Latin skulle vara rak och i form. Eftersom allt det här funkade klockrent så ville jag inte sitta och nöta tills något gick fel. Travade ett par gånger över diagonalen sen red vi ut från banan och skrittade av på vägen.

När jag nått ändplatsen där jag tänkte vända, såg/hörde Latin något och tog 3-4 väldigt snabba steg framåt. Som tur var så hade jag snabb reaktionsförmåga och tog tyglarna och på det sättet kunde stanna hans plötsliga rörelse framåt. Jag såg inget som kunde skrämmas men för allas trevnad skrittade vi vidare på något kortare tyglar   


Gjorde förresten ett nytt fynd på ÖoB idag. Rider helst med boots runt om när han har broddarna. Såg igår att en av de gamla bootsen börjar bli väldigt sliten vid kardborret, behövde därför fylla på boots-förrådet. Tyvärr fanns det inga L kvar på ÖoB så det fick bli M... men jag tror att Lille Latin kan ha dom. Han har så små och fina fötter   


ca 40 kr /paret


  



Av Natalja - 18 januari 2010 22:35

Vilken vinter vi har i år!! Helt otroligt.... å idag kom det mer snö!


Jag är lite less på att frys, plumsa i snö = ont i foten, ha klumpiga kläder på mig... MEN jag gillar att det går att rida i snön! Allt det vita gör kvällarna ljusare och framför allt... Det är vinter på riktigt!


Trodde nästan inte att det skulle gå att rida idag. Det snöade när jag körde till stallet och temperaturen pendlade mellan 0 och +1 grad. Det var kramsnö och ganska dimmigt i luften.


Latin och hans kompisar stod inne när jag anlände. 

All ny snö gjorde att det var en bra dag att testa vatten-tätheten på regntäcket!


  


Jo då! Det håller tätt    Dropparna pärlar sig bara på ytan, som en nyvaxad bil.


Latin fick hö och påfyllning i vattenhinken innan jag gjorde honom iordning för en ridtur. Bestämde mig för att rida Grisarundan fast åt andra hållet. Funderade på om jag skulle ta något av värstingbetten eftersom han var så på G igår... nä.. det vanliga kändes bäst så det fick det bli.

När jag skulle sätta på mig stövlarna upptäcker jag att jag inte har några ridbyxor på mig under termisarna utan underställsbrallorna   

Vet inte vad jag fick för knäppide för istället för att hoppa i stövlarna så sätter jag på mig shortchapsen.


Kortar upp ett hål i stiglädrerna och sitter upp på gårdsplanen.

Latin är väldigt taggad och det går undan i skritten.

Jag skrittar inte så länge för att det inte bara ska bli klampar utan börjar jogga lite smått. Låter honom gå i en lugn och långsam trav. Han är ändå aktiv för allt är så intressant!! Jag låter honom inte fara upp med huvudet utan kräver att han ska gå i form men han får gärna bli lång och låg idag.


Vi travar på och han frustar och pustar om vartannat.

Jag håller samma tempo och travar en längre sträcka. Det blir ett riktigt styrkepass i snön!

Fattar galopp och inser att det INTE är bekvämt att rida i underställ och termobrallor. Det blir ingen styrsel på något och vristerna är vingligare än vingligast. Jag får verkligen hålla tungan rätt i mun för att sitta rätt och inte hamna på sne när han skuttar iväg.

Ställer mig i lättsits i galoppen och om han drar iväg sätter jag mig och samlar lite innan jag ställer mig igen.


Han var riktigt fin i galoppen. Elastisk och mjuk! Även om han var pigg och lite fjantig så hade jag inget motstånd i handen: Jag behövde inte bära omkring på hela hästen!!! Det uppskattar jag verkligen   


Red förbi fotbollsplanen och busshållplatsen, förbi Folkets Hus och vidare på fyllevägen. Vi fortsätter att trava lite längre sträckor och plötsligt möter vi ett rådjur! Det blev räddare än oss och skuttar iväg.

Latin har nog gummi under fötterna eller något, Det känns så i alla fall (plus en katapult i sadeln, ha ha) Försökte känna om jag satt rakt, om han var rak och vad som hände när jag flyttade honom höger/vänster.

Kom fram till att jag inte lägger lika mycket tyngd i vänster stigbygel som i höger. Kan det påverka att han gärna går med rumpan till vänster??

Jag blev riktigt varm och plötsligt hade jag för mycket kläder på mig   

Vi hade inte långt kvar hem så jag saktade av till skritt och tog av vantarna. Lät Latinen skritta hem på långa tyglar. Han klev på i en energisk skritt.   


Hemma igen efter en ganska kort men intensiv runda. Många undrar hur jag kan rida ute i snön utan snäsulor. Ja, hemligheten ligger nog i att man inte får ta det för lugnt. Det fastnar mer i skritt än trav och galopp. Lösningen är helt enkelt att hålla igång. Sen måste man lita på sin häst att den kan hantera att eventuellt få en snöklamp eller två. Vissa hästar står på huvudet men Latin har ALDRIG haft snösulor så han är van sen många år   


Jag tor minsann att han blev lite trött!


