Direktlänk till inlägg 28 december 2010

Snart nyår

Av Natalja - 28 december 2010 22:39

Idag behöll jag jackan på HELA TIDEN!

Det blir ju bara kallare för varje dag känns det som. 


Latin var laddad! Han ville verkligen hänga med ut på tur. Tänk jag som alltid trott att han är en lat typ som trivs bäst med att lukta på blommorna. Men nu när han ofrivillig vilat så länge märker jag mer och mer att han inte alls trivs med att vila. Han vill jobba och röra på sig precis som alla andra hästar!


  


  

Vi tog med oss Bella och skrittade bort till folkets hus. Det var mycket att kika på och en hel del lukter. Tror vi såg/hörde 2 smällare och visst reagerade Latin men han höll sig på marken.


När vi var tillbaka i stallet igen tog det emot att hoppade av på de stelfrusna fötterna, man får nästan känslan av att de ska gå sönder som en porslinstalrik.

Jag ledde in Mr Tiin och tog av tränset. Tvättade bettet och skulle sen spänna upp sadelgjorden. Efter vår snöritt blev det mysiga och goa fårskinnstunneln alldeles blöt. Därför använde jag det inte varken igår eller idag.

Jag trodde inte att sadelgjorden skulle skava nu när han bara skrittar och dessutom inte ens är särskilt tjock längre. Är han rund om magen brukar han lättare få en valk vid gjorden som skaver.


Men han hade fått ett fullt skavsår ändå   

Han reagerade inget när jag pillade på det men det ser ju inte trevligt ut. Skumt nog är det alltid vänster sida som blir skavd, aldrig höger...


Det får bli ludd på i morgon och så skulle jag även behöva byta bom i sadeln. Jag köpte ett vidare järn för ett tag sen men eftersom jag inte ridit på länge har jag inte bytt det heller. Nu är det hög tid för han är betydligt bredare över ryggen nu, däremot har lårmusklerna försvunnit.


Nattdax igen... sussa sött!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se