Alla inlägg under december 2010

Av Natalja - 26 december 2010 21:29

Nu har Tiinen fått nya skor med snösulor OCH broddhål!!


  


Snälla Micke tog sig tid och skodde en ganska uppjagad Latin.

Jag hade ju lovat att det var en lugn och snäll valack jag hade.

Det första han gör när jag ställer honom i stallgången är att kissa...

Hela golvet blev blött, Mmmmm... mysigt *not*


Jag fick hålla lite ordning på min pojk för han ville inte riktigt stå still.

Stackarn, han har väl en massa energi i kroppen som bara bubblar och vill ut!


När alla fyra skorna var på plats skruvade jag i broddarna och sadlade LilleTiin. Hämtade hjälm och träns, sen var vi redo att skritta ut en runda.

Latin såg helt överlycklig ut när vi gick ut och när han märkte att han kunde gå utan att halka traskade han på som om han skulle med tåget.

Vi tog grusvägen mot "Fyllevägen" och lite då och då kom det in lite trippande taktsteg. Självklart var det någon i bostadsområdet som skulle testa en nyårssmällare och det är inget Latinen uppskattar.

Han travade på stället och gick på tvären.

För att lugna honom lite fick han trava en kortare sträcka. Oj oj oj, han har nog aldrig varit så här pigg och till min stora glädje kändes han väldigt mjuk och spänstig.


Vi passerade mycket spännande och eftersom han var så pigg och bara ville springa så fortsatte vi förbi fotbollsplanen och vidare mot grisarundan.

Jag hade ju kunnat tänka lite innan vi gav oss ut på stigen... men det gjorde jag inte.

Förra året var det så mycket snö att vi inte kunde rida grisarundan. Gissa om det var lika mycket snö iår...? Nej, det var MER snö!

Jag tänkte vända men Latin trampade på framåt, han ville ta det hållet hem och snön var fluffig och mjuk.


Vi tog oss igenom all snö och kom ut på grusvägen som leder mot stallet. Perfekt den var skottad... men bara en till nästa hus. Oj, vi fick ta vägen över en åker, sen pulsade han fram genom ett par drivor. Det var med nöd och näppe han klarade att gå framåt. Sen var det lugnt en bit och vi skulle svänga ner mot stallet. Men vi kom inte så långt, precis innan den lilla bäcken var vägen alldels översnöad. Latin stannade, han kunde inte gå i den djupa snön. Vi fick vända och ta vägen över granngården. När vi kommer fram till huset ser jag att de skottat upp en vall på 1,5 meter, den tar vi oss aldrig över...

Vi vänder igen och försökte ta oss ner bakom deras maskinhall. Där är det också för mycket snö. Latin stönar och stannar igen. Han är svettig och flåsar. Stackars lille pojk... Matte tar död på honom!

Vi vänder tillbaka till huset, det måste gå att ta sig fram där om jag så ska skotta loss honom. Vi kan ju inte vända ett stenkast från stallet och ta hela rundan tillbaka.


Jag hoppar av vid vallen och tar över tyglarna över huvudet. Börjar trampa på den hårda snövallen. Latin går efter och trampar han också. Jag får ner lite snö sen trampar jag ner och hela mitt ben försvinner i lössnön. Jag kommer loss och Latin tar ett jätteskutt över vallen. JAA! Vi kom över!!! Med darriga ben och ett bultande hjärta leder jag Latin en bit bort. Han är lika pigg igen! Plumsandet i den djupa snön verkar inte ha tagit död på honom *pust*

Han är snöig upp på magen och en bra bit upp på låren. Vi har tappat en reflex men vad gör det... vi tog oss fram och snart var vi hemma.


Hu, den efterlängtade ritten höll på att sluta i en snödriva.

Det är riktigt otäckt när det är så mycket snö att hästarna inte kan röra benen.

Nä, i fortsättningen får det bli skritt på SKOTTADE vägar!


Sov gott!

ANNONS
Av Natalja - 26 december 2010 21:26

  

ANNONS
Av Natalja - 25 december 2010 19:34

  


        


  


        


  


     


  


 


   


Mums!   

Av Natalja - 25 december 2010 19:14

Ja. Ingen har väl lyckas undvika att höra om det rådande snökaoset i södra sverige. Det är inte bara mängden snö som ställer till bekymmer, nej det är de hårda vindarna som gör att all snö rör på sig. Vägarna driver igen på 30 minuter.

Så här såg det ut här hemma i morse....


  


                   

   


  


Sen kört plogen förbi en gång till, då blev vallen utanför grinden ÄNNU högre..


  


Den enda som tog det hela med ro var Lexie...


