Direktlänk till inlägg 13 mars 2012

Trött unghäst!

Av Natalja - 13 mars 2012 22:00

Mmmm, ännu en härlig vårdag har passerat.

Jag har precis kommit in från hästarna. Det brukar vara Roger och hundarna som kvällsfodrar men idag smet jag ut och möttes av en liten som nannade så sött. Latin stod brevid som den trygga "storebror" han är.

Jag la en tuss hö till Walle som låg kvar och tog små tuggor av höet. Hi hi, han var ju alldeles yrvaken.


Innan solen han smita runt jordklotet, tog jag ut en skitig och väldigt hårig Latin. Roger tog Theo i vagen och gick på promenad = jag kunde ta en sväng med hästen!

Placerade en styck brun utanför sadelkammaren. Vill inte stå inne på logen hos de där pilliga småhästarna.


 


Även om han har fällt mängder med hår.... så verkar han ha lika mycket kvar! Helt makalöst. Nu förstår jag varför han inte har frusig i vinter. Han har ju haft trippeldubbla vinterjackor  

När pälsen var kammad. Sadeln på plats och tränset hängt över öronen, skrittade vi iväg mot skogen.

Walle ropade ett par gånger efter oss när vi försvann bland träden, men jag tror inte han blev orolig. 


Underbart härligt att rida!! Vädret är strålande, luften känns varm och hästen är glad som en mört.

Vi skrittade ganska länge och tog sen korta travpass (ca 20 meter i taget) många övergångar och med fokus på att bära vikten bak och inte hänga i bettet. Nu har vi varit ute så pass mycket att det går att börja rida lite mer på "riktigt". Som jag har nämt innan så mår hans kropp inte bra av att bara lulla, han behöver jobba för att hålla sig smidig. Men bara lite lagomt mycket, inte FÖR mycket så han blir överansträngd i sina korta framben.


   


Sista biten innan vi var hemma gick i superhastighet. Vet inte om han hade bråttom hem till de andra eller om han helt enkelt fått upp farten i sina gamla ben. Den slingriga stigen var nemas problemas för Tiinen som parerade alla stenar, pinnar och gegghål.

Även idag blev han lite krullig i pälsen, det rättades till innan han fick gå tillbaka in i hagen.


Nu är det sovtid!   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se