  


Å han blev lite lätt fuktig i luggen, hi hi

(tycker han ser ut som ett blött tyg-djur)


  


Det syns att jag inte klipper huvudet eller öronen. Burr... då hade han nog frysit ihjäl   


Borstade av min blanka prins och studerade hans fina svans.... vad skådar mitt norra öga? En ÅL!!!?!?!


  


Har det smygit sig in en okänd fjordning i stamtavlan?

Vad kommer härnäst? Zebrarandiga ben?   



Av Natalja - 17 januari 2010 21:37

Vi hade lite vintervila, jag och Latin.

Jag säckade ihop och föll ur form tämligen omgående.

Latin biffade till sig och är numera i bättre form än i sin ungdom.

Då är det kanske inte så svårt att lista ut vem av oss som lider idag... av träningsvärk?

Rätt svar: Jag!

Är rätt mör och matt i heeeela kroppen förutom låren. Det tar jag som ett gott tecken för då har jag inte behövt driva så mycket.

Han var ju väldigt pigg och framåt och det jag behövde ha koll på var min egen kropp. Resten var bara finlir! Precis som det ska vara i dressyren.


Jag trodde naturligtvis att även Latin skulle känna av träningen i kroppen idag, så för att underlätta för honom tog vi bara en skrittrunda på 20-30 minuter, barbacka!

Han har nog aldrig varit så laddad som han var idag!! Jag kunde inte skritta på långa tyglar. Det var kallt och blåste rätt regält så brevlådelocken slog när vi red förbi dom. Dom var JÄTTEläskiga tyckte Latin.
Sen kom vi fram till en bil med släp, tre karlar och en traktor. Dom var JÄTTEläskiga tyckte Latin. En stund senare passerade vi en hög med telefonstolpar.... Dom såg också JÄTTEläskiga ut tyckte Latin. Han trippade fram på fjärderlätta ben och kändes enormt spänstig. Jag red på Hackamoret men ändå var han superkänslig och jag behövde knappt ta i tyglarna för att stanna eller svänga. Han var lite småfrusen idag så jag behöll hans varma tjocka innnetäcke på när vi skrittade ut. Där satt jag riktigt bekvämt med mina termobrallor.

Ja, lite halkigt var det visserligen men det gick bra eftersom jag bara tänkte skritta.


När vi var tillbaka i stallet såg Latin nästan lite besviken ut. Han tyckte nog att rundan var i kortaste laget. Jag tyckte dock att den var precis lagom. Min arma kropp sa nej tack och vinden var isande kall. När han väl kom in i boxen och fick en morot, ändrade han inställning och tyckte det var varm och skönt i stallet. Hämtade in Ture och Bella från den kalla hagen, de fick gå in lite tidigare. Tror inte dom hade några invändningar mot det, det är ingen njutning att vara ute en dag som denna i en hage utan vindskydd. Då står de bara och spänner sig.

Det är fint med öppna landskap men ack va kallt det blir när det blåser (å det blåser ju ALLTID i Blekinge)  


Vad sägs om några fina sommarbilder för att muntra upp i vinterkylan?



  


  


  



    


  

Av Natalja - 16 januari 2010 22:30

Oj, vilken dag! 

Jag hann med allt trots att dagsplanering gick i kras redan vid nio i morse.


Klockan ringde 06.15

Upp och rigga kaffekokaren

Morgontoalett

Frukost

Bytte om till stallkläderna

(jag minns faktiskt inte om jag gick ut med hundrna eller om Roger gjorde det   )

Körde till stallet

Fodrade, bytte täcken, släppte ut hästaran

Kopplade släpet, lastade ut sakerna inför träningen.

Kl 08 kom Roger och hämtade mig... då hade jag inte hunnit byta om igen, men gjorde det på två röda

Körde mot Småland, Kalmar

Anlände till Giraffen strax efter nio

Vi skulle besöka Jula... som öppnde kl 10   

Å jag vet att jag läste kl 09 på deras hemsida... Jaaaa, jag är HELT säker!!

Nåväl, vi körde till Bauhaus istället.

Tillbaka till Jula

Smet in en snabbis på Hööks

Köpte följande...


  


Sen satte vi oss i bilen igen och körde in till Kalmar centrum

Eftersom det inte finns en enda väg som går åt det hållet man själv vill (enkelriktat överallt) så parkerade vi och gick till "Noshörningen"

Där hittade vi Liv och henns Livfulla hästar   


bild lånad från Östran

  


Har en favorit som jag försökte fota med min lilla mobil.... men nej då.

Det blidde inga bilder   Telefonen måste ha hängt sig eller nått. Dom finns inte där i alla fall.

Hästarna var superfina! Unika, härliga varelser som trots att dom påminner om varandra, har en egen personlighet.

Den jag har fastnat för är en ståtlig häst som böjer huvudet lite till vänster.

En maffig sak som är otroligt välgjord! Ja, den är nästan levande!


Å sen är det alltid väldigt trevligt att träffa Liv!!!

Härligare tjej får man leta efter   

Denna gången fick vi även äran att träffa Marcus (å han var minst lika trevlig han)

Vi minglade och drack "Champagne" och småpratade.


Men som vanligt går tiden alldeles för fort när man har trevligt så vi tyvärr fick lämna den goa värmen i butiken Noshörningen och köra hemåt.

Vi stannade på en rastplats och fikade. Gott med mackor och kaffe när det är kallt.


Var tillbaka i stallet vid 14:10

Pussade adjö till Roger och hoppade i ridkläderna igen

Gick ut i hagen och hämtade Latin

På med täcke å sånt

Såg att tiden började bli vääääldigt knapp

Jag fick till o med skippa lindorna   

Fick in honom i släpet och körde mot Lyckeby och KLRK

Lastade ur och gjorde oss klara för träningen

kl 14:55 gick jag in i ridhuset...


Men jag hade tur! Dom var 15 minuter försenade så jag hade helt plötsligt inte bara 5 minuter på mig att rida fram utan 20 minuter!!


Latin kändes fin, lite stark i munnen och han hade ganska bråttom.

Jag hade på känn att detta skulle bli ett sånt där jobbigt dressyrpass där ingenting fungerar å jag som inte kan sitta på honom nu igen   

Jag sa till o med till Roger att han inte behövde filma!

Men när jag väl började rida så kändes allting riktigt bra!

När det var dax för att oss att börja träna fick vi till en böjan beröm över hur fin Latinen var! Han börjar komma upp fram och få lite nacke.

Sadeln åker inte längre fram och hans bakben trampar på bra nu.


Sen fick vi börja trava i vänster varv (lättridnign). I det här varvet kommer rumpan in. Då måste jag tänka öppna. I höger får jag istället passa så han inte förböjer sig.

Vi fick börja galoppera ganska tidigt i träningen. När jag sen saktade av till trav satt jag kvar i sadeln och där satt jag! Helt otroligt! Jag satt som klistrat och Latin pinnade på! 

Sen följde en rad krångliga rörelser. Öppna och sluta, skänkelvikning och bakdelsvändning. Mer galopp och även lite förvänd med samling!

Förutom att jag inte kan höger - vänster, in - ut och absolut inte har en aning om vart bokstäverna sitter   så funkade allt kanon!!

Det jag hade svårt för var att aktivera honom utan att han sprang iväg!

Likaså måste jag jobba mer på att runda formen. Få honom "mer" på tygeln liksom.

Ja, sen avslutade vi med några diagonala mellantrav. Till o med dom fungerade idag!! Helt otroligt!


Vi fick mer beröm och jag blev nästan lite stolt   

Latin var trött men nöjd med både sin och min prestation (hoppas jag)

Han fick många klappar och snälla ord när vi skrittade av.

Nu siktar vi framåt för hur jobbig denna veckan än har varit så går utvecklingen hela tiden fram!


Jag gillar min häst..... JÄTTEMYCKET!


  


Inte var dagens aktiviteter slut bara för att klockan hade hunnit bli 16:15

Nä då, vi körde hemmåt och kvar var alla stallsyslor plus urpackning ur bilen och mockning av ett styck hästsläp.


Kl 18 var jag hemma och hoppade in i duschen.

Ren och fin gjorde jag mig klar för Lut-fisk-middag hemma hos svärföräldrarna


Nu börjar dagen lida mot sitt slut.

Det har varit en låååååång dag men oj så rolig!

Rastlös som jag är, gillar jag hellre fullt ös än dötid.


Trevlig Helg!



Av Natalja - 15 januari 2010 23:06

Hur normalt är det att ta på sig regnkappan i stallet när det är -1 grad och inga regnmoln i sikte? Nä, inte jättenormalt va... men det är kanon att ha regnkappa på sig när man ska handskas med små korta hårstrån    


Latin fick genomgå en fullständig "make over" idag.

Han var så så luddig att man knappt kunde gissa att han varit klippt innan (å två gånger dessutom) Man, svans och hovskägg fick också smaka på saxen.

Han blev sååååå fin men bytte den gula fina pälsen till en blank grå päls.
Nu kan vi träna i morgon utan att svettas ihjäl   


  


Såg att han har lagt på sig lite (nästan lite för mycket   hur det nu gick till)

Men det gör verkligen ingenting!! Bättre med lite mage än det benrangel som han brukar vara vid den här tiden.


Dagens tips blir ÖoB i Karlskrona. Dom säljer ut ALLA kvarvarnade hästprylar (upp till 70 % rabatt) Jag har ju tyvärr allt så jag handlade bara en täckesgjord... tror den kostade 11-12 kr    


Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards