Direktlänk till inlägg 17 maj 2011

Värme tack!

Av Natalja - 17 maj 2011 22:17

Att jag inte lär mig!!

Efter sååååå många år tillsammans med Latin borde jag tänka på värme i första hand! Men nej då, jag gör som alla andra hästägare, så fort solen sticker fram tas täcket av!

Stackars liten fryskyckling kunde ju knappt gå in från hagen i söndags. Benen var fastfrusna i marken och övriga kropp var så stel att jag nästan fick bära in honom   


Jag brukar bli helt idiotförklarad när jag haft täcke på Latin större delen av sommaren, men då har jag stått på mig och sagt att han behöver det.

Vad gör jag nu? Jo tar av allt och tror att hans VILL sola rumpan.

Visst, han ska ju inte svettas ihjäl i hagen i ett termotäcke gjort för -20 grader men att ta av allt från morgon till kväll var nog lite väl magstarkt. Att dessutom byta ut den varma goa "flanell"-pyamasen mot en liten tunn Negligé är ju nästan elakt!


Nu när jag fått mitt förnuft tillbaka och klätt på min häst igen, ja då rör han sig riktigt bra. Det var STOR skillnad när jag släppte ut honom i morse i jämförelse med hur han med raka ben stapplade ut i söndags....


Det har blåst och regnat i Blekinge idag, därför fick han gå ut i sin fleecetröja plus regnkappa. Hade han haft en Sydväst så hade han dessutom gärna burit den på sitt huvud!

Det var en yster och VARM Latin som kom in från hagen idag!!

Han traskade nästan lika obehindrat in igår.

Då tog jag dessutom en skrittrunda i skogen och han gick fint på den mjuka stigen vi red på. Ingen trav, nä inte ens några korta tyglar, bara skritt i sin egen takt i cirkus 25-30 minuter.


Så säg vad ni vill men värme är första steget för att Latin ska må bra!

Nu är det bevisat. Sen får jag väl stå ut med att bli kallad pjoskig och överbeskyddande... Han behöver värme till sin trasig kropp!


 


ps. senare i sommar, när det blir varmt på riktigt, då kan han få gå ut naken igen   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se