Direktlänk till inlägg 23 oktober 2010

Höst-Helg

Av Natalja - 23 oktober 2010 22:20

Ja, hösten är här och jag är glad så länge det inte snöar, regnar eller stormar.

Förr eller senare kommer något (eller alla tre på en och samma gång) att inta blekinge och övriga Sverige. Snön som kom i torsdags försvann lika snabbt som den kom. Kvar är bara blött, blött och åter blött. Hagarna börjar bli geggiga, ridbanan ser ut som en insjö och allt är fuktigt.

Tur att träden har klätt sig i de finaste färgerna så blir man trots detta väder riktigt glad av att vara utomhus. Man måste passa på att titta på alla vackra löv NU för det går fort, snart har allt ramlat till marken och då blir det rätt trist.


Idag har jag försökt att vara så praktiskt som möjligt. Allt för att hinna med 1000 saker på dygnets 24 timmar. Först har vi varit och tittat ut en plats där jag kan vinterförvara Latins vagn. Den mår inte bra av att stå ute även om den täcks av en presenning.


Sen körde jag till stallet och städade stall, sadelkammare och runt fodret. Nu kommer de andra hästägarna skrika i högan sky när de upptäcker allt jag städat bort    Men jag tror nog de trivs bäst när det är ordning och reda.

När det var någorlunda rent och snyggt så hämtade jag in BellaBus och gjorde henne klar för ett pass på ridbanan. Det blåste en hel del och det gjorde Bella extra på tårna.


Försökte sitta upp utan att det lilla stoet välte och lyckades även idag. Skrittade fram så länge det gick. Hon brukar tröttna efter en stund...

Idag var hon riktigt fin att rida. Jag har den senaste veckan lagt mest vikt vid att få henne avslappnad och låg i nacken. Hon har svårare för vänster galopp och jag har märk att det gör stor skillnad på henne om man börjar galoppera i lätt sits. Då slipper hon en tung rumpa på ryggen och kan komma upp och böja sig lättare. Hon formar sig mycket lättare runt innerskänkeln när hon slappnar av och det märks att det är betydligt jobbigare att galoppera sakta i rätt form. Att stimma fram i en skuttgalopp med sänkt rygg och hög nacke tar mest på ryttaren.


Efter 50 minter avslutade jag passet och skrittade av damen. Hon var svettig men inte alls farligt!! Det är ju toppenbra   


Hon fick stå kvar inne och torka medans jag mockade till henne och Latinen. Sen ropade fästmannen på henne och vi gick ut igen. Jag hann lagomt packa hö och hälla upp kraftfodret när E-Ks Volvo rullade in på gårdsplanen.


Så det blev ett ridpass till, denna gången på en ljusmanad Haflinger.


Han var superfin och de har båda (E-K och Angelo) skött sin hemläxa. Han var mycket stadigare i formen och orkade mer i galoppen. Halterna var också mycket bättre, nu kunde han stå still utan att rygga.


Jag jobbade på tempoväxlingar, galoppfattningar och skritten.

Han är enormt trevlig och arbetsvillig. När han lossnar är han som en geléråtta!! Man får verkligen rama in honom mellan hjälperna så han inte flyter iväg.

Men.... jag får nog ta en koll på min sits!!!   

Det märks att det var länge sen jag tränade. Jag tittar ner och drar fram axlarna vilket resulterar i en kutrygg som mest ser ut som en hösäck!!!


Så varsågoda... dagens bilder. Fin fin häst med en hösäck på ryggen   

(av någon anledning så är det mest bilder i vänster var... IGEN!!! märkligt!)


 


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


    


   


  


  


     


   


    


  


Tack för idag Angelo och se nu till att du övar på galoppen tills nästa vecka   


När vi burit ner Angelo från ridbanan till släpet och lyft in honom i släpet (nej han var inte svårlastad han var bara vääääääligt trött, det är jobbigt att vara dressyrhäst, hi hi) så var det äntligen Latins tur. Tyvärr hade jag inte så mycket tid över eftersom jag skulle vara i Lyckeby vid 17 tiden....


