Alla inlägg under mars 2011

Av Natalja - 17 mars 2011 19:44

Äntligen!!!! efter 6 långa dagar med influensa är jag åter på fötterna!

Men man ska inte ropa hej innan man är över bäcken, därför går jag på sparlåga även idag. Har aldrig någonsin varit så sjuk i hela mitt vuxna liv.

Kraftprovet blir i morgon när jag har utsläpp och sedan jobbedag!

Är jag stark nog för det blir det nog även en liten skrittrunda på kvällen!


Latin har fått långledigt! Han är skitig och på snudden till vild, ha ha! Men det får vi ta å ändra på i helgen.


OJ, va jag har mycket att läsa ifatt nu bland bloggar, forum och andra intressanta sidor på nätet.... Lika bra att börja på en gång   


ps. Tack snälla alla ni för alla "Krya på dig" inläggen!

Av Natalja - 14 mars 2011 16:13

Febern håller hårt i mig ännu och nu har förkylningssymtomen även krypit fram.


  

Av Natalja - 12 mars 2011 14:35

Jag hade fel när jag sa att jag ALDRIG är sjuk...

Det började i måndags med att Roger fick köra hem från jobbet med hög feber. Sen har han varit sängliggande heeeeela veckan.

Jag har fått passa upp på honom, ja alla vet ju hur dålig en karl blir när han är sjuk   tills jag själv trillade dit i torsdags kväll.


Latin fick vila i onsdags eftersom vi var ute en runda i tisdags. Så typiskt att det är mjukt i marken just vilodagen men å andra sidan så var det full storm så det hade inte varit någon behaglig skrittrunda oavsett.


I torsdags tänkte jag och Babsan ta en tur och som vanligt är det just dessa dagar som dras med de värsta vädret. Inte nog med att det fortfarande stormade, det regnade och hade även inslag av snö.

Vi bestämde fort att ställa in ridturen och istället bjöd jag Latin på två bananer.


  


Det är mums tycker han!!

När jag sen kom hem fick jag krypa ner under en filt i fotöljen brevid Roger. Där satt jag och huttrade med en molande värk i hela kroppen. Om jag hade tagit febern då så hade den säkert visat mer än 37 grader.

Hoppade i säng och försökte sova. Det blev ingen bra sömn, nä jag vred och vände på mig minst en miljon gånger. Vilket gjorde att Roger som ändå började bli lite bättre inte heller fick sova.


Vaknade strax efter kl 06 och kände mig yr och orkeslös. Tog febern och den var på 38 grader. Jag la mig under en yllefilt i soffan och där har jag legat sen dess. Snälla Malin tog hand om Latin igår medans jag yrade med febernojja.


Inte bra med sjukstuga mitt i renoveringstider... Govläggarna skulle ha kommit denna veckan och flytspacklat och lagt golvet. Det har inte gått så bra eftersom det fortfarande inte finns något golv att spacka på...   

Rogers snälla far har gjort en tillfällig lösning så vi kan gå på toa i alla fall.


  


Så nu kan man sitta där i suset från E:22an (man hör vägen väldigt bra genom grunden nämligen) och titta på den ursprungliga utterväggen.


  


Tjusigt med ett turkost hur?!? Nje, jag vet inte det...

Nu är jag i alla fall så pass pigg att jag har kunnat sitta upp i ca 30 minuter men jag känner att det tar på krafterna så efter jag loggat ur här blir det soffan igen...


Såååå det blir nog ingen ridning alls den här helgen   

Av Natalja - 8 mars 2011 21:34

Nä, jag har inte tryckt i mig en enda semla idag!!

Lika bra det kanske, de är ena riktiga kaloribomber, he he.


Trots solsken idag var det kallt och fruset när jag körde till stallet. Jag och Malin tog en lugn ridtur med skritt och lite trav. Jag hade pälsat på mig så mycket det gick för att inte frysa... men istället kände jag mig orörlig som en stoppad korv... och frös i alla fall!


Hästarna hade inget emot kylan. De traskade på sida vid sida och spande efter farliga saker. 2 gånger for Latin iväg för något skrämmande!! Ena gången för en stor gul maskin. Ja den stod helt stilla och tyst när vi gick förbi ca 2 meter ifrån. Andra gången var det en hemsk och fruktansvärd snödriva. Den låg där och låg! Sa inte heller någonting men Latin flydde för säkerhets skull. Vid ett tillfälle lite närmare stallet var det något som jagade honom så han till o med trippade ett par steg!! DÅ är det fara på taket, ha ha. Latin trippar liksom inte i onödan.


När vi landat hemma i stallet. ställde jag Latin i gången och kammade ut flätorna.


Känner ni Brunte?


  


Nu återstår det att se hur länge manen ligger på en sida. Det finns en stor risk att det blir flätor igen   




Av Natalja - 6 mars 2011 10:58

Upp i ottan! Så får det bli när man har morgonfodring och utsläpp på sitt ansvar.

Jag tog ut hästarna i vanlig ordning. Latin och Bella fick dela på frökens frukost. Skogshästarna fick gå ut näck för att sola rumporna. Latin får allt ha täcke ett bra tag till. Vågar inte ens tänka på hur stel och frusen han hade varit i -2 gradet. Vårsolen är varm och skön men inte SÅ varm än..


Mockade och packade hö. Fyllde på vatten och hällde i lite krafft i morgon/kvällshinken. När jag hängt fram all utrustning som behövs för en uteritt, gick jag ut och hämta in slöingen. Han följde motvilligt med.


Innan jag sadlade så borstade jag igenom den långa pälsen ordentligt. Kammade manen och gjorde söta små flätor. Tänkte försöka tämja manen så den ligger på en sida. Borstade igenom den långa ludna svansen. Skruvade ur broddarna och sen åkte sadel och träns på och så småningom även en styck ryttare.


Klockan var bara strax efter 09 och solen hade inte alls hunnit tina marken än. Det fick bli en lååååång skritt som uppvärmning. Tyvärr så hann jag frysa ihjäl under den tiden. När vi väl kunde trava lite var jag stel som en pinne!!


Det blev mest skritt hela rundan men det är nog en bra uppföljning till gårdagens trav och galopp. Det var fortfarande lite isigt på vissa ställen men vi tog oss fram trots avsaknaden av broddar.


Latin såg extra nöjd ut efter dagens ritt!


  


ps. skratta inte åt hans flätor!!

Jag har sagt till honom att det är senaste modet   

Av Natalja - 5 mars 2011 19:19

Jo då, jag har bildbevis!


  


Visserligen ligger det fortfarande is över grod-dammen, men det är bara en tidsfråga innan den är borta och ett minne blott!


  


Dagen har inneburit en hel del rivande och slitande. Jag kan inte säga att jag har bidragit med så mycket. Jag tog hand om andra vardagsting som också måste göras.


Så här ser vår toa ut nu för tiden...


Duschen

  


Här stod tvättmaskinen tidigare

  


  


Mysigt? Ja om man har åtta ben och spinner väv kanske!


Väggen mot hallen

  


Lexie undrade vad som höll på att hända

  


Ja, om behovet blev trängande... så var det bara att gå ut!

  


Å så här ser vår tillfälliga och nuvarande "katt-låda" ut!

  


Just nu står den placerad här precis bakom mig   

Perfekt om man vill ta en snabb-kiss! hi hi!!


Innan det hann bli för kallt och mörkt begav jag mig till stallet och plockade in min bruna kompis från hagen. Han såg så där vår-slö ut, kisade lite med ögonen och rörde sig ganska långsamt. På med sadel och idag behövdes det minsann inga termobrallor!!

Vi skrittade iväg och idag var det en av de 346 dagarna om året som det blåser i Blekinge. Det blåste ganska mycket dessutom. Synd för då var det plötsligt inte så varmt... men när vi kom in i lä, då blev det genast mycket behagligare.


Inne i skogen ligger det fortfarande lite snö, men jag tror solen jobbar på att få bort även den.


  


Det var helt underbart härligt att rida på en MJUK grusväg. Att kunna se hovspåren efter sig!


