Direktlänk till inlägg 16 april 2011

Fredagsmys och vila

Av Natalja - 16 april 2011 20:00

Sorry, nu har det gått en massa dagar igen utan några inlägg. Men denna gången är det inte bara mitt fel. Minns ni att Roger rev ut hela vårt badrum? Jo nu börjar det ÄNTLIGEN likna en toalett igen.

Golvläggaren har varit här i veckan och gjort både golv och väggar. Nu ska bara resten in....

Å då är det så smidigt att där vattnet kommer ner från övervåningen (vad det har där att göra vet ingen) är precis bakom mitt skrivbord så allt vad som heter teknik, internet och datorer har varit urkopplat ett par dagar.

Men det kan vara värt det.... bara vi får ett badrum igen!!


Latin fick vila både onsdag och torsdag. Jag hoppades att gallorna skulle gå ner då. Jag hade tur så i fredags hängde vi med Bella och matte på en liten skrittrunda.


 

   


-"Är de aaaaldrig klara?" muttrade Latin

Han tycker nog att tjejgänget är lite långsamma.


 


Jo då, snart är hon uppe och då gäller det att hålla i sig. Bella är inte den som tar det korta benet först!


Grusvägarna har blivit betonghårda nu. När vi skrittat en bra bit, testade vi att trava ett par meter. Det var ingen idé att försöka få Latin i form, hans hals har också blivit betong.... Nä, det kändes inte ok. Han markerar inte men det är stelt och stappligt. Vi saktade av och skrittade på långa tyglar resten av vägen.


Passerade en grannhäst. Ser den inte lite sne ut? Hi hi


 

Latin och Bella passade på att mysa lite på vägen, Fredagsmys!


Tror det var en passande runda för MrTiin.

Han gillar att lunka fram i sakta mak på långa tyglar.

Se så nöjd han såg ut när vi kom hem.


 

  


-" Heeeeej!" sa han innan han vände sig om


 


Han fick span på något men släppte det lika fort.


 


Sen blev det kväller och alla gjorde sig klara inför natten!


Eftersom han inte rörde sig ok så fick han även vila idag, lördag.

Jag ägnade mig istället åt att hjälpa Malin med Bella på banan. Nej jag stod på marken och varför jag inte satt upp och red, återkommer jag till senare   


Det gick riktigt bra med tanke på hur lite hon gått på banan i år. Vi höll inte på så länge och avslutade när hon gick som bäst. Bella är ändå 18 år och man ska vara rädd om sin häst. När vi var klara hämtade jag Latin bara för att se honom ta några varv i linan.

I höger varv är han bara stel men helt jämn i takten.

Byter vi varv så är det något i höger bog som inte ser bra ut. Han visar inte hälta men någon rörelsestörning är det.

Min teori är att han är helt låst i kroppen, inte konstigt med denna vinter och hans totala avsaknad av massage, fyyyy matte!!

Men frågan är, kan jag massera, stretcha, rida loss honom utan att benen tar stryk???

Jag får väl helt enkelt prova....


Måste ju även visa att Latin har blivit rikskändis. I alla fall bland alla barn!

I tidningen KP (kamratposten)


 


 finns det en liten notis angående sidan  DJURKVARTERET


Ser ni bilden på Latin i ett par glasögon?


 

Över bilden står det "Dagens kloka ord med Latin"

Ha ha, där är han i sitt rätta element!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se