Jag tog av honom det varma goa vintertäcket och gick upp på ridbanan med honom. Han är ju som sagt lite rund om magen och rumpan och halsen och runt bogarna och låren osv... det är väl bara öronen som ser ut som de ska   


  


Han skrittade på riktigt bra och blev inte ens arg när jag bad om lite trav. Jag ville se hur han travade nu. Om jag inte minns helt fel så är det väl 2 veckor sen sist. Vi har ju bara skrittat rakt fram...


Så här rör sig BrunBjörn idag.


Även om det är ganska korta steg och väldigt raka bakben så tycker i alla fall jag att han rör sig BETYDLIGT bättre än sist vi var nere i Stenestad. Lyssnar man dessutom på ljudet så hör man att han travar mycket jämnare nu.

Det är höger fram han har varit "mest" halt på.

Nästa vecka kommer hovis och kapar tårna på honom. Nya ringskor ska på och sen ska jag ringa Anna veterinär.

Hoppas hoppas hoppas att han fortsätter att bli bättre även när Buttakuren tar slut....!!!


Go Kväll gott folk och njut av höstens alla härliga färger!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Suffeluff

23 oktober 2010 23:27

Wiiee, ponnyridning! Gilla=) Kanske vi skulle vara med imorron??? ;)

 
Ingen bild

E-K

24 oktober 2010 12:39

Åh vad jag gillar första galopp bilden. ni var så duktiga båda två. Kommer bli kanon i Nybro!! :)

 
rebecca

rebecca

24 oktober 2010 21:13

Hejsan,tänkte bara säga att jag har en bloppis som heter http://weestern.blogg.se/bloppis/ där jag säljer allt från grejer till ryttare, för hopp & dressyr hästar och western. Kika gärna in och sprid gärna länken vidare! Har lagt upp lite saker idag, men kommer mer hela tiden! :)

http://weestern.blogg.se

 
ylle

ylle

25 oktober 2010 05:39

Natalja, Du får inte vara så oerhört kritisk mot Dig själv och Din sits. Ser ju väldigt prydligt ut! Trevlig haflingerpojke det där.. och ja, jag tycker verkligen att Latin ser mycket bättre ut i sin trav nu, visst tar han rätt korta steg, men takten! Ser ingen hälta där!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Pernilla

Pernilla

25 oktober 2010 14:37

Om man jämför den filmen du la ut här den 9 okt och filmen från idag - så är det stor skillnad. Då ser man en väldigt tydlig hälta som inte alls syns nu. Kul att det går åt rätt håll!! Jag håller tummarna för att det fortsätter så!
// Pernilla

http://hastliv.blogspot.com

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

25 oktober 2010 18:29

Åhh vad ni är snygga ihop du och gulegossen :o) Ni blir ett vinnarekipege i Nybro :o) Tycker precis som de ovan att Latin rör sig bättre, Kramar till dig min vän

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

25 oktober 2010 22:57

Suffeluff: He he, tror du inte dom hade kastat ut oss om vi hade kommit dit med "våra" stora ponnyer?

E-K: Jag gilla ALLA bilderna, han är ju så ljuvlig att titta på!! Åh va duktig han var, kämpade på trots att han var trött i benen.
Å nu är han anmäld till Nybor ; )

rebecca: Tack för tipset

Ylle: Tack snälla du!! Ja visst är han underbar, nästa gång lämnar jag inte tillbaka honom, he he!

Ja visst ser han bättre ut! Latin alltså!
Jag ser ju att han är stel och knackig i kroppen men jag HÖR ingen hälta. Det blir intressant å höra vad veterinären säger.

Pernilla: Tack tack!! Ja, visst är det skillnad å framför allt är han gladare nu. Han travade alldeles frivilligt : P

Aramis: Åh, tackar tackar!! Vi ska göra vårt bästa i Nybro. Å Lille Latin, ja han blir sakta men säkert bättre, hoppas det fortsätter så hela vägen tillbaka!! Kram kram


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se