   


Så här såg det ut vid vår uppfart när vi körde hem från Rogers föräldrar sent igår (E22an är till höger, på andra sidan snövallen)


  


Innan vi kunde köra hem från Lindås, fick vi ringa efter traktorn som skottar där för vägen hade yrt igen helt.

Tack snäll bonde som gav sig ut vid 23:00 på julafton för att skotta fram vägen åt oss!Av Natalja - 24 december 2010 11:45

...en riktigt GOD JUL!!

 

 


  

Av Natalja - 22 december 2010 23:14

Ja i år är det Latin som får den dyraste presenten (Latin har visserligen vunnit pengajakten i år med hästlängder... )

Jag beställde en burk Chondrogen från EVA VET i måndags kväll... å idag fanns den att hämta på ICA affär.


  


Den är "kusin" med pastan Conquer som han fått tidigare.

Han kommer att få ett mått om dagen denna veckan sen ett mått varannan dag (vilket är en underhållsdos) Hoppas detta gör underverk i hans gamla ben och även på halskotpelaren. Gott var det i alla fall. Han slukade mat med det i och slickade hela krubban 4 gånger för att inte missa ett gram.

Det skulle smaka melass och det gjorde det nog också.


Latin fick gå en stund i snön på ridbanan. Jag satt inte på utan höll i longerlinan. Nä, jag longerade inte honom utan vi gick lite hit och lite dit. Han var inte vild och galen idag, Nä han tog bara ett par travsteg. Han såg lite stel ut. Kylan gör nog sitt... i morse hade vi -22 grader *burr*


När vi kom in i värmen igen fick han en ordentlig rykt. Jag skrubbade honom med massageborsten och uuuuuuuuuuuuuuh va han njöt!

He he, såg även att hans man har växt en hel del. Den har jag inte rykt på hur länge som helst. Fick en idé, jag ska inte kapa den förrens han är bra (eller mycket bättre) i sina ben. Kan bli intressant å se hur lång manen kan bli  


  


För skoj skull testade jag att göra en inbakad fläta i manen.

Visst blev han tjusig?


   Av Natalja - 20 december 2010 21:19

Hej igen. Det är Latin här.

Matte tänkte inte blogga idag, hon tyckte som vanligt inte att hon hade något att skriva om.


Först trodde jag att hon blivit lite fin i kanten, nosig eller är mallig rätt beskrivning efter att hon ridit MSV och fått en massa rosetter å sånt på körtävlingarna att hon inte kan komma ner på jorden och skriva om vanliga saker som en frusen torvbale eller en försvunnen stallnyckel.

Men efter lång fundering och iaktagande så har jag kommit fram till att hon är LAT! Hon är inte alls stöddig å så utan slapp och lite småtjock!!!
Ja, hon har ju haft väldigt roligt åt mig hela sommaren och hösten. Ha ha, hon skulle bara se sig själv. Den ändan skojjar man inte bort!!   


Allt var lite annorlunda ikväll. Det kom ut en väldigt trevlig man till hagen och hämtade in mig och Bella. Tänkte att nu kanske jag får ta en tur i snön. Nä då, han gav mig hö och tog av mitt fina rutiga täcke, det som når ända fram till öronen. Sen kom det en annan man och bytte skor på Bella!! Aha, det var alltså Bellas husse som plockade in oss!!


Sen åkte han och det tog en bra stund innan matte kom och roade mig. Fast det var hon ganska dålig på så jag fick roa mig själv istället. Bäst är det när jag skrapar i marken får då kommer alltid matte. Smart va!?


Jag vet inte vad som hände, hon fick kanske en "köld-knäpp" för hipp som happ gick hon och hämtade SADELN! Oj, den har jag inte sett sen innan midsommar (känns det som i alla fall) Åh jo, sadelgjorden gick om!! Men fy bubblan va dammig sadeln var, det märks att man inte är fin tävlingshäst längre, ingen som putsar grejerna och gör mig fin   


När hon fått på allt klev vi ut i kylan. Burr.... det var -11 grader!!!

Ha ha, hon kom knappt upp i sina termobrallor. Tanten har blivit baktung dessutom   


Det var riktigt mysigt att lufsa omkring i snön under månens sken.


  


Vi såg inga vilda djur, de hade förmodligen frysit fast någonstans.

Jag fick trava lite också, det kändes skönt att få sträcka lite på sig.


Hemma igen var jag tvungen att reta Mulle lite...


  


Sen retade jag matte lite också, lika bra att passa på liksom.


  


Japp, det var allt från stallet ikväll!! simma lugnt   
Av Natalja - 19 december 2010 20:52


Klart det ska vara lite action även om det är dressyr   


Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se