Direktlänk till inlägg 19 december 2011

På promenad

Av Natalja - 19 december 2011 16:35

  I stället för regn så kom det lite snö i lördags.

Sen kom det lite till men då hade värmen stigit och snön var såååå blöt.

Latin gick ut en kort stund i hagen men de andra två ynglingarna stod inne på logen hela långa dagen.

På grund av väder och vind gjorde jag ingenting med hästarna utanför staketet. Däremot passade vi på att mysa lite extra när de fick sin dagliga ranson av kraftfoder.


Söndagen bjöd på lite bättre väder. Ja, det blåste ju och var ganska rått i luften men det regnade inte i alla fall.

Jag fick en bärsele av snällaste Malin och den tänkte vi testa.
Roger tog hundarna och jag hängde upp Theo på magen. Sen gick vi!

Oj, vilket tempo man kan hålla när man inte måste dra en hoppande vagn över alla pinnar, grenar och kottar.

Vi hittade en ny väg som ska undersökas närmare en annan gång.Titta sån liten söting!!


   


Där satt han kanonbra och jag tror nog han sov större delen av promenaden.

Här har vi Roger och hundarna. Tycker den där till höger ser lite läskig ut....

 

Äh, det var ju bara Lexie som lyckades få in sina reflexögon i blixten.
-"Va sa du Husse? Sa du godis??

 

Det var tur att jag tog stövlarna för det var väldigt blött i skog och mark.
Detta är ett litet dike, ganska fullt kan man säga!

 

Till höger om diket ser man färska spår av familjen gris. Hum... hoppas inte dom hälsar på hästarna någon natt. Då vet jag åtminstone en brun som skiter ner sig!

Eftersom det är så blött så hittade vi även älgspår, även de rykande färska.
Ett och annat hovspår syntes också, dock inte lika nya.

Är det någon som har tappat bort sin pulka så kan jag meddela att den är funnen  
Undra VEM det är som åker pulka på den plattaste åkern i Karlskrona komun och sen lämnar den i en sten-dunge??

   

Bonden som äger marken måste vara STENRIK!

 

Vi var ute och traskade i hela 1,5 timma! Så det var inte konstigt att hästarna hörde när vi flåsande kom tillbaka upp för backen. Först kom lille Walle ut tätt följd av Latin.

 

 

Men den minsta då? Jojje... har han blivit krokodilmat i träsket?
Eller sitter han fast med magen i gytjan!
Nä, titta där är han ju  

   

Vi fortsatte förbi hästarna och gick in för att äta.
När även Theo var mätt och belåten hoppade jag i stövlarna igen och gick en bra sväng med Latin och Walle.
En viss liten fölsing hade spring i benen och trippade så fort han fick chansen. Inte konstigt om han har överskottsenergi av att bara stå inne och äta! Det blev ett och annat skutt också, men sen var energin slut å det gick väldigt långsamt hem. Ha ha, han har inte lärt sig att spara på krafterna så man orkar HELA rundan, kommer ihåg att Latin var lika dan. Trots trötta fölben så tror jag båda hästarna uppskattade att få komma ut och röra på sig. Tyvärr så hann jag inte med stackars lilla Jojje. Jag valde istället att mocka ut hela logen. Eftersom hästarna i princip har bott inne på logen de senaste dagarna plus att marken är dunderblöt så är halmen inte alls så där gul och fluffig som den borde. Snarare brun och plaskblöt!

Det blev nog en 7-8 kärror att köra ut och sen var det bara att lägga ut ny halm. Jag fyllde på vatten i tunnan och fyllde på med hösilage. Jag brukar stänga logen medans jag mockar och Latin tyckte det tog för lång tid. Han stod på utsidan och bankade i dörren, så snart har han väl lärt Walle det också   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Fredag 25 maj 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - Måndag 21 maj 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - Torsdag 15 mars 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - Måndag 19 feb 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se