Direktlänk till inlägg 24 juli 2010

Regnet bara öser ner

Av Natalja - 24 juli 2010 11:08

Idag fick hästarna rengkläder på sig när de gick ut. 13 grader, storm och ösregn är ingen rolig kombination. Bättre att de går i täcken och kan vara ute länge än att de går ut nakna och måste in och torkas runt lunch.


I dagarna 2 har jag och Latin gått grisarundan. Jag börjar bli ganska less på den nu   I torsdags slogs vi mot bromsar och andra elaka blodsugare.

Till råga på allt landade helikoptern bakom oss på ängen. Latin trodde det var världens största fäbroms och snurrade runt för att spana in den. Jag trodde han skulle flyga i luften men så fort han såg vad det var. Stod han bara och titta på den med stora ögon.


  


Det tar ca 20 minuter innan han går på i rask takt men han går ut ur boxen på morgon utan att stappla ett enda steg   Det känns bra!!


I fredags lånade vi Bellas giftiga insektsmedel. Ja det måste ha varit jättegiftigt så effektivt som det var. Inte en enda broms på hela promenaden!!

Sen luktade vi visserligen kemikalier resten av kvällen men det får man väl stå ut med.


Tycker att Latinens midjemått har ökat kraftigt sista veckan.

Den lilla motionen han får räcker inte för att hålla sig i form. Jag däremot kommer likna en streckgubbe när vi har vandrat klart. 1 timmes promenad med vovvarna på morgonen och en 1 timma med Latin på kvällen... det blir 2 timmars promenad o dan och det är inga långsamtgående promenader när vi är ut. Nej, vi kör med ren "power-walk"!


  


Latin verkar lite smått uttråkad av att inge göra något vettigt. Inte så att han blir vild och galen men han är lite bufflig och otålig. Han är glad i alla fall så han måste må mycket bättre nu. 1 dag kvar med medicin, sen är det bara att vänta in nästa veterinärbesök.


  


Tänkte bara tipsa er som tycker att det är för enkelt att "bara" hoppa, du som tycker dressyr är tråkigt och ni som samtidigt gillar skidåkning.

Det här är sporten för er!!!


    

 

Jag personligen hade ALDRIG vågat prova   


 
 
Åsa Bauhn

Åsa Bauhn

24 juli 2010 13:34

Skönt att höra att Latin är piggare!

Snacka om snäll häst på "offroad" jumping.
Härligt att se, skulle inte heller vilja prova på detta :)

Stor kram
Åsa med isbitarna

http://www.hastfysioterapeuten.com

 
Ingen bild

Natalja

25 juli 2010 23:13

Åsa: Ja, nog har behandligen gjort susen. Det är bara att hoppas att vi kan undvika överansträngda framben i framtiden. Då ska vi absolut undvika hoppning med en galning på rullskridskor bakom oss. ha ha!!
Kram kram till dig och dina "sockar" : )

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards