Direktlänk till inlägg 12 juli 2012

Sååå Lycklig!

Av Natalja - 12 juli 2012 23:22

Idag fick jag ett ryck, ett kör-ryck!

Ja, jag är på tok för dålig att glädja min bruna häst och låta honom jobba framför vagnen.

Det är ju flera veckor, ja nästan månader sen han fick ta ett pass i selen.

Krånglade fram vagnen, letade upp alla delar på selen hämtde en styck Tiin i hagen.


Han får ett helt annat uttryck när han får på sig selen. Först kan man tycka att han ser trist ut men jag ser ett annat lugn i ögonen och en mer avslappnad kroppshållning.

Han ser säker ut, självsäker liksom!


 


Trots att det ibland går lång tid mellan körturerna så är han alltid en klippa att spänna för. MEN jag tänker säkerhet före allt och går ett par varv med selen runt vagnen och visar den för att det inte ska komma som en överraskning. Han har trots allt skygglappar och det kan göra att han uppfattar saker annorlunda.


Så, då var vagnen på plats!


 


Eftersom vår fina grusväg har ett täcke av vassa stenar vill jag inte ge mig ut på den med vagnen. Då måste vi gå mitt i vägen där stenarna är som ondast. Istället körde jag i hagen. De små gick i vinterhagen under tiden.

Det var tajt att köra in genom grindhålet men vi klarade det galant. Skrittade runt i den bortre delen och gick även upp för slänten ett par gånger. Bra träning för rygg o rumpa (Latins rumpa alltså, min fick vila denna gången)


Sen körde jag bort till den andra änden, där är det slätare och bättre med plats.


 


Fortsatte att skritta och checkade av styrning och broms. Latin lyssnade bra och var väldigt mjuk och fin i tömmen.


 


Efter en stund bad jag om trav och Latin var inte sen att svara! Vips travade han på i en härlig takt!


 


Precis som i ridningen så låter jag honom vara öppen i formen och låter honom hitta balansen själv. Det gör att han använder sin kropp bättre och får ett helt annat påskjut nu!

Å det tog inte lång tid innan han själv kom ner i form, fortfarande i en bra form utan att bli framtung.


 


För att han inte ska vakna upp i morgon med träningsvärken från HELL, så tog jag det lite piano och travade bara en kort stund. Lät honom nästan stanna av sig själv.


 


Avslutade med att skritta ett par varv till i hagen.


 


 


När vi traskat runt i ca 30 minuter var det dags att avsluta. Hörde då de små skrika efter storebror.

De hörde säkert att vi var uppe på ängen men de såg oss inte.

Istället för att göra halt på gårdsplanen och sele av, fortsatte jag och svängde upp på Åkes väg, den som går längst med staketet till vinterhagen. Walle kom som en katapult och undrade vad vi pysslade med. Jojje med sina korta ben kom en stund efter. Han tyckte också det var en intressant mojäng Latin hade efter sig.

Vi lyckades på en väldigt liten yta vända tillbaka och då tog jag upp kameran för att filma lite    

Så nu har unghästarna fått se en vagn för första gången! Å inte tror jag dom blev avskräckta   


Efter äventyret på skogsvägen stannade vi på gårdsplanen och MrTiin såg oförskämt nöjd ut!!

 


Ja kolla!!! Han har till o med skummat!! Det lyckas jag ju inte ens med när jag rider   Innan jag släpte ut Latin i hagen lovade jag att det skulle bli fler turer med vagnen i sommar!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

E-K

14 juli 2012 08:56

Visst är det roligt vad en vagn kan göra med en häst! Helt underbart att köra ju.... Det är lite tråkigt att man/jag har kommit på det först nu bara! ;)

Duktiga ni är!
Kram

 
ubitt

ubitt

15 juli 2012 16:42

Härliga körprinsen Latin! Man ser hur nöjd han strålar, med hela ansiktet!
Kul att du spänt för igen!

http://alpackaprinsarnasblogg.bloggplatsen.se

 
Evelina

Evelina

16 juli 2012 16:26

Vad fina han är framför vagnen! Han ser verkligen toknöjd ut!

http://welsh-cob.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Natalja

16 juli 2012 16:42

E-K: Du vet, det tar lite tid för oss Blondiner att fatta sånt. Jag tog ju inte tag i körningen förrens det nästan var "för sent"! Tänk om jag hade lärt mig att köra på "riktigt" och använt den positiva energin som Latin får framför vagnen för länge sen....
Tack!! Ni är också superduktiga, du o gammelgul. Snart är din lille lika duktig : ) kramis

ubritt: Ja visst glänser han, min gamle mamut! Vi njuter båda två.

Evelina: Han passar verkligen som körhäst : ) Å han älskar det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se