Direktlänk till inlägg 31 maj 2010

Finalen är avklarad!

Av Natalja - 31 maj 2010 21:15

Här kommer ett något längre och mer innehållsrikt inlägg från gårdagens tävling.


Jag körde strax efter åtta från Jämjö och idag jag tror att Latin var väldigt glad att han slapp åka med mig i bilen. Jag höll nämligen konsert tillsammans med Robbie Wiliams.

Det är den bästa medicinen när man är lite nervös. SJUNG!! Men inte så någon hör dig, hi hi Det är väl den enda fördelen med att åka ensam   


Resan över bron gick bra och vi närmade oss ön.


  


  


Sen skulle jag bara hitta till tävlingsplatsen. GPSen ville ha in mig på alla möjliga småvägar. Jag ringde Rogers Pappa istället och frågade vart jag skulle köra. Då var det inga problem, vid borgen skulle jag svänga höger, sen vänster och vips var jag framme.


  


Eftersom Latin kom direkt ur boxen så tog jag ut honom och gick med honom säkerligen 20 minuter. Sen sadlade jag honom och gick 10 minuter till.

Visst att jag hade gott om tid och jag hade inte så mycket annat för mig. Kände inte en kotte på tävlingsplatsen men visst började man känna igen sina medtävlande.


Gjorde mig klar och satt upp. Skrittade bort till framridningen och märkte snabbt att den var ganska tung. Inte bra för Latins bogar och ojämna trav.

Jag började värma upp i skritt. Gjorde en del bakdelsvändningar och skolor. Han kände fin och jag fick en bra känsla i ridningen. Övergick sen till galopp och red både fram och bak, innan och avigt. Försökte få honom så elastisk och känslig som möjligt.

Till slut travade jag två-tre varv bara för att känna på traven och den var helt ok!!


Jag hade start nr 1 och fick gå ett varv runt banan. De hade vattnat banan under pausen och den såg fin ut. När jag red in kändes den som kvicksand. Nästan ännu tyngre än framridningen fast på ett annat vis. Latin dog helt inne på banan. Jag kämpade verkligen för att få fram honom. Skolorna blev hackiga och traven långsam. Bakdelsvändningarna var lika illa som vanligt men sen kom galoppen och den var bra, riktigt bra!!


Pustade ut efter ritten och innan jag skrittade av honom fick minsann den slöe trava på lite. Oj, på framridningen med ett spö i handen går det hur bra som helst att trava… märkligt!


Bad någon hålla häst medans jag hämtade protokollet.

Mitt mål var 55 %

I Udden hade jag 45 % och i Växjö 50 %… då är det väl rimligt med 55 % den tredje tävlingen? Å det var nära att jag klarade det… Vi fick 54,22 % och jag fick nästan bara 6or på galoppdelen!! !Tjihooooooooooooooooo! Det gjorde inte ens något att jag kom sist!!


När jag sadlat av och hängt av mig kavaj och stövlar, gick vi bort till en gård som låg ett stenkast därifrån. Det är släktingar till Roger som bor där och då måste man ju passa på att hälsa. Jag och Latin fick en runtvisning bland släktgårdarna där och det var jättetrevligt! Latin som fick beta gräsmatta tyckte det var toppen, mycket bättre än att tävla.


Sen fick han stå i sitt släp och äta torrt hö. Jag tog med kameran och fotade mina lagkamrater.


Åsa och Challe


    


Susse och Scarlett


    


Sara och Zaphir


  


Sara hade sista starten och alla väntade spänt på resultatet.

Vi kom på delad 3e plats den sista omgången och vi blev då även 3:a totalt.


Här är det vinnande laget Ostkusten ryttarförening och tvåan Ölands ryttarförening.


  


Jag körde sen hemåt med min häst och ju närmare Blekinge jag kom, ju sämre mådde jag. Huvudet bankade, magen kändes konstig och jag frös och svettades om vart annat.

Skyndade att mocka och tömma bil och släp.

Lyckades ta mig hem och lägga mig på soffan.

Där inväntade jag döden… ja så illa kände det.

Jag var hungrig men kunde inte äta någonting.

Hade frossa och var yr so en fyllekajja.

Jag lassade på ett par filtar och sen låg jag där tills det blev natt.


Sov hela natta och men hade svårt att vakna när klockan ringde.

Har mått som ett urkärnat äppelskrutt hela dagen. Har knappt kunnat äta på hela dagen, ja det är fortfarande oroligt i magen och jag är orkeslös.

Klarar jag inte av en hel tävlingsdag längre eller var det kycklingsalladen jag åt på tävlingsplatsen som spökar i magen…?

Ja, något var det. Visst att man kan vara matt och slö när man kommer hem, men aldrig att det har hängt kvar till dagen efter.


Så idag fick Latin vila… jag vill inte gärna att han ska stå dagen efter tävling för han bli så stel då, men vad ska man göra när man har samma stadga i kroppen som en kokt spagetti?!

Dessutom är det regn och ruskväder ikväll.

Hoppas jag mår bättre i morgon!

 
 
Therre

Therre

31 maj 2010 22:28

Grattis! Vilken utveckling ni har gjort!
Inte många ekipage som har en sådan stor utveckling på så kort tid som ni har haft, jätte kul att få läsa om sånt! Tänk att du fick så fina procent även fast banan var som du skrev kvicksand och Latinen seg, ni är kanon, du är kanon! Bra kämpat :)
(Och kul med laget också ;))
Kram

http://therre.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

1 juni 2010 22:53

Therre: Tack snälla du!!!
Ja, det är lite otroligt faktiskt. Tänk förra året drömde jag om MSV men trodde faktiskt inte att vi skulle komma dit.
Nu är det ännu roligare att fortsätta kämpa!! Bara att sätta upp nya mål och anta nya utmaningar. Kram kram

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

1 juni 2010 23:13

Ni är sååå duktiga sååå :o) Du har ju tagit dig 10 % högre nu! En superutveckling! Nu tar du dig en riktig funderare och så satsar vi på ett meeting i Laholm :) Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

 
rackemarie

rackemarie

2 juni 2010 14:33

Bara att RIDA division är något inte alla kan uppnå. Och dessutom gå till final. Duktigt!

http://rackemarie.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

2 juni 2010 23:58

Aramis: Oj oj, nu blir jag nästan lite generad av allt beröm! Ja, en ökning på 10 % är inte dåligt. Nu ska vi bara öka 10 till : )
Laholm låter lockande... jag har redan sett ut vilka klasser som kan passa oss. Kram kram

rackemarie: Hum... Ja det har du rätt i!! Tack för en bra tanke : )

 
Ylle

Ylle

3 juni 2010 09:12

Jag vill framföra mina gratulationer! Som sagt, vilken utveckling... jag älskar att poppa och sjunga i bilen, därför kör jag gärna ensam!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards