Direktlänk till inlägg 17 maj 2012

Envis svullnad!

Av Natalja - 17 maj 2012 22:29

Omprioritering igen.

Jag red Latin i tisdags och fick jobba med en stel och seg häst.

Red 100000000 övergångar och en hel del skolor. Det gav resultat och planen var att fortsätta med det arbetet idag, men.... Walle var regält svullen igen och gick väldigt ofrivilligt. Ingen feber.

De fick gå i sommarhagen sen förmiddagen men gräset lockar så mycket att de bara går och äter istället för att springa och busa.


Framåt eftermiddagen tog jag med den röda pilatesbollen och försökte få lite fart på hästarna.


VAD ÄR DET DÄR??


 


Gå och titta du Jojje!!


 


Äh, det är ju inget farligt, svarar den kaxiga lilla ponnyn


 


Nä, den var ju inte så farlig....


 


Trots att jag sparkade, stutsade och hoppade runt med bollen så var den ingen som kom igång och började busa.

Istället tyckte de två äldre att det var rullningsdags!


Så jag gav upp och tänkte ta med bollen. DÅ ville Jojje helt plötsligt vara med och leka!


 


Jag tog med både Jojje och boll ut ur hagen och ställde in honom på logen. Sen tog jag med en lina och gick för att hämta de andra. Tog Latin i vänster näve och Walle i höger, sen gick vi på en promenad. Ja vi var nästan ute i en timme. Walle var väldigt motsträvlig, det är väl väldigt obehagligt att gå med den svullnaden.

När vi gått ca 30 minuter stannar han och kissar, sen lättade det och han kunde gå som vanligt.

Så nu byter jag Latins ridturer mot promenader, ja minst en om dagen tills Walle är bra!
Egentligen tror jag inte att det är något negativt att vi är ute och går, det gynnar ju alla!

I morgon är det kalas!!  

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se