  


Latin var lite kinkig idag. Han kanske tyckte att jag ställde för höga krav på honom. Jag ville bara att han inte skulle hänga i handen, Han skulle lyssna på skänklarna och inte gå på bogarna. Inte mycket begärt med tanke på att detta verkligen behövs för hans hållbarhet. Lite morr och ett pet med pekpinnen så skötte han sig betydligt bättre. Vi tog en liten kort galopp och då tog han i för allt han hade i kroppen!! Han tyckte nog som jag att det var härligt att komma ut i solen utan att behöva frysa eller halka.


Vi vände hemåt och Latin blev piggare för varje meter.


  


Jag travade i etapper. Gjorde många övergångar och varvade med skritt hela tiden. Han mjuknade fint och blev så där skummig igen. Bogarna kändes helt loss men bakbenen är ganska långsamma och orkeslösa, inte så konstigt kanske!

Men vi jobbar vidare mot en bättre och skonsammare form.


När vi var tillbaka såg jag att han till o med hade blivit lite svett under sadeln, hängde av den och ställde honom i solen för att torka.


Kolla in slö:isen!!

  


Vände på honom och fotade honom därifrån också.

    


  


Han har en lika rund rumpa med tillhörande kalaskula som sin matte   


Det är tur att Latin inte är fotomodell.

Han blir ju uttråkad av kameran redan efter 2 sekundet, ha ha!


  

  

  


Hoppas, hoppas, hoppas att det är soligt och fint i morgon också!

Av Natalja - 3 mars 2011 22:00

När verktygen kom in, smet jag ut   

Tror inte jag gör så mycket nytta inom hantverkarbranschen. Nä, jag hör hemma i stallet, där trivs jag också bäst!

Det hade (till min stora glädje) inte hunnit bli så kallt än så jag drog på mig mysbrallorna över ridbyxorna istället för termisarna.


Började med att packa hö och byta vatten innan skottkärra och grep blev ledig. Sen åkte bajs-bollarna ut och madrassen plattades till.

I hagen stod MrTiin och sov. Jag väckte honom lite försiktigt och tog med Bella på vägen. Insåg att Latins långa päls har börjat lossna. ÖVERALLT hittar man 45 cm långa bruna hår!!!


På med sadel och benskydd, hjälm och reflexväst. Jag släckte och stängde men något saknades.... Åh, jag hade inte tagit med tränset ut. Det var bara att stänga boxdörren och vandra bort till sadelkammaren efter tränset. Vill inte rida ut i grimma o grimmskaft även om Latin tillhör de lugna-snälla!


Skrittade iväg på en pigg men lite stelbent häst. Det tog nästan halva rundan innan han kom igång på riktigt. Men när han kom igång gick han kanon!! Som vanligt bestod väl rundan av 80 % skritt, 18 % trav och 2 % galopp. Ja det blir faktiskt hela 14 språng!! Inte illa va! Hittade en fin grusväg som förmodligen har tinat i solskenet idag och som inte hade hunnit bli betonghård i kylan.


Det gick bra att rida i mysbrallorna men sista biten där vi bara skrittade började kylan göra sig påmind. Hoppas på ett par plusgrader i helgen så kanske vi kan skrämma iväg vintern på riktigt. Kanske vill ridbanan blir lite mjuk så kan jag testa ett varv eller två.


Nu ska jag tänka på min skönhetssömn och vila ut inför veckans sista arbetsdag!


  


Mina älsklingar (ps. Latin till höger   )

Av Natalja - 2 mars 2011 22:40

Näää, det var ingen snäll rubrik   

Det var en helt vanlig vilodag för Latin. Han har ju ganska många såna nu för tiden. Någon som inte får vila är min kära Roger. Här hemma håller det på att hända grejer. I morgon rivs strörre delen av badrummet ut. Det blir liiiiiite jobbigt med tanke på att vi bara har en toa.... har funderat på om "katt-låda" kan fungera. Kan man handla en 8-10 påsar kattsand på Coop utan att de börjar titta konstigt på en, he he.

Nä, det ska väl lösa sig hoppas jag....   


Vem gillar ni av finalisterna i årets Melodifestivalen??

Jag tillhör det där töntiga delen av sveriges befolkning som har tittat på varje deltävling (MEN jag har inte röstat en enda gång!) och jag håller en tumme för den här killen.




Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skapa flashcards