Direktlänk till inlägg 21 juni 2010

Väderfenomen

Av Natalja - 21 juni 2010 23:05

Idag trodde/hoppades jag kunna fortsätta leva på Fredagsträningen.

Inbillade mig att det bara var att sitta upp och så rida iväg på en välbalanserad samlad häst med underbara gångarter...

Men jag kom snappt ner på jorden när jag upptäckte att den var den gamla vanliga Latin jag satt på   


Han var framåt och han var ganska mjuk. Men att samla ihop sig och plocka in bakbenen under den långa kroppen intresserade inte herrn alls.

Vi fick sällskap ut av Bella med matte. Latin trodde väl att vi tanter satt där och småsåsade och att han skulle kunna komma undan. Men tji fick han!


Matte hans satte sig på rumpan. tog tag i den låååånga hästen och sa att nu är det skärpning som gäller. Å motvilligt gjorde han som jag sa!

Jag fick rida lite öppna, lite skänkelvikning och en del... ja en HEL del halvhalter. Vi klev fram där på stigen och han fick koncentrera sig för att inte kliva på en sten eller liknande. Nyttigt!


När vi kom ut på grusvägen och började galoppera så kändes han mycket bättre. Började med höger galopp. Hade ganska mycket i handen. la till inner skänkel ganska långt fram, för att få till en liten liten böjning där. Han släppte och höger öra lossnade (Nääää, det ramlade inte av och hamnade i åkerkanten. Däremot "vickade" det i takt i galoppen) Bytte galopp i en sväng och fick jobba vänstergaloppen i öppna. Efter inte allt för lång sträcka lossnade även vänster öra och plötsligt hade jag inte så mycket i handen längre.


Avslutade med trav och vilken skillnad det var!! I början av rundan var han ganske kort och stum. Nu var han framåt och supermjuk   


Vi hann inte riktigt tillbaka till stallet innan regnet kom. Sen vet jag inte vad som hände. Åt ena hållet var det svart på himlen, men där fanns vääärldens strösta regnbåge. Ja den stod på åkern nedanför stallet. Visst är det så att vid regnbågens fot finns det en skatt? 


   


Å andra hållet var det starkt solsken trots att klockan var strax efter 21.

Märkligt och häftigt.

Detta var det jag såg på vägen hem. (enda gången E22an har varit vacker)


   


   


   


    


  


Sen tog jag två bilder till utanför bilen, precis utanför vår uppfart.


     


    


    
ANNONS
 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

24 juni 2010 00:04

Åhhh så vackert! Till och med E22:an är ju vacker :o) Kram kram

http://aramise.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se