Direktlänk till inlägg 14 mars 2010

Programridning

Av Natalja - 14 mars 2010 08:55

Ja, då har vi fått en bedömning så vi vet hur vi ligger till formmässigt inför MSV debuten. Om jag får säga det själv... så kommer vi nog sist   

I alla fall om jag tänker rida som jag gjorde igår....


Smet in i ridhuset innan Susse var helt klar. Red runt och allt kändes toppen. Han var lätt och smidig, lyssnade fin fint på matte och jag kunde sitta fint och planera min ridning.

Sen blev det min tur och Pia sa varsegod!

Då dog jag    Jag la helt av med att rida och åkte med runt som en tennsoldat. Så det blev lite hackigt, lite ojämnt och en alldeles för öppen form.

Skolorna blev mesiga, ingen längning alls ( i första mellantraven bromsade han till o med) Han fastnade i bakdelsvändningarna och lättade lite fram!


Det som var bra var att han hade "God Energi" och det tycker jag är en bra grund i alla fall. Se får piloten ta sig i kragen och rida likadant som i torsdags.

Jag har funderat på det där med kandaret. Han gillar ju inte riktigt det och går absolut inte bättre så Pia tyckte jag skulle vänta med det. Bättre att få ihop honom på vanligt träns så han är bekväm där.

Han blir ju så gräsligt arg på mig när jag tar tag i innertygeln och fastnar där.

Riktigt så arg blir han inte på träns    Vill ju inte att han går på bakbenen pga komunikationsfel.


Efter programmet fick vi hjälp av Pia. Förra gången vi hade programridning så var det skolorna jag fick akuthjälp med. Denna gången kunde vi inte svänga. Ytter framben var alltid på väg åt fel håll, tillika mitt överliv. Inte konstigt att det blir hackigt när han ska försöka svänga när halva ekipaget går åt andra hållet.


Nu blir det intensivträning!! Jag måste lära mig rida HELA TIDEN och han måste gå mer mellan hand och skänkel.

Jag summerade poängen och fick det till 54,9 %

Helt ok med tanke på en ryttare i tenn   


ps. är till o med nöjd med min sits


 
ANNONS
 
Ingen bild

Izza

14 mars 2010 12:59

Öppnorna är Fina! och galopparbetet ser trevligt och avspänt ut. Sista uppridningen rak o fin med bjudning. Tycker du ska känna dig nöjd!! Bra jobbat! =))

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

14 mars 2010 23:16

Du sitter RIKTIGT snyggt (men det tycker jag att du brukar göra å andra sidan :) Latinen har fått en himla energi :) Härligt! Han ser ut att verkligen gilla läget (förutom under några millisekunder när ni gör bakdelsvändning, *fniss*). Härliga skolor! Och galoppen ser superduperfin ut! Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Therre

Therre

15 mars 2010 12:31

Trevlig filmvisning :)
Härlig aktion i skritten, bortsett från Latins cirkuskonster :P
Du satt jättefint tycker jag skolorna och galopparbetet var harmoniskt och trevligt, ni ser ut att trivas jättebra med varandra!
Kram

http://therre.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

17 mars 2010 23:00

Izza: Tack snälla!! Jag är dunderNÖJD!

Aramis: Oj oj, tycker du det!! Blir ju nästan lite mallig ; )
Han var verkligen pigg om man jämför med hur han har gått tidigare. Och det är rätt sorts energi!! Nu ska vi bara lära oss förvalta den på rätt sätt så den kommer ut i rörelserna också. Tack, kram kram

Therre: Var så god!!
Hum... ja jag förstår inte varför han ska trilskas så med mig bara för att jag blir hängande i innerhanden ; ) Känslig häst, hi hi!
Tack snälla du! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se