Direktlänk till inlägg 15 maj 2011

På picknick!

Av Natalja - 15 maj 2011 21:48

Va skönt det är att äntligen inte ha 100 "måsten" en dag.

Visserligen fick jag gå upp FÖR tidigt (sov halva vägen till Jämjö) för att släppa ut hästarna.

Latin var kall och därmed ganska stel när han gick ut. Bomullstäcket är nog lite för tunnt när temperaturen sjunker. Vi har ju öppet överallt i stallet så där blir ju inte direkt varmt. MEN jag tyckte inte han var stel i hovleden utan i kroppen och bogarna!! Även om det inte är bra så känns det inte lika allvarligt som när han stapplar ut pga benen.


Mina tankar angående min Brune vän är följande...
Jag tänker ringa vår kära veterinär Anna på Stenestad Hästklinik för att höra hennes åsikt. Jag vill veta OM mitt upplägg med ridning varannan dag låter vettigt och om mina andra tankar angående rörelse när jag inte sitter på.


Jag vill veta om det är bra för honom att röra sig mer, i en större hage, tex på bete. Eller är det bättre för lederna och benen att få komma in på natten och "vila". Han är ju värst på morgonen och det kanske man får bort om han får gå ute även på natten. MEN då funderar jag även på om det blir för mycket och om risken är stor att han överanstränger sig och får inflammationer igen.


Det veterinären var noga att påpeka både tre och fyra gånger var att han INTE får bli stående för då kommer han snabbt att bli sämre. Därför borde rörelse inte vara sämre... Han har ju inte gått på riktigt sommarbete på flera år nu och det kanske är det han behöver... eller inte!?!?! Hu, det är mycket man får ta med i resonemanget. Tänker jag framåt när jag blir större och kanske inte kan rida varannan dag så kanske han absolut behöver mer rörelse i hagen. Han är ju ingen häst som rusar runt och far omkring som en tok i hagen så jag tror inte att han rör sig för mycket.

Funderar vidare....

Kom gärna med fler tankar   


Efter stallbesöket och en  härlig helg-frukost, slappade jag helt utslagen på soffan en timma eller två. Gårdagen tog musten ur mig och min trötta kropp.

Sen började myrorna vandra i benen (jag har ju egentligen väldigt svårt att vara still) och jag tog med mig trasa och dammsugare ut för att sanera "Silver".

När man kör hästklädd och har hundar i bilen så behöver man ofta rengöra bilen, speciellt inuti. Nu är det väääääldigt länge sen jag gjorde det och bilen var HEMSK! Den var så dammig så den såg luddig ut!


När jag var klar tog Roger över och putsade utsidan.

Nu har jag en ren och fin bil igen.


På något vis hann Roger även baka bröd och vi packade en kaffekorg med varma smörgåsbullar. Svängde förbi Rogers bror och körde vidare mot Vinberga.

Här väntade Rogers föräldrar, de höll på att kapa ved och tyckte det passade utmärkt med en kaffepaus.


Vi tog med oss korgarna och traskade iväg en bit. Vovvarna var naturligtvis med.


 

Xera hamnade en bit bort, det var hon inte helt nöjd med, ha ha


Roger däremot var hel-nöjd med bullar och kaffe.


 

Efter picknicken, tog vi en promenix runt kohagen.


Hittade världens mysigaste bok-dunge. Det kändes nästan som i en saga!


  


Vi gick i ett HAV av maskrosor!


 

Vi följde ko-stigen mot huset.


   

Platsen kallas "Lycke" och Gården har varit Rogers Farfar och Farmors sen 50 talet.

Nu är det Dottern som äger huset och Sönerna äger marken och ladugården.

Detta är alltså huset som vi ska köpa när vårt blir sålt   


På tomten står ett härligt rosa träd.


 

Vilken idyll... det är en bra bit från E:22an och alla bilar.

Här är det bara trädens sus som hörs och plus alla pippifåglar.


   

Jag vågar inte hoppas för mycket än... man vet ju aldrig vad som händer.

Är det ingen som köper vårt hus blir det svårt att flytta   

Det blir ju lite dyrt med TVÅ hus...

HÅLL TUMMARNA!! Det gör jag.... HELA TIDEN!!


Latin fick vila idag. När jag dök upp utanför hagen kom han travande!

DET gör mig så glad. Men han tyckte det var kallt att gå utan täcke ikväll så när han kom in, bytte bomullstäcket mot ett varmare fleecetäcke.

I morgon tar vi en ridtur och hoppas på att han känns bättre å det borde det göra med tanke på hur fint han travade   







 
 
Jessica

Jessica

16 maj 2011 20:33

Vet att det finns någon "travgubbe" som ska vara väldigt duktig (kan ta reda på vad han heter om du vill kolla upp honom) som menar att det absolut bästa för en häst som inte är i form eller som får upprepade "åkommor" är att gå på rikligt bete, utan någon träning alls. Vilan är givetvis för att kroppen ska få läka ut men det viktigaste är att de får beta gräs, menar han, då det är så mycket som hästen behöver som den får i sig då och detta ska då påskynda läkningsprocessen. Tänkte bara på att jag har hört om detta vid något tillfälle och det passade ju bra in på din fråga! =) Men att fråga en veterinär är givetvis det bästa! Antar också att hela teorin beror på vad för slags åkomma det är... Haha, mitt svar blev ganska flummigt men kanske bidrar det till något, en extra tanke eller så, vad vet jag! =)

Kram kram

http://dromdansaren.blogg.se

 
Jessica

Jessica

16 maj 2011 20:36

Just det, tänkte också säga att det var väldigt härliga bilder! =)

http://dromdansaren.blogg.se

 
Aramis - En dressyrblogg

Aramis - En dressyrblogg

16 maj 2011 23:01

Vilka fantastiskt underbara omgivningar! Där kommer ni i familjen att få ett helt underbart mysigt liv :o) *loooooove* Kram kram kram och lycka till med fina Latin!

http://aramise.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Natalja

17 maj 2011 22:42

Jessica: Ha ha, jag gillar dina flummiga inlägg, man får liksom tänka till lite ; )
Bete kan säkert vara bra för Latin men pålagringarna läker ju tyvärr inte. Däremot tror jag det kan vara bra för övriga kroppen, bara det inte blir för mycket... Får se vad veterinären har att säga om det hela.
Tack för dina tankar! Kram kram

Aramis: Ja visst är det underbart fint där : ) Måtte vi bara lyckas få ihop dessa husaffärer snart! Tack snälla och kramar tillbaka

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards