Direktlänk till inlägg 8 april 2010

Erlichias-känning?

Av Natalja - 8 april 2010 22:31

Eller är det vårens värsta träningsvärk som hänger kvar?

Fortsatte att jobba min träiga stelbente halvblodsvän på banan idag.

Började med mycket skritt, dock inte på långa tyglar. Han låg på framåt och blev så kort i steget och väldigt framtung. Det blev bättre när jag kortade upp tyglarna och började rida serpentiner istället.


Lät honom gå ganska öppen i formen i traven och red en längst ena långsidan sen tre serpentinbågar och sen rakt längst långsidan igen.

Var noga med att han skulle vara rak innan omställning och att han skulle ta med ytterbogen i svängarna.


Efter bara en kort travdel började jag istället galoppera. Följde fyrkantspåret och red honom rak. När det kändes ganska ok red jag en volt i varierande storlek på kortsidan.

Han var bättre än igår men fortfarande hemskt stel.


Han fick en kort skrittpaus sen kom jag på en rörelse där jag fick in många moment. Jag red kortsidan i trav, fortsatte till halva långsidan och där saktade jag av till skritt 2-3 steg, sen galopp, la en volt ca 14 meter och saktade av till skritt vid långsidan igen. Skritt 2-3 steg sen trav igen. Red till kortsidan och där la jag en volt tillbaka och gjorde samma krumelur när jag kom till mitten av långsidan. Det var effektivt och jag fick bra fart på benen.

När han kändes bekväm i detta saktade jag av till skritt även på kortsidorna och red istället för en volt tillbaka, en bakdelsvändning.


Han gick bättre och bättre för varje varv och när vi tröttnat på detta lät jag honom skritta ett par varv innan vi avslutade med att samla traven lite (eller om det bara var att rida långsam trav)

Han var ju inte riktigt i balans och då drar jag hellre ner på tempot. Annars rusar han bara med all tyngd på bogarna och det ger ingenting mer än möjligtvis kotledsinflammation   


Fick ihop honom bra och fattade galopp ur den korta traven. Nu hade jag honom i en bra "ram" kunde sakt av och han var fortfarande kort och fin.

Upprepade detta i korta sekvenser i båda varven och när det kändes som bäst lät jag honom trava ett varv med låååång och låg hals.


Satte av och satte fast honom i en longerlina.

Ville se hur han rörde sig... Uh! Det såg inte bra ut   

Han travade med B-ponny steg och var så rak i halsen. Han såg även besvärad ut i munnen... Inte bra alls. När jag tittar tillbaka här i bloggen så hade han en sån här stel period förra året också. Jag tror helt enkelt att han har en Erlichias-känning just nu. Inte bra att vi har missat massagen den här veckan.

I morgon får han vila och hinner jag så ska jag knåda bogar och rumpa, för de är de värsta områderna.


Han fick stå i stallgången med nackmagneten och BoT värmaren under sitt täcke medans jag mockade. När jag var klar och skulle släppa in honom i boxen så stod han och sov   Han gäspade stort och klev in till sig.

Stackars liten... inte lätt att vara gammal och stel ( he he, jag vet exakt hur det känns och idag har jag dessutom lite lätt träningsvärk från gårdagens dressyrpass)


Hoppas han känner sig bättre till helgen.

Nu för tiden brukar hans svackor inte vara så långvariga som tur är!




 
 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

9 april 2010 22:26

Usch - så tråååkigt :-( Hoppas inte att det är något allvarligt. Och hoppas att han är frisk och kry snart igen! Kanske har sträckt sig i hagen? Kram kram till er båda

http://aramise.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skapa flashcards