Direktlänk till inlägg 20 april 2011

Dax för vårskorna!

Av Natalja - 20 april 2011 21:26

Nä, det blev inga blåa Converse till Latin. Hovslagaren sa att de inte är så hållbara och vi hade behövt byta redan om 3-4 veckor igen...

Istället fick han ett par som hette Meister, storlek nr 3   

Innan jag ställde Latin i stallgången fick Hovis hänga med ut och titta på de där framhovarna som jag tycker har blivit inåt-tåade. Han höll faktiskt med! Latin sliter ojämnt och belastar hoven mest på yttersidan. Varför nu helt plötsligt?
Kan det vara pålagringarna?? Hur som helst så kortades tån ner, det är ju det viktigaste. Sen fick han ett annat par skor som ger mer stadga runt om hela hoven. Överrullningsskorna som han hade ger lätt överrullning men de ger ingen stabilitet. Nu ska vi se om han behöver ha den där stabiliteten eller om han är i större behov av överrullningshjälp!!


 

Nu syns det tydligt hur långt hovarna har växt sen i somras. De där två "ränderna" kom av de två första behandlingarna i Stenestad och då satt de längst uppe i kronranden, sen har sakta men säkert växt neråt.


Under tiden han skoddes fick han ha sin BackOnTrack rygg-värmare och den starka magneten. Han stod väldigt avslappnat och lugnt hela tiden, blev bara lite sur när Hovis bankade på skorna.

När han var klar fick han gå ut en sväng till i hagen igen.

Det var ju så underbart soligt värder i eftermiddag, synd och skam att stänga in en häst från kl 16 då!


Jag mockade och packade hö. Det har kommit upp lite gräs i hagen och hästarna har börjat lämna hö nu, så jag minskade ner givan, både inne och ute.

Sen körde jag hemåt och passade på att busa med vovvarna i trädgården. Båda passade på sätta sig och lägga kvällskringlan... mitt bland de blåaste blommorna i byn!!


 


OBS! Kringlorna är bortplockade innan bilden togs   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se