Alla inlägg under mars 2011

Av Natalja - 1 mars 2011 22:17

Tjihooooooooooooooooo!!!! Det var mitt vår-skrik   

Ja, det kanske inte märks så väl men nu är det faktiskt vår, i alla fall enligt almenackan!! Mars är en vårmånad, måste bara se till att all snö försvinner OCH att det blir lite varmare också. Sen kommer blommorna bara ploppa upp ur marken, fåglarna kvittra och alla djuren får ungar (eller nått åt det hållet i alla fall)


Igår var det fortfarande vinter, då tog jag en tur med min brune springare.

Vi började med att skritta på låååånga tyglar 30 minuter, sen kortade jag dom, försökte jobba lite (med bra resultat) och vi kunde båda trava och galoppera en bit på den härligt mjuka fina åkern. Jag försöker att smygöka både trav och galoppsträckorna lite lagomt. Än så länge har vi inte fått några bakslag utan tvärt om. Latin blir piggare och mjukare för varje vecka!!

När vi började närma oss hemmet, var det ganska knöligt och isigt. Jag bad då Latinen hålla benen under sig för att inte halka iväg eller vingla omkring. Det tyckte han var jobbigt och svajade iväg med rumpan först hit sen dit. Lite pet med pekpinnen fick honom att grymta och skutta 2-3 gånger.... SEN placerade han de korta, ganska lurviga benen under sin lika lurviga kropp och nacken kom så fin placerat framför mig. Hade en bra kontakt med munnen utan att han hävde sig framåt. När jag tyckte att det räckte med "skol"skritt fick han långa tyglar igen och de tog han med besked. Slet till sig tyglarna och längde halsen såååå mycket det bara gick (ps, säg det inte till honom men i sin långa man och den halsen liknar han de andra bruna som springer framför en sulky på KalmarTravet, hi hi)


Idag tog vi en kortare runda och med oss hade vi fröknarna Bellus och Malin.

Bella hade fått gummiskor idag för oj va hon for hitan och ditan. ALLT var farligt. Latin däremot liknade mest en parkbänk. Benen rörde sig framåt men övriga kropp var ganska orörlig och stel. Tänjde jag lite för mycket på gränsen igår?? Eller är det lite träningsvärk?? Kanske bara kylan och det ojämna underlaget i hagen som gör honom så plank-lik. Tror inte det är så mycket att bekymra sig över. Till skillnad mot förra året har vi inga tävlingar framför oss, nä inte ens en ynka träning.... så är det och det är bara att acceptera.

Hellre en levande glad dressyr-pensionär än en utbränd (läs utdömd) tävlingshäst!!


Man kan säga att år 2011 blir ett lugnare år för oss, men det kan vi behöva... år 2010 var ganska fullbokat med tävlingar långt borta, kördebuten och alla veterinärbesök. Jag är glad att jag har min brune vän kvar och hoppas han tycker det samma om hans gamla matte.

Tänk.... i år firar vi 15 år tillsammans   



  


Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skapa flashcards