Direktlänk till inlägg 20 oktober 2011

Förändringar

Av Natalja - 20 oktober 2011 19:36

Jag fick häromdagen tidningen Häst & Ryttare.

Eftersom jag inte har tävlat någoting i år så känner jag mig inte riktigt uppdaterade på allt det här med licenser och sånt.

Men va gjorde det, till nästa år kommer ALLT vara annorlunda i vilket fall!

Det kommer inte att finnas lokal/regional licens utan andra varianter där man kan välja att betala per tävling/meeting eller per år.

Även hästlicensen är ändrad. Förr betalade man en engångssumma så hade hästen licens hela livet. Nu kommer man att behöva uppdatera den varje år!

Jag ska läsa på lite mer innan jag berättar mer. Än så länge har jag bara ögnat igenom vad det stod i tidningen.


Idag har jag för övrigt varit ovanligt pigg. Kanske för att jag gick o la mig väldigt tidigt igår och sov ända till kl 09!

Solen har värmt ett höstlikt Lycke! och jag har passat på att vara ute så mycket som möjligt.


Började med att ta med de luddiga pojkarna i grimma och grimskaft och gick med dem, en i var hand, längst vägen bort till Kalv-hagen. Där fick de tillbringa ett par timmar i solen och äta höstgräs.


 

Jag gick tillbaka till logen och började mocka igenom halmen lite ordentligt. Flyttade undan det som var fint och körde ut allt det som var blött.


 

Kan ju meddela att pojkarnas toalett inte luktade smultron precis!!

Så jag letade i ladugården tills jag hittade en säck med kalk. Snodde lite av Roger och spred ut det på den blöta, illaluktande fläcken.


 

Sen fick det torka till och lufta ur. Öppnade alla dörrar och gick istället till framsidan av huset för att plocka äpplen.

Tog fram tre pappers-kassar och la i äpplen från tre av äppelträden. En kasse blev överfull å ändå var marken fortfarande täckt av röda äpplen!!


 

Ja ja, får väl fortsätta i morgon.

Det hade varit kul om det gick att spara undan lite äpplen i källaren. Det uppskatar säkerligen både hästar, fåglar och vildkaninen i vinter. Om jag inte åker till BB i ilfart så kanske jag även hinner testa att baka en äppelpaj. Ni som känner mig väl vet att jag är inte så haj på det där med bak och matlagning, men det är ju aldrig för sent att lära sig. Jag är inne på min andra vecka som hushållerska till Roger. Å än så länge har han inte klagat, hi hi. Idag, tex gjorde jag köttfärssås och spagetti. Även om vi bara var två så tror jag att jag tog i en aning! Det blev mat till minst 10 personer!! Men men, det är ju kanonbra. Tänk om jag misslyckas i morgon, då är det bara att plocka fram spagettin och köttfärssåsen!


Nu ska jag gå ner och titta på Anna Skipper!!

Funderar ju redan på hur jag ska komma i form igen....


Gravid = rund som en boll (obs, det är jag till vänster)


 

Inte gravid = lite smalare


 

Rund!


 

Inte lika rund!


 

Ja, ni förstår vart jag vill komma liksom   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards