Direktlänk till inlägg 7 april 2010

Idag är det ett år sen...

Av Natalja - 7 april 2010 23:06

... jag åkte i backen med en trasig fot som följd.


  

LÄS HÄR om du vill ha detaljerna    



Tänk att det redan har gått ett år!! Å inte är den bra än   

Den gör visserligen inte så ont längre men den är tjock, blå och jag har inte samma rörlighet i den än. Det tar tid säger folk och eftersom varken ortopeden eller vårdcentralen tyckte att jag skulle komma och visa upp fossingen så får den väl vara som den är!


Nog om detta! Det var då och inget jag minns med glädje.

Jag borde kanske inte ha klättrat upp på någon häst en dag som denna. Men min bruna är ju rätt så säker... eller?


Det var länge sen Latinen var så där seg och stel. Idag var han det   

Min teori är att han har träningsvärk efter körningen. Det var ju jätte länge sen vi körde och dessutom fick han vila igår.

Det brukar inte fungera för honom.

Det är därför jag undviker en vilodag efter träning/tävling.


Skrittade jätte länge. Han var så där spänd att istället för att ta skänkeln eller lyssna på spöet, hoppade han bara till (som man gör när någon annan sätter fingrarna i sidan på en när man inte är beredd) och sen hände det inget mer.

Jag höll mig fokuserad och följde min plan.

Oj oj oj vilka hemska bakben, vilken stel rygg. För att inte tala om halsen. HJÄLP!! SOS!! Min häst har blivit förstelnad!


Jag red honom i öppna ca 86 varv i skritt sen började jag få lite rörlighet i hans bruna kropp. Skritt först sen trav. Men traven fungerade inte alls så jag galopperade på trähästen istället.


Vi följde fyrkantsspåret i galopp men den rackarn ville bara springa iväg.

Morr... hur skulle jag lösa denna svåra gåta.

Jo jag fattade förvänd galopp. Red till mitten av långsidan och sen saktade jag av och gjorde halt. Ryggade tills han kändes mjukare och ny fattning, förvänd galopp. Vidare till nästa långsida och likadant där. Så höll jag på så ganska länge och till slut började det komma lite frust och lite mjukare bakben.


Bytte varv och det var så pass mycket bättre att jag inte ryggade på långsidan utan saktade bara av och skrittade ett par steg.


Jag red ganska länge, säkert 1 timma och 15 minuter men då var det en lååååång uppvärmning och en lång avskrittning.

Han blev fin till slut men jag fick nästan för hand "knyta upp honom"

Jag höll mig lugn men han var aningens arg och ville ibland lätta fram. Jag hade noll tolerans på bråk och avstyrde alla cirkuskonster. För en gång skull gjorde jag nog rätt för han lyssnade och LÖD!! Härligt!!


Skulle bara avsluta med lite trav innan jag var nöjd. Då var han trött!! Han ville vara dunderlåg i halsen och jag fick knappt upp honom. Nöjde mig med ett bra varv innan han fick långa tyglar. Ja, han var faktiskt som en geleråtta efter ridpasset. Jag lyckades att rida loss den gamle stele utan att varken han eller jag gav upp eller tappade humöret!


Nä hä, nu är kl så där mycket igen (23:26) så tyvärr, det får bli Sitsuppdatering en annan dag!



 
 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

8 april 2010 22:10

Usss :-( Hoppas fossingen blir lika rörlig och normalfärgad som förr inom snar framtid!

Vilket pass ni verkar ha haft - de brukar ge utdelning! Jag är säker på att han är som smöööör idag :o) Ser fram emot rapport! När är nästa tävling! Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

8 april 2010 23:02

Aramis: Den blir nog bra innan jag är pensionär : )
Det var ett dressyrpass som heter duga. Fick minsann rida för både kung och fosterland.

Nästa tävling är i växjö den 24 april.
På lördag är det programridning.
Fullt upp med andra ord! Kram kram

 
Therre

Therre

8 april 2010 23:48

Jisses! Var det så länge sedan? När jag började läsa din blogg hoppade du ju fortfarande runt på kryckor och trodde att allt skett nyligen. Men åren går ju fort.

Hade en tjej här hemma som fick benet avsparkat under uteritt härom veckan. Två broddhål rakt in i smalbenet, både smalben och vadben gick rakt av.

Det är en farlig sport vi sysslar med, själv har jag endast brutit nyckelbenet och haft svullet knä så jag har klarat mig rätt så lindrigt. Iofs så hände båda min skador på samma datum olika år :P Så man bör nog ta otursdagar på allvar tror jag.

Hoppas din fot snart blir fullt återställd, aldrig roligt med långvariga skador. Och tur att du inte fick mer än ett långt ridpass idag på årsdagen :P
Kram kram

http://therre.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards