Direktlänk till inlägg 17 juli 2010

Försöker tänka på annat

Av Natalja - 17 juli 2010 23:09

Tror det är tur att vi har haft besök av Mamma och Lillebror hela veckan så jag har fått lite annat att tänka på. Medans Roger har lärt Kenny det mesta man behöver veta om Golf (bilen alltså) så har jag och Mor ägnat oss åt skogspromenader och målning.


Sommarens första projekt var att få uteplatsen lite mer inbjudande ut. Innan var det bara gula väggar men det ändrade vi på.

Köpte två hyllplan med konsoller och målade de vita.

Tänkte först ha vita pelargoner där men tyckte de röda syntes mer.


  


Har letet efter ett gammal fönster men det verkar vara helt omöjlig att hitta ett här. Jag tog ett annat vanligt fönster, pillade bort kitt och plockade ur rutan. Delade fönstret och målade det lite slarvigt vitt. Ville ha lite gammal "look" på det. Sågade till ett par spröjs och skruvade dit en fönsterbräda.


Så här fint blev det när vi var klara!


  


Med små enkla medel fick vi uteplatsen mycket mysigare och att Roger med hjälp av hans far hade placerat en del av den gamla stentrappen under körsbärsträdet på ett par ben... gjorde inte saken sämre.


    


Blommorna i Rogers fd gympaskor börjar bli riktigt fina.

De står på framsidan och det är svårt att låta bli att le när man ser dem.


 


Innan Mor och Lillebror for hem till småland tog vi en promenad i skogen runt Vinberga. Det är så rogivande att gå till tystnaden i skogen när man är van att höra bilarna från E22an dygnet runt!


    


  


Vi hann även med ett bad i Lösensjön och det var premiärdoppet för min del.

Av förklarliga skäl fick kameran INTE föja med dit   


Idag har vi fått en hel del regn och åskan har skakat om södra sverige ganska regält. Latin som inte bör blöta ner sina bandage (trots min förstärkning)


  


fick stå inne ett tag i förmiddags. Jag trodde nästan att han skulle ha rivit hela stallet när de andra gick ut, men det var inte så farligt. Jag släppte ut honom i den lilla hagen runt halv elva och han blev så glad!


  


Men han hade nog gärna sluppit alla otäcka flygdjur   


  


Hum, tycker nog att magen har växt en hel del den sista veckan.

Runt kl 14 kom regnet igen och Latin fick gå in. När det torkat upp lite igen släppte jag ut honom och då passade vi på att gå grisarundan med vovvarna.


Det var så vackert när solen började titta fram efter regnovädret.


   


   


   


                      


              


          


                  


         


Latin följde snällt med in igen trots att han inte fått vara ute så länge idag.

Innan jag sa godnatt fick han en dos Metacam. Han tycker INTE om det!

   


För övrigt har jag kännt mig ganska slut idag. Energin har lyst med sin frånvaro. Sov ganska länge i morse, somnade i soffan när jag kom hem från stallet vid 13 och sov säkert någon timma. Kroppen känns tung och seg. Huvudet tomt med en lätt molande värk. Som ryttare och hästägare känner jag mig också tom och hjälplös. Nästan lite likgiltig. Det är som om jag inte kan tilllåta mig själv att vara lessen för det skulle vara som att ge upp. Ska han bli bra får inte jag gräva ner mig. Hur ska jag reda ut det här och hålla mig stark?

Vad händer om han inte blir bra? Kan jag hitta en ersättare?


Jag hade en dröm att kunna göra likadant som jag gjorde när jag köpte Latin. Ha honom som ridhäst och köpa ett föl eller 1 åring vid sidan om. Så när Latin börjar närma sig 20 skulle denna unghäst börja bli redo för de större uppgifterna och Latin kunde få en lugnare pension. Han hade kunnat uppfostra denna unghäst så den hade fått hans trevlig temperament och lugn...

När Latin var unghäst hade jag Max som "storebror" och uppfostrare. Latin följde med ut i skogen som handhäst när han var 2 år. Perfekt träning!


Jag får helt enkelt fortsätta att drömma och hoppas på det bästa!



 
 
Ingen bild

Izza

18 juli 2010 13:30

Vad fint ni gjort, underbar idé med blommor skorna! Den tror jag jag tar och snor :)
Klappa Latinen.
Kram

 
Ingen bild

Martina

18 juli 2010 20:55

Va fint det blev på altanen! Känner igen den där likgiltigheten som du har just nu. Kände så när Tolgan började gå sönder.. ingen lust till ngt och tusen tankar i skallen. Håller tummarna för att Latin ska bli bra igen! KRAMAR

 
Emma

Emma

18 juli 2010 22:17

Hej!
Har inte varit inne på din blogg ett tag. Vad tråkigt det var att läsa att fina Latin är dålig... :( Håller tummarna för att han kryar på sig!
Såg jätte fint ut på eran uteplats föresten. :)

Ge Latin en krya på dig klapp från mig!

http://spirans.blogg.se

 
Linda

Linda

18 juli 2010 22:48

Även om du känner dig likgiltig så ska du veta att du gjort allt du kan för din Latin! Om han inte blir bra så har han och har haft ett bra liv hos dig

http://www.cheran.blogg.se

 
tessan

tessan

18 juli 2010 22:54

Herregud, nu kommer mina tårar när jag läser om Latin! Jag fattar precis vad du gå igenom och jag lovar stötta dej.. Alla minnen kommer tillbaka och jag unnar verkligen dej att ditt hopp inte är lika ute som mitt är! Kan fortfarande lägga mej i min säng och böla som fan, varför just ni Natalja som kämpat fan för att komma dit vi är/var! Kram på er och jag saknar er! Hälsa Tinen från med och Roxette!

http://roxette.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

19 juli 2010 23:18

Izza: Var så god : ) Det är bara att stoppa i en påse i skon, sen gjord och en blomma. Man får vattna ofta eftersom det inte får plats så mycket jord torkar det snabbt.

Martina: Tack så mycket. just det. Tolgan blev ju också dålig. Det har jag helt glömt bort : /
Tack för tummhållningen. Den behöver vi! Kram

Emma: Ja, jag är rikigt nöjd : ) Fick dessutom fina gamla flaskor av Rogers mamma som jag ska ställa i "fönstret" istället för de moderna colaflaskorna.
Latin tackar för klappen och säger att det känns redan bättre!

Linda: Tusen tack snälla du, det var mycket fina ord!

Tessan: Ja, sånt är livet, det är ingen dans på rosor precis : (
Tack för peppet och Latin hälsar tillbaka till Roxan. Vi får ta och träffas någon dag snart tycker jag. Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards