Direktlänk till inlägg 23 mars 2010

Hur håller du dig i form?

Av Natalja - 23 mars 2010 22:24

Ingen vill vara en tjockis, eller hur!?

Varför? Ja alla har olika anledningar. Utseende, hälsa, rörelse begränsningar, självförtroende osv  Listan kan göras hur lång som helst.

Jag har alltid varit/är en knubbis med finska skogshuggarlår och en ända bred som en motorväg. Som alla andra har jag provat att banta med diverse metoder med mer eller mindre lyckade resultat.


Om man slutar äta ett par månader, ja då går man ner men man mår inte bra och kommer garanterat att gå upp minst det dubbla när man väl börjar äta igen.

Man kan träna 5 timmar / 7 gånger i veckan så kommer man nog se resultat på vågen, men nåde den dagen man inte tränar längre.... då kommer kilona tillbaka.

Jag tror att alla måste hitta den metoden som passar sig själv bäst. Det som funkar för en, kanske inte alls funkar för en annan.


Jag vill komma i form för att det är väldigt svårt att rida effektivt med en massa extra kilon hängande på kroppen. Jag är inte speciellt fixerad vid vad vågen visar. Det är ju bara jag själv som behöver veta vad jag väger. Däremot håller jag koll på omfånget. Midja, stuss och lår... Man kan faktiskt gå ner i fett och upp i muskler och minska flera centimeter runt midjan men det syns inte ett gram på vågen, det kanske till o med är något kg plus istället.


Om man har bestämt sig för att komma i form så tycker jag att huvudsaken är att man mår bra och gör det på ett sätt som inte sätter griller i huvudet och krånglar till vardagen. Det ska inte vara självplågeri eller martyr bara för att gå ner i vikt. Tvärt om, ju trevligare det är, desto lättare är det.


Hur gör jag då? Och har jag lyckats?

Jag har inte nått mitt mål men jag går ständigt neråt även om det tar tid.

För lite mer än ett år sen tog vi, jag och Roger tag i det här med att äta bättre och motionera. Min jobbarkompis Nina gick med i Viktklubb och hade en massa bra recept därifrån. Jag fick en hel del goda recept och vi började med att minska på portionerna. Varje lördag hade vi invägning här hemma och skrev upp den aktuella vikten. På så vis ser man helheten.


Jag försökte gå mer med vovvarna, bra för både dom och mig, men så bröt jag ju benet och kunde inte röra på mig alls. Däremot hoppade jag på kryckor i 7-9 veckor och det var träning i sig.

I slutet av förra året testade jag även en kur "Chili Burn". Det är ett kosttillskott som ska öka förbränningen. Jag hade läst om det i en hälsotidning och blev väldigt intresserad av att testa.


  


Åt dessa piller i två månader och gick bara ner 1 kg!! Blev jag besviken? Nä för det hade försvunnit en massa runt midjan, rumpegumpen och låren.

Sen blev det jul och lite för mycket mat så efter nyår var det dags att ta tag i livet igen.

Åt mindre portioner och bytte brödet mot knäckebröd. Försökte hinna med lite längre hundpromenader på morgonen och nu denna veckan har jag påbörjat en ny kur med Chili Burn.

Hur har det gått med viktnedgången då?

Jo Roger har väl tappat ca 12 kg på ett år och har hållit vikten i år. (visst har killar mycket lättare att gå ner!)

Jag har gått ner 7 kg och vill gå ner 3 till. Går det så går det, annars fortsätter jag på samma matchvikt och bara tajtar till det som är "dallrigt"   


Kan ju säga att det är betydligt lättare att både rida och promenera när man har lite mindre att bära på. Jag skulle vilka ha något bättre kondis också men det är svårt att hinna med allt... !


Red gjorde jag idag också. Det var hela + 6 grader men med en frisk vind.

Det har blivit ganska mycket ridhus sista tiden så idag ville jag se om man kunde ta grisarundan.


Gjorde Latin i ordning och satt upp ute på gårdsplanen. Red "rätt" håll och fick korta tyglarna ganska tidigt. Latin var jättepigg och tyckte att det mesta såg läskigt ut. Vi dansade fram båd hit och dit längst grusvägen. Han var enormt fin att rida. SÅ mjuk och lätt både i steget och i munnen.

Även om jag fick sitta på min vakt för att inte kasa av när han bytte sida, så var det länge sen han var så fin att rida ut på!!


Rundan är ganska kort så han var inte ens varm när vi var hemma.

Jag däremot var både varm och trött   


Måste bara tipsa om nättidningen RYTTARLIV

Där finns just nu en kanonbra artikel om Kyra Clinicen!


 
 
Sara

Sara

24 mars 2010 07:45

Skitbra inlägg verkligen!

http://helgur.blogg.se

 
Ingen bild

Ulla

24 mars 2010 10:32

En mycket klok och sund inställning till bantning!

 
Therre

Therre

24 mars 2010 11:23

Kloka ord!
Jag känner igen det där med: "finska skogshuggarlår och en ända bred som en motorväg"
Så tack för ett mycket bra inlägg med bra tankar :)
(det gav mig själv lite bättre motivation och självförtroende, man kan ju inte ändra på alla kroppsdelar)

http://therre.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

24 mars 2010 22:59

Sara: Tack snälla!

Ulla: Man blir klokare med åren : )

Therre: Tack ska du ha!! Kul att inlägget uppskattades : ) Tänk på att det får ta tid! Bättre att gå ner "bara" 2 kg på ett år än att gå ner 10 kg först och sen upp 15 kg : /

 
ylle

ylle

25 mars 2010 19:15

Det här var nog det klokaste jag läst om viktnedgång NÅGONSIN!!!!!! Superbra, Natalja!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Natalja

27 mars 2010 23:04

Ylle: Men oj... Tänker jag så vettigt? TACK!

 
Ingen bild

cilla

28 mars 2012 19:32

hej jag har själv funderat på att börja med chili burn men är rädd att jag ska gå upp i vikt igen när jag har skutat ta dem, är det någonting jag behöver oroa mig för?

 
Ingen bild

Emma

8 oktober 2012 18:05

Hej! Verkligen ett bra inlägg om bantning:D
Har precis själv börjat med Chili Burn så ska se om de funkar för mej och har även ändrat mina matvanor till bra måltider och fasta tider att äta=)
ska börja ta mer promenader också + sova bättre då jag har vänt totalt på dygnet^^'
Behöver få bort "extrafettet" runt magen och låren...mest för att få bättre självförtroende då mitt självförtroende har varit på botten dem senaste 12 åren.

Kämpa på med bantningen också!=)

MVH Emma

Natalja

10 oktober 2012 21:56

Tack Emma : )
Kul att du också har hittat Chili Burn!
Ett tips nu när du precis har börjat, häng inte upp dig på vågen utan mät midja, stuss och lår! Det är inte säkert att kilona rasar bara för att fettet försvinner ; )

Tack det samma!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards