Direktlänk till inlägg 10 februari 2011

Näääee... det var inte skönt!

Av Natalja - 10 februari 2011 21:25

Lika säkert att det var vår i luften häromdagen, lika säkert var det idag att våren är LÅNGT borta!


Jag hann gå en runda med hundarna i morse innan det började SNÖA!

Sen körde jag till stan och jobbade nästan hela dagen. Skyndade mig hem och hoppade i lite mer lämpliga kläder för att ta en tur med vovvarna igen. Det hade inte blivit mörkt än men för säkerhets skull tog jag på alla inblandade reflexvästar.

Vi kom inte långt innan SNÖN gjorde sig påmind igen  

Dessutom blåste det halvt orkan så vi var alla eniga om att det inte blev någon långrunda...

Jag lovar att det fanns ingen milimeter på varken mig eller hundarna som inte var blöt när vi kom hem.

Jag hoppade ur mina blöta kläder, tog av vovvarna sina reflextäcken och satte dem med varsin handduk i hallen. Sen fick de sitta där en stund och torka till medans jag bytte kläder.


  


Mat är aldrig fel. Roger hade middagen klar och när vi var någolunda torra förflyttade vi oss mot köket.


Hipp som happ var maten slut och jag var på väg ut igen. Ingen rast, ingen ro.

I fyllan och villan hade jag lovat att rida ut med Babsan idag.

Förresten, jag tror det var just på grund av detta det snöade   

Nå väl, jag är inte den som brukar gnälla pga vädret men nu hade jag ju redan blivit blöt en gång idag. Trodde jag var smart och tog på mig regnkläderna istället för tjock jacka och termobrallor.


Packade höet och bytte vatten, sen hämtade vi in flodhästarna. De gick på tvären in för att undkomma regnet/snöblasket. OM Latin hade haft ett sånt där litet ihopfällbart paraply i sin handväska så hade han garanterat fällt upp det en dag som denna.


Ett kort sammanträde slutade med att vi bestämde oss för att rida trots väder och vind. På med reflexer, sadel och träns. Jag passade även på att byta batterier i pannlampan och oj vilken strålkastade det blev.


Vi klättrade upp och gav oss i väg. Det blåste så regnet kom på tvären men Latin den lille räven traskade på med långa raska kliv. Ture hängde knappt med.

När man bara skrittar så får man inte upp speciellt mycket värme. När temperaturen ligger runt nollan så är det lite för kallt att ha regnkläder trots långkallingar och ridbyxor under.


När vi kom in bland husen på Fyllevägen blåste det inte så mycket.

Då envisades Babsan med att säga att det var SKÖNT att komma ut!!! SKÖNT!! Hon måste vara tokig eller så vet hon helt enkelt inte vad som är skönt, ha ha!

Jag kunde hålla med om att det inte var så farligt att ge sig ut som vi trodde det skulle vara..... men SKÖNT var det då inte!!


När vi hade vänt hemåt och Latin hade lagt i en växel till, började jag tappa känseln i låren och jag huttrade som en liten hund. Istället för att sitta där och skaka hoppade jag av och gick brevid pållen istället. Då fick jag upp lite värme. Tänkte att jag skulle behöva det för att överleva kvällen. Kvar i stallet väntade ju en omockad box.


Hästarna verkar inte ha någonting alls emot våran skrittrunda. De såg båda nöjda och glada ut när vi stannade utanför stallet. Eller så var det för att vi äntligen var hemma igen..

Jag öppnade stalldörren och ser att min omockade box inte är omockad längre!!!

Å va glad man blir när man har snälla och omtänksamma stallkompisar (jag misstänker starkt att det var Malin som var dagens hjälte)


Det var bara att släppa in Latin i den rena boxen och börjad arbetet med att ta av all blöt utrustning. När allt var upphängt, natt-pyamasen var på, gav vi hästarna sin kvällsmat och begav oss hemåt.


Nu ska jag bara få upp lite värme och liv i mina ben igen....    



  



 
 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

12 februari 2011 23:41

Vilka underbart söta vovvisar! Zäta är totalt galen när det är snö :o) Så det är bara till att hänga med ut på snöbollsäventyr när snön vräker ner! Kramkram

http://aramise.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards