Direktlänk till inlägg 22 mars 2012

Utan strumpor och skor

Av Natalja - 22 mars 2012 20:39

Solen värmer Blekinge och är det någon som inte fått vårkänslor så blir det nog inga heller.
För mer vår än så här kan det inte bli.

Igår hade jag min jobbarkompis Nina här med sin lilla 6 veckors bäbis.

Vi tog en härlig långpromenad i solskenet och såg hur många blåsippor som helst.


När pappa Roger sen kom hem smet jag ut till Latin och red en runda.

Jag vet inte om det var vädret eller Chondrogen som börjar ge effekt, han var superpigg och kändes varken stel eller knackig. Började med att skritta genom skogen. Han gick med bestämda kliv och med svaj i manen.

När vi sen kom ut på vägen ville han själv börja trava. Hi hi!! Men jag väntade och jobbade med lite öppnor i skritt istället. Hans vänstra bog kändes lite låst och behöver mjukas upp.


När vi kom in på en mindre grusväg, hoppade jag över traven och tog istället ett par galoppsprång.

Helt otroligt vilka fattningar han sätter med tanke på att han inte är riden SÅ mycket. Han är ju mer bärig i galoppfattningarna nu än när han var i toppform. Jag galopperade inte så långt utan gjorde en övergång till skritt igen och sen ny fattning.

Det gäller ju att rida Latin mjukt och lösgörande utan att överanstränga. Jag har märkt att korta upprepningar fungerar mycket bättre än om jag hade galopperat i tio minuter.

Likadant med traven. Ibland travar jag bara 4 steg och sen skritt igen.

Övergångar är kanonbra, det borde egentligen alla hästar få mer av.


Sen blev det en längre skrittsträcka i skogen och där vi brukar trava lite, hade bonden vänt upp o ner på vägen.

Den var tung med massor av stenar i olika storlekar. Vi fick saxa runt stenarena och det blev bara lite trav där det passade. När han fick långa tyglar och fick vittringen av hemmet, ökade han tempot och skrittade på som ett ånglok!! Hemma stod två småkillar och gnäggade.

Latin hängde snällt med bort till sadelkammaren och stod still medans jag gjorde honom klar för utsläpp igen. Han fick lite godis som tack och sen hö inne på logen.


Varje gång Latin är riden och kommer in till de andra så luktar dom på honom. Ha ha, de beteer sig nästan som hundar. Sniffar för att ta reda på vart han har varit.


Idag har Roger jobbat jättelänge så det blev bara hästskötsel från marken.

Jojje har nästan fällt av sig all vinterpäls och börjar bli en riktigt liten snygg shettis igen. Dock har han en regäl kalaskula på magen. Den får han allt ta och busa av sig  


Walle fäller en massa gråa tussar och börjar se rätt stilig ut. Han är mycket gråare på bringan och på benen.

Men den som genomgår den största förvandligen är mamuten Latin. Han ser snart ut som en ridhäst igen. Det är bara skägget som skvallrar om att han fortfarande är en skogshäst.


   


Gummiskrapan är ett bra hjälpmedel när det handlar om hår. Man får upp en masssa stöv och grus också som man kan borsta bort. Vill man ha dom riktigt fina får man borsta ett tag men jag brukar nöja mig med ett halvbra resultat. Latin den rackarn brukar ju ganska omgående fylla på med mer grus i pälsen och allt mitt arbete blir då ogjort!!


Hum, undra om det är dags att klippa svansen igen  


   


Om jag inte har helt fel för mig så har dom lovat sol i morgon också. Tjihoooooooo så trevligt   

 
 
Malin

Malin

22 mars 2012 22:19

Hej! Har följt er ett längre tag men verkar ha missat vad det är du ger Latin? Chondrogen? Har själv ett sto f- 92 som även hon har problem med lederna så vore intressant om det fanns något som kan "lindra".

http://malindressyr.blogg.se

 
Ingen bild

Natalja

23 mars 2012 22:11

Malin: Chondrogen är ett fodertillskott som Veterinären rekomenderade mig att prova. Det finns både i pasta, pulver och flytande form (med lite variation i namnet)
Jag har köpt mitt från http://evavet.se/

Innan dess har jag provat både glukosamin, nypon och gurkmeja.
Chondrogen är dyras men också effektivast. Gurkmeja är billigt i storpack och på Latin det gav bättre effekt än nypon.
Du får prova dig fram och tänk på att det kan ta ett tag innan det ger resultat.

Lycka till!

 
nike free skor

nike free skor

31 mars 2012 09:37

Hej! Har följt er ett längre tag men verkar ha missat vad det är du ger Latin? Chondrogen? Har själv ett sto f- 92 som även hon har problem med lederna så vore intressant om det fanns något som kan "lindra".

http://www.nikefreerunsverige.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik


Skapa